Speltips Dagens Trippel 20/6

Bild från Bildbyrån

EM-kval

Under tisdagskvällen ska Blågult upp i ringen. På andra sidan står antagonisten Österrike som inlett kvalet lovande. För att drömmen om EM ska leva vidare är känslan att minst en pinne kommer att krävas på Ernst-Happel-Stadion. Undertecknad har en spelidé i Österrike, så även på Färöarna och i Bulgarien. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar!


Österrike - Sverige: Över 2,5 mål @ 2,11


Österrike har fått en lovande start på Grupp F. Det har blivit två programenliga vinster mot Estland och Azerbajdzjan samt ett kryss borta mot Belgien i helgen, med mersmak ska sägas. Ralf Rangnicks mannar skapade gott om målchanser i Bryssel och hade också ledningen med 1-0 när timmen hade passerats.


Rangnick förespråkar en offensiv fotboll och mot Sverige räknar jag med att det kommer att uppstå chanser åt båda hållen. Janne Anderssons landslag är position för position väldigt framtungt. Trion med Forsberg, Kulusevski och Isak håller i sina bästa stunder toppklass, så även Gyökeres och Jesper Karlsson. Försvaret är däremot långt ifrån vattentätt, något som blev tydligt under Nations League förra året samt i hemmapremiären mot Belgien (0-3).


Speltips

Jag skriver således inte under på att marknaden håller detta som en “under-match”. Över 2,5 mål till 2,11 är ett iögonfallande högt odds. Fyra av Sveriges fem senaste tävlingslandskamper har gått över den här linan.


 • Spel: Över 2,5 mål @ 2,11
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Ernst-Happel-Stadion
 • Tid: 20:45


Färöarna - Albanien: Under 2,5 mål @ 1,59


I Grupp E kommer troligtvis Färöarna och Moldavien göra upp om jumboplatsen. Nationerna möttes i den första omgången, då slutade det 1-1 i den moldaviska huvudstaden Chisinau. Bakåt har Håkan Ericsons mannar visat att man kan hålla ihop det, framförallt hemma i Tórshavn, men framåt ser det väldigt blekt ut. I 0-3-förlusten senast mot Tjeckien hade Färöarna 0,00 (!) i expected goals.


Som jag nämnde på helgens trippel är även Albanien ett landslag vars styrkor sitter i defensiven. I försvaret finns det flera etablerade Serie A-spelare, men i kedjan saknas det spets, framförallt då Chelsea-anfallaren Armando Broja är skadad. Helgens hemmamötet mot Andorra slutade “bara” 2-0 där Albanien noterades för blott 0,38 i expected goals.


Speltips

Jag räknar med att Ericsons gäng håller nere siffrorna hemma på Tórsvøllur med ett offensivt begränsat Albanien. Under 2,5 mål till 1,59 klickas.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,59
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Tórsvøllur
 • Tid: 20:45


Bulgarien - Serbien: Under 2,5 mål @ 1,84


Den bulgariska fotbollen har varit på dekis under egentligen hela 2000-talet och inledningen på EM-kvalet har inte övertygat. I mars blev det förluster mot Montenegro (0-1) och Ungern (0-3) och helgens bortamöte mot Litauen slutade 1-1. Nationens bästa målgörare är Ludogorets-anfallaren Kiril Despodov med sina nio fullträffar i landslagsdressen.


Vid normala fall ska Serbien köra över den här typen av motstånd. Balkan-nationen imponerade i Nations League förra året och under inledningen på EM-kvalet har Montenegro (2-0) och Litauen (2-0) besegrats. Här kommer dock Serbien till spel med reducerad slagstyrka. Serbiens tre främsta målskyttar, Jovic, Mitrovic och Vlahovic, saknas nämligen på grund av olika anledningar.


Speltips

Utan Jovic, Mitrovic och Vlahovic tror jag inte att Serbien gör 3-4 pytsar på beställning i Razgrad. Under 2,5 mål till 1,84 blir därmed ett givet inslag på trippeln.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,84
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Ludogorets Arena
 • Tid: 20:45


Trippeln


 1. Österrike - Sverige: Över 2,5 mål @ 2,11
 2. Färöarna - Albanien: Under 2,5 mål @ 1,59
 3. Bulgarien - Serbien: Under 2,5 mål @ 1,84


Totalt odds: 6,18Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.