Speltips Dagens Trippel 19/9

Bild från Bildbyrån

Blågul trippel

Landslagsveckan inleds med svensk underhållning från Damallsvenskan och Division 1 Södra. Undertecknad har gått igenom matcherna grundligt och hittat ett fint spel i framförallt Skåne där favoriten Linköping står högt hos Svenska Spel!

Speltipset finns att rygga här

Vittsjö - Linköping: Linköping -0,5 @ 1,89

Oddset på formstarka Linköping har gått ner men det skulle inte förvåna ifall oddset går ner ytterligare. I jämförelse med övriga spelbolag ligger Svenska Spel fortfarande högt med Linköping -0,5.

Linköping har gått som tåget de senaste månaderna och är nu en seriös utmanare till SM-guldet. Sedan maj månad är det bara Rosengård som lyckats ta poäng av östgöterskorna. I danskan Vangsgaard (18) har LFC en av seriens bästa anfallare – 25-åringen gjorde fyra(!) pytsar i 5-2-segern senast mot Eskilstuna United.

Vittsjö är absolut inget dåligt lag men det ska trots allt skilja en del kvalitéer mellan dessa kombattanter. Linköping har gjort dubbelt så mycket mål vilket såklart säger en hel del. Lägg därtill att Vittsjö har varit bättre på bortagräs under säsongen.

Speltips

Sammantaget lockar bortasidan och då Svenska Spel ligger högt med oddset på Linköping är det läge att slå till. Linköping -0,5 liras till 1,89.

Spel: Linköping -0,5 @ 1,89

Tävling: Damallsvenskan

Plats: Vittsjö

Tid: 19:00


Umeå - Piteå: Piteå över 1,5 mål @ 1,91

I Norrlandsderbyt kliver Piteå in som relativt klara favoriter. Detta trots att mästarinnorna från 2018 saknar kaptenen Ellen Löfqvist som står som avstängd.

Läget är prekärt för nykomlingen Umeå IK som gick på pumpen i den förra omgången mot Häcken med hela 0-5. Dessförinnan blev det torsk mot Bajen med 0-3. Det gamla storlaget är nästjumbo i tabellen, till stor del på grund av ett läckande försvar. 48 insläppta har det blivit på 19 omgångar.

När lagen möttes i Norrbotten under juni månad vann Piteå med 3-1. De rödvita har hållit en relativt stabil nivå hela säsongen och formen är stabil – på de fyra senaste matcherna har Piteå plockat tio poäng vilket är mer än vad Umeå skrapat ihop på hela säsongen. 0-0 senast mot BP var dock en missräkning.

Speltips

Piteå gör inte speciellt mycket mål men mot ett läckande Umeå bör de rödvita kunna göra ett par baljor. Jag blickar återigen mot bortasidan och här känns Piteå över 1,5 mål mer lockande än raka tvåan.

Spel: Piteå över 1,5 @ 1,91

Tävling: Damallsvenskan

Plats: Umeå Energi Arena

Tid: 19:00


Trollhättan - Ljungskile: Under 2,5 mål @ 1,76

I Division 1 står det viktiga poäng på spel på Edsborgs IP. Både Trollhättan och Ljungskile slåss för topp 2-placeringarna. Känslan är att båda lagen kommer att vara relativt rädda om poängen. Det doftar således målsnålt.

Trollhättan är seriens i särklass målsnålaste lag med blott 1,7 mål per match i snitt. Försvaret har varit seriens bästa men framåt saknas det spets. Målsprutan Yoann Fellrath (numera Skövde) har inte gått att ersätta. 17 av deras 22 matcher har gått under 2,5 mål. Den senaste kampen mot IFK Malmö slutade inte helt oväntat mållöst.

Ljungskile är inte heller något målglatt gäng. Även LSK har ett pålitligt försvar. Gästerna kommer närmast från en skön seger mot Tvååker (1-0) där Argjend Malaj gjorde matchens enda mål i den 81:a minuten.

Speltips

Så länge vi duckar ett tidigt mål har jag svårt att se den här kampen rinna iväg åt något håll. 1,76 på att det blir under 2,5 mål är taget.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,76

Tävling: Division 1

Plats: Edsborgs IP

Tid: 19:00


Trippeln

  • Vittsjö - Linköping: Linköping -0,5 @ 1,89
  • Umeå - Piteå: Piteå över 1,5 mål @ 1,91
  • Trollhättan - Ljungskile: Under 2,5 mål @ 1,76

Totalt odds: 6,35

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100