Speltips Dagens Trippel 2/6

Bild från Bildbyrån

Fredagstrippel

Dubbla matcher från Damallsvenskan tar plats på fredagens kupong. På Hisingen väntar ett högintressant toppmöte mellan Häcken och Kristianstad. Trippelns tredje bidrag hämtas från stöveln och mäktiga San Nicola där Bari och lilla Südtirol gör upp om en plats till playoff-finalen. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar!


Häcken - Kristianstad: Under 2,5 mål @ 2,19


Häcken har greppet om förstaplatsen i Damallsvenskan. I den förra omgången blev det seger med hela 3-0 i seriefinalen borta mot överraskningen Piteå. De gulsvarta har även nått fram till finalen i Svenska Cupen som spelas kommande tisdag mot Hammarby.


Robert Vilahamns damer har dominerat match efter match under egentligen hela våren. I åtta av tio matcher har Jennifer Falk hållit tätt mellan stolparna. Det är endast Djurgården och Rosengård som lyckats få hål på 30-åringen.


Nu väntar Kristianstad som befinner sig fem pinnar bakom Häcken. Skåne-laget har seriens vassaste målskytt i Evelyne Viens som toppar skytteligan med sina nio fullträffar. Men lyckas Häcken sätta stopp för henne ska mycket vara vunnet.


Speltips

Instinktivt känns underspelet lockande, framförallt då Svenska Spels odds ligger högt. Häcken har som sagt hållit nollan i åtta av tio matcher. Man ska även ha med sig att Kristianstad blivit nollade i bortamatcherna mot Rosengård (0-2) och Piteå (0-1) – två topplag. Under 2,5 mål till 2,19 gillas.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 2,19
 • Tävling: Damallsvenskan
 • Plats: Bravida Arena
 • Tid: 18:00


Hammarby - Norrköping: Hammarby (-1) @ 1,58


Pablo Pinones-Arces damer inledde Damallsvenskan med sex raka vinster, men därefter har Hammarby gått vinstlösa i fyra raka. Motståndet har varit tuffast tänkbara i de senaste matcherna men nu när Norrköping står på andra sidan kan det mycket väl bli proppen ur.


Norrköping har tagit stora kliv på damsidan de senaste åren och gästerna inledde sejouren i Damallsvenskan riktigt bra, men formen har minst sagt stagnerat. Sex raka förluster har det blivit för Peking som torskat de två senaste hemmamatcherna mot BP och Vittsjö.


Speltips

Hammarby besitter hög kapacitet och på Hammarby IP har det blivit stora siffror i flera matcher under våren. Bajen har bland annat krossat Kalmar med 8-0 och Växjö med 6-1. Känslan är att det mycket väl kan rinna iväg mot Norrköping också. Hammarby (-1) till 1,58 liras. Spelet innebär att Bajen måste vinna med två pytsar.


 • Spel: Hammarby (-1) @ 1,58
 • Tävling: Damallsvenskan
 • Plats: Hammarby IP
 • Tid: 19:00

Bari - Südtirol: 1 @ 1,94


Det är playoff-semifinaler i italienska Serie B. Den lilla nykomlingen Südtirol står mot alla odds med halva foten i finalen. Hemmamötet mot Bari slutade 1-0 uppe i Bolzano. Inter-fostrade Matteo Rover avgjorde i den 92:a minuten. Nere på San Nicola lär det dock bli tuffare för nordborna.


Bari ägde mest boll i bortamötet och i returen som spelas nere i Apulien förväntas det bli mer dominans från värdlaget. Det finns mer klass och framförallt rutin hos Bari som också slutade sju poäng före Südtirol i Serie B. Vicari, Esposito och Antenucci är ett par gubbar med Serie A-rutin. Man ska även ha med sig att Bari har betydligt bättre underliggande siffror.


Speltips

Nu när Bari måste framåt känns det generöst att få närmare dubbel deg på hemmasegern. Det ska vara viss nivåskillnad mellan lagen i grunden. Det är givetvis något helt annat att spela på enorma Stadio San Nicola kontra Stadio Marco Druso som rymmer drygt 5 000 åskådare i Sydtyrolen. 1,94 på Bari är taget.


 • Spel: 1 @ 1,94
 • Tävling: Serie B-kval
 • Plats: Stadio San Nicola
 • Tid: 20:30


Trippeln


 1. Häcken - Kristianstad: Under 2,5 mål @ 2,19
 2. Hammarby - Norrköping: Hammarby (-1) @ 1,58
 3. Bari - Südtirol: 1 @ 1,94


Totalt odds: 6,71Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.