Speltips Dagens Trippel 20/9

Bild från Bildbyrån

Fördel gästerna i “Saaben”

Ikväll riktas blickarna mot Saab Arena i Östergötland där omgång 2 av SHL drar igång. Det är Linköping som får besök av Skellefteå. Trots att de gulsvarta stod för ett magplask i premiären känns ändå oddset på Robert Ohlssons kanoner lockande i den andra omgången. Mer diffus klubbfäktning från Norge tar sedermera trippeln i mål.

Speltipset finns att rygga här

Linköping - Skellefteå: 2 @ 2,1

Det var en häftig inramning men någon lyckad hemmapremiär blev det inte för Skellefteå som torskade med 2-5 mot Malmö. De gulsvarta föll pladask i den sista perioden som “Rödhökarna” från Skåne vann med 3-0. Det är således ett lite pressat Skellefteå som reser ner till Östergötland.

Linköping är av ett par experter nederlagstippade, vilket inte är så underligt. Det finns brister i truppen och “Cluben” levde farligt redan i fjol. Försäsongen har varit ett becksvart mörker där LHC förlorat samtliga matcher. Det blev även förlust efter förlängning i premiären borta mot Örebro. Linköping har med andra ord inte vunnit en hockeymatch sedan mars månad.

Speltips

Skellefteå har en stark trupp och ska också ses som en utmanare till SM-guldet, precis som i fjol. Jag räknar med att Oscar Möller & Co kommer att steppa upp nere i Östergötland mot ett halvdant LHC. 2,16 på bortasegern känns aningen högt.

Spel: 2 @ 2,16

Tävling: SHL

Plats: Saab Arena

Tid: 19:00


Frisk Asker - Lillehammer: 1 @ 1,62

Frisk Asker har inlett urstarkt i Fjordkraftligaen. Klubben från Oslo-förorten Asker står på full pott efter tre omgångar. Ett par svenskar har varit framstående, inte minst Hampus Gustafsson som gjorde 1+1 i 4-2-segern senast mot Stjernen. Nyförvärvet Anton Holm, som noterades ett par SHL-matcher för Skellefteå 2019/20, har även varit framstående.

Lillehammer är ett mer begränsat gäng som slutade på den undre halvan av det norska finrummet i fjol. Sedan dess har gästerna blivit av med finnen Frank Gymer som gjorde 36 poäng på 43 matcher förra säsongen. Lillehammer stod för en stor skräll i den andra omgången mot Storhamar men i helgen blev det tvärstopp mot Vålerenga med 2-5.

Speltips

Frisk Asker har fått ihop ett slagkraftigt lag och ska hållas klart högre än Lillehammer. Då ettan ligger högt hos Svenska Spel känns det som ett givet inslag på trippeln.

Spel: 1 @ 1,62

Tävling: Fjordkraftligaen

Plats: Varner Arena

Tid: 18:30


Storhamar - Grüner: Grüner +4,5 @ 1,72

Storhamar gick till final förra säsongen, trots att laget slutade på sjunde plats i en serie innehållandes tio lag. Säga vad man vill om baggarnas system men så var fallet. Truppen är relativt påkostad där den gamla Leksands-liraren Anton Karlsson bland annat finns att tillgå. Inledningen från Storhamar har dock varit skakig. Efter 6-3-segern mot Stjernen har det blivit förluster mot Lillehammer (3-5) och Stavanger (1-3).

Gästande Grüner kommer med allt att döma tillhöra bottenskiktet. Förra säsongen lyckades Oslo-klubben hålla sig kvar med nöd och näppe efter kvalspel. Föga förvånande har Grüner inlett med tre raka nederlag, dock ska det sägas att de stod upp förvånansvärt bra senast mot Sparta Sarpsborg (0-2) där Grüner vann skotten med 27-20.

Speltips

Det ska vara klasskillnad mellan lagen. Storhamar förväntas tillhöra toppen medan Grüner mycket väl kan trilla ur serien. Med det sagt känns linan för hög. Grüner har trots allt sett okej ut, dessutom var det två relativt jämna möten mellan lagen möttes förra säsongen. När gick i klinch i Grünerhallen vann Storhamar med 3-2 efter förlängning. Grüner +4,5 till 1,72 känns fin.

Spel: Grüner +4,5 @ 1,72

Tävling: Fjordkraftligaen

Plats: Nordlyshallen

Tid: 18:30


Trippeln

  • Linköping - Skellefteå: 2 @ 2,16
  • Frisk Asker - Lillehammer: 1 @ 1,62
  • Storhamar - Grüner: Grüner +4,5 @ 1,72

Totalt odds: 6,01

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100