Speltips Dagens Trippel 2/12

Bild från Bildbyrån

Fredagstrippel

Gruppspelet i Fotbolls-VM går i mål under fredagskvällen. En ödesmatch mellan Schweiz och Serbien spelas parallellt med Kamerun och Brasilien. Kvällens stora favorit är såklart brassarna, dock ska man ha med sig att sydamerikanerna redan är klara för slutspelet. Mina spelidéer inför kvällen finner ni här nedan.

Speltipset finns att rygga här

Schweiz - Serbien: Under 2,5 mål @ 1,80

Kamerun har fortfarande en liten chans att nå slutspelet men sannolikt blir det Schweiz och Serbien som gör upp om andraplatsen bakom Brasilien i Grupp G. Här finns alla förutsättningar för en tajt och målsnål kamp.

Schweiz är oerhört välorganiserade, stabila bakåt och här kommer troligen Murat Yakins landslag att bli defensivt inriktade. Så länge inte Kamerun går och vinner mot brassarna kommer ett kryss att räcka mot Serbien. Efter två matcher står schweizarna på 1-1 i målskillnad efter 1-0 mot Kamerun och 0-1 mot Brasilien. Noterbart är att brassarna endast mäktade med 0,82 i xG mot schweizarna.

Mer spets finns det hos Serbien som är piskade att vinna. Med det sagt har jag svårt att se Balkan Boyz trycka plattan i mattan redan från start mot Schweiz, framförallt med tanke på hur svajigt det såg ut bakåt i 3-3-matchen mot Kamerun. Ett tidigt baklängesmål mot ett ramstarkt Schweiz har serberna knappast råd med.

Jag tror på en försiktig inledning och en jämn match över 90 minuter. Under 2,5 mål till 1,80 känns således lockande.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,80

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Kamerun - Brasilien: Under 2,5 mål @ 2,13

Oddset har som väntat droppat drastiskt på underdogen på grund av att Brasilien redan är klara för slutspelet. En poäng kommer att räcka för att vinna gruppen, även en förlust kan räcka om Schweiz inte besegrar Serbien. Således lär Tite rotera en del i den sista omgången, lägg därtill att Danilo och Neymar saknas på grund av skador.

Med dessa underlag har absolut ett motiverat Kamerun kraften för att göra match av detta. Afrikanerna stod för en rätt slät figur i 0-1-förlusten mot Schweiz men i den andra omgången mot Serbien (3-3) var Aboubakar och Choupo-Moting kliniska. Dock lär inte samma typer av ytor uppstå mot Brasilien.

Då brassarna redan nu lär ha en del fokus på slutspelet har jag svårt att se Tites landslag springa iväg målmässigt mot ett motiverat Kamerun. Oddset på underdogen har som sagt droppat rejält men underspelet känns fortfarande aktuellt i en match som ja tror kommer att bli relativt jämn. Under 2,5 mål till 2,13 är ett odds som står sig riktigt bra mot övriga spelbolag.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,13

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Bolton - Bristol Rovers: Över 2,5 mål @ 1,82

Vi avslutar med ett överspel från den engelska tredjedivisionen.

Mittengänget Bristol Rovers är League Ones näst målgladaste lag. Framåt har “Piraterna” varit skickliga, till stor del tack vare walesaren Aaron Collins som stått för 10 baljor och 7 assist. Däremot har Rovers varit ihåliga bakåt, både sett till insläppta mål men även underliggande siffror.

Klassiska Bolton Wanderers är ett mer stabilt lag som till synes är på uppgång efter ett par jobbiga år med ekonomiska bekymmer. “The Trotters” återfinns på playoff-platserna och formen är lovande. Bolton är inte alls lika målglada som Bristol R, dock ska man ha med sig att Bolton både gjort färre och släppt in mål än förväntat sett till xG/xGA.

Bristols svaga försvar bör ett relativt starkt Bolton kunna såra. Över 2,5 mål är absolut en lina som Wanderers skulle kunna lösa på egen hands, samtidigt ska man ha med sig att Rovers inte gått mållösa från en ligamatch sedan september. Över 2,5 mål till 1,82 känns intressant med dessa underlag.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,82

Tävling: League One

Plats: Macron Stadium

Tid: 20:45


Trippeln

  • Schweiz - Serbien: Under 2,5 mål @ 1,80
  • Kamerun - Brasilien: Under 2,5 mål @ 2,13
  • Bolton - Bristol Rovers: Över 2,5 mål @ 1,82

Totalt odds: 6,97

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.