Speltips Dagens Trippel 20/11

Bild från Bildbyrån

VM-premiär

På söndag är det dags att äntligen sparka igång VM i Qatar. Först ut är värdnationen som ställs mot Ecuador på Al-Khor Stadium. Att vara värdland ska sannerligen inte underskattas och undertecknad är inne på att “riggade” qatarierna kommer att göra det bättre än vad oddsen indikerar. Notera att trippeln går i mål under måndagen då England ställs mot Iran.


Speltipset finns att rygga här


Norge - Finland: Norge -0,5 @ 1,58


Vi inleder med ett nordiskt derby från Ullevål. I Oslo slår såklart den blåvita hockey-nationen från tydligt underläge.


Norge har en väldigt spännande generation på gång och under Nations League stod baggarna för flera fina insatser där bland annat Sverige besegrades både hemma och borta. Norge vann borta mot Irland tidigare i veckan, detta trots avsaknaden av Erling Braut Haaland. Framåt finns ändå spets i form av Sörloth, Solbakken och inte minst Ödegaard.


Finland har ett par fina år bakom sig men position för position är det klasskillnad mellan dessa landslag, framförallt då kuggar som Kamara, Jensen, Schüller och Teemu Pukki saknas den här samlingen.


Speltips

Jag räknar med tydlig dominans från baggarna. Trots att Haaland saknas ska det som sagt vara klasskillnad mellan dessa landslag. Norge -0,5 till 1,58 blir spelet.


Spel: Norge -0,5 @ 1,58

Tävling: Landskamp

Plats: Ullevål Stadion

Tid: 14:00


Qatar - Ecuador: 1 @ 3,21


På Al-Khor Stadium spelas öppningsmatchen i VM. Även fast Qatar har noll fotbollstradition och ett begränsat spelarmaterial räknar jag inte bort The Maroons.


Det kan knappast vara någon tillfällighet att värdnationer generellt sett går riktigt bra i VM. Fifa är bevisligen en extremt genomkorrupt organisation. Qatar har som bekant köpt till sig detta mästerskap och jag skulle inte alls bli förvånad ifall värdnationen kommer att ha en del domslut på deras sida. Dock ska det sägas att Qatar gjort flera lovande landskamper inför mästerskapet. Vinsten senast mot Albanien var faktiskt fjärde raka segern.


Ecuador har aldrig firat något större framgångar i fotbolls-VM. Sydamerikanerna har bara gått vidare till slutspelet en gång tidigare, 2006 i Tyskland. Ecuador gjorde ett fint VM-kval men det var tack vare ett väldigt pålitligt hemmaspel på den höga höjden. På resande tass vann “La Tricolor” endast två av nio matcher. I truppen finns ett par talangfulla Brighton-spelare samt målkungen Enner Valencia, men i det stora hela ser materialet begränsat ut.


Speltips

Med allt vad det innebär att vara en värdnation tror jag Qatar kommer att kunna stå upp bättre mot Ecuador än vad oddsen gör gällande. Raka ettan till drygt trippel deg lockar.


Spel: 1 @ 3,21

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Al-Khor Stadium

Tid: 17:00


England - Iran: Under 2,5 mål @ 1,64


Trippeln går i mål under måndagen då England ställs mot Iran på Khalifa International Stadium.


England kliver in i mästerskapet med en rad frågetecken. Britterna såg ruskigt usla ut under Nations League där de inte lyckades vinna en enda match i A-divisionen. Förlusterna både hemma och borta mot Ungern var rejäla magplask. Att Harry Maguire tagit plats i truppen istället för Fikayo Tomori har inte helt oväntat blivit en snackis.


Att britterna bara ska gå ut och köra över ett ramstarkt Iran i ett stekhett Doha känns föga troligt. Iran gör väldigt sällan bort sig i dessa sammanhang. I VM 2018 släppte asiaterna bara in två bollar i gruppspelet, trots att de hade både Portugal och Spanien i gruppen. Saman Ghoddos och gänget släppte bara in fyra mål i VM-kvalet och faktum är att sju av deras nio senaste landskamper gått under 2,5 mål.


Speltips

Jag har svårt att se den här premiären springa iväg målmässigt. Temperaturen bör påverka tempot i matchen samtidigt som Iran sällan faller ur ramen. 1-0/2-0 känns som troliga resultat. Jag lirar under 2,5 mål till 1,64.


Spel: Under 2,5 mål @ 1,64

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Khalifa International Stadium

Tid: 14:00 (måndag)


Trippeln


  1. Norge - Finland: Norge -0,5 @ 1,58
  2. Qatar - Ecuador: 1 @ 3,21
  3. England - Iran: Under 2,5 mål @ 1,64


Totalt odds: 8,31


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.