Speltips: Dagens Trippel 21/5 21/5 "Italienskt och franskt"
Speltips Dagens Trippel 21/5

Bild från Bildbyrån

Italienskt och franskt

Inget spel lockar i lördagens allsvenska kamper, däremot tycker jag det finns ett par goa drag i den avslutande omgången av både Serie A och Ligue 1. På både Artemio Franchi och Raymond Kopa Stadium borde det finnas goda segerchanser för motiverade hemmalag.

Trippeln finns att rygga här

Fiorentina - Juventus: Fiorentina -0,5 @ 1,84

I Serie A ställs Fiorentina mot rivalen Juventus i ett passande läge. Vid normala fall hade såklart inte Fio varit så här pass tydliga favoriter, men här känns oddset högt.

Viola har gått på ett par oväntade minor de senaste veckorna men de lilafärgade har fortfarande möjligheten att lösa en Europaplats till nästa säsong. Tar Fio tre poäng här så är sjundeplatsen säkrad. Hemma i Florens har Italianos mannar varit pålitliga hela säsongen – här har de raden 12-2-4 – endast Milan och Inter har bättre siffror på hemmamark. Den senaste hemmamatchen vann Fio med 2-0 mot Roma, och det var aldrig något snack om saken.

Juventus har i sin tur ingenting att spela för. Den gamla damen har redan säkrat en Champions League-plats, trots att Juve i det stora hela gör en usel säsong med deras mått mätt. Detta blir första gången på över tio år som Juve inte vinner någon titel. Chiellini verkar lägga skorna på hyllan och han tackades av i den senaste hemmamatchen mot Lazio, likaså Dybala som klubben vill göra sig av med.

Juve verkar ha tagit en tidig semester. De vitsvarta stundtals utspelade i hemmamötet senast mot Lazio, dessförinnan torskade Juve borta mot Genoa som kommer att åka ur Serie A. Man ska även ha med sig att Juve hade enorma problem med Fiorentina tidigare i våras då lagen möttes i Coppa Italia. Summa summarum lockar 1,84 på hemmasegern.


Spel: Fiorentina -0,5 @ 1,84

Tävling: Serie A

Plats: Artemio Franchi

Tid: 20:45


Marseille - Strasbourg: Strasbourg +0,5 @ 1,81

I Ligue 1 står det viktiga poäng på spel i den avslutande omgången på Vélodrome. Här borde ett ständigt underskattat Strasbourg kunna stå upp bra.

Marseille har allt i sina egna händer. De ljusblå återfinns på den sista Champions League-platsen, tre pinnar före Rennes. En pinne räcker således här för att säkra tredjeplatsen, detta trots att Marseille haft det riktigt jobbigt de senaste veckorna. Navet Payet har ådragit sig en skada och det har bara blivit en seger på de fem senaste matcherna. I den förra omgången blev det torsk mot just Rennes med 0-2 på Roazhon Park.

Lilla Strasbourg är en klubb med betydligt mindre medel, dock har Le Racing presterat på en hög nivå hela säsongen. Sett till grundläggande statistik har gästerna riktigt bra siffror. Tar Strasbourg lika många poäng som Nice i den sista omgången kommer det att bli Europaspel kommande säsong vilket måste ses som en stor framgång.

Trots att Marseille är en betydligt större klubb så skiljer det inte speciellt mycket rent kvalitativt mellan lagen. Strasbourg har som sagt presterat på en hög nivå hela säsongen och är endast fem pinnar bakom. Att Marseille klarar sig med ett kryss här för att säkra tredjeplatsen ska även vara en faktor som talar för Strasbourg-sidan. Dessutom ska man ha med sig att Marseille tagit betydligt fler poäng på bortaplan under säsongen. Allt som allt gillar jag Strasbourg +0,5 till drygt 1,80.


Spel: Strasbourg +0,5 @ 1,81

Tävling: Ligue 1

Plats: Vélodrome

Tid: 21:00


Angers - Montpellier: 1 @ 2,01

Angers borde ha fina chanser att avsluta säsongen snyggt hemma på Raymond Kopa Stadium då ett överskattat Montpellier kommer på besök.

Angers har varit starka på hemmabanan och gör i det stora hela en stabil säsong. Ser vi till expected points så har faktiskt de vitsvarta underpresterat rent poängmässigt. Sju av lagets nio segrar har tagits hemma på Raymond Kopa Stadium. Den senaste hemmamatchen slutade 4-1 mot Bordeaux. Poängspelaren Boufal är skadad vilket är ett offensivt avbräck, men i övrigt är det bra status i truppen.

Annat läge är det hos tabellgrannen Montpellier som fått med sig alldeles för mycket poäng. Endast fyra lag i Ligue 1 har lägre expected points. Formen är usel – blott två poäng på de åtta senaste matcherna – skadeläget är även prekärt. Bästa målgöraren Wahi, försvararen Sakho, nyförvärvet Cabella, målvakten Omlin och bästa spelaren Savanier är skadade. Detta är så gott som halva startelvan.

Trots att lagen ligger intill varandra i tabellen bör Angers hållas högre. De vitsvarta har betydligt högre expected points. Nu när Montpellier ser ut att sakna i stort sett halva startelvan borde Angers ses med riktigt god chans i säsongens sista hemmadans. Dubbel deg på ettan är taget.


Spel: 1 @ 2,01

Tävling: Ligue 1

Plats: Raymond Kopa Stadium

Tid: 21:00


Trippeln

  • Fiorentina - Juventus: Fiorentina -0,5 @ 1,84
  • Marseille - Strasbourg: Strasbourg +0,5 @ 1,81
  • Angers - Montpellier: 1 @ 2,01


Totalt odds: 6,69Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.


Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
27 juni
19:00
Malmö FF - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: MFF ht/ft
 
27 juni
19:00
IF Elfsborg - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer

3000 kr bonus! Eller Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

22 juni 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Fotboll 16 juni 2022

Nytt Stryktips på intågande och återigen får vi förstag på spikar och skrällar levererade till oss från våra profiler Anders Limpar och Jonas Weimer. Denna gång är det Sverige, ... Läs mer