Speltips Dagens Trippel 21/6

Bild från Bildbyrån

Division 1

Den svenska Division 1-fotbollen dominerar utbudet den här lill-lördagen. I både den norra och södra serien står det viktiga poäng på spel i de nedre regionerna. Jämna fajter är att vänta i både Boden och Ljungskile. Norrby ska dessutom försöka bryta en jobbig förlustsvit mot ett starkt Falkenberg. Nu kör vi!


Få trippeln ifylld och klar!


Bodens BK - Piteå IF: Över 2,5 mål @ 1,54


Vi börjar med ett derby uppe i Boden. Nykomlingen Bodens BK fick en fin start på säsongen, men i takt med att försvaret börjat läcka har BBK haft väldigt svårt att vinna matcher. De grönvita har släppt in flest mål i serien och här kommer Christian Samuelssons grabbar till spel med åtta (!) raka matcher utan seger.


En poäng bakom Boden hittas Piteå IF. Rödvita Pite fick en sämre inledning på säsongen men under maj/juni har Fredrik Johansson & Co höjt sig. Innan den sura förlusten senast mot Umeå FC stod PIF på sex matcher i följd utan förlust.


Speltips

Trots att det är viktiga poäng som står på spel borde det kunna bli en hel del målchanser åt båda hållen, som det så ofta blir när Boden är i farten. BBK är seriens klart målgladaste lag och faktum är att 11 av deras 13 matcher gått över 2,5 mål. Piteå snittar i sin tur 2,8 mål per match. Allt som allt känns över 2,5 mål till 1,54 lockande.


 • Spel: Över 2,5 mål @ 1,54
 • Tävling: Division 1 Norra
 • Plats: Bodens Energi Arena
 • Tid: 19:00


Norrby IF - Falkenbergs FF: Falkenberg vinner 1:a halvlek @ 2,32


I Division 1 Södra har det gått tungt för Norrby. Borås-klubben tappade ett gäng vitala pjäser efter degraderingen från Superettan, bland annat manager Mak Lind som numera gör succé med Trollhättan. Förlusten senast mot Lunds BK var tredje raka nederlaget för boråsarna.


Mer kvalitéer finns det hos Falkenberg som har högst expected points i hela Division 1. “Laget från havet” inledde säsongen blekt men formen är gryende. På de åtta senaste omgångarna har Falken resultatraden 5-2-1. Hallänningarna har bitvis haft svårt att stänga matcherna, men under de första 45 har Falken varit ett av seriens bästa lag. Faktum är att de gulklädda bara legat under i paus en gång den här säsongen.


Speltips

Falkenberg ska hållas som ett klart bättre lag och undertecknad blickar instinktivt mot bortasidan. Med tanke på gästernas facit under de första 45, samt att Svenska Spel sticker ut med oddset, blir 2,32 på att Falkenberg vinner första halvlek ett givet klick.


 • Spel: Falkenberg vinner 1:a halvlek @ 2,32
 • Tävling: Division 1 Södra
 • Plats: Borås Arena
 • Tid: 19:00


Ljungskile SK - Ahlafors IF: Ahlafors +0,5 @ 1,76


Sist ut är ett ångestladdat bottenmöte från Skarsjövallen. Ljungskile SK har ett par jobbiga år bakom sig och nu riskerar den klassiska klubben att trilla ur Division 1. Efter 13 omgångar är LSK tabelljumbo. Krysset i den förra omgången mot Olympic var femte matchen i följd som Erik Lunds gäng gick vinstlösa från.


Det ska även sättas ett frågetecken kring formen hos Ahlafors. Dock ska det sägas att nykomlingen från Nödinge-Nol mött tufft motstånd den senaste tiden. Förlusterna mot Ariana och Trollhättan är inte mycket att säga om. Både Robin Clason och tian Pascal Olsson var avstängda i den förra omgången, men här ska duon vara tillbaka i spel.


Speltips

En tajt drabbning med mycket kamp är troligtvis att vänta. Med dessa underlag ställer jag mig tveksam till att LSK målas upp som klara favoriter. Ahlafors +0,5 till 1,76 är därför ett självklart inslag på trippeln.


 • Spel: Ahlafors +0,5 @ 1,76
 • Tävling: Division 1 Södra
 • Plats: Skarsjövallen
 • Tid: 19:00


Trippeln


 1. Bodens BK - Piteå IF: Över 2,5 mål @ 1,54
 2. Norrby IF - Falkenbergs FF: Falkenberg vinner 1:a halvlek @ 2,32
 3. Ljungskile SK - Ahlafors IF: Ahlafors +0,5 @ 1,76


Totalt odds: 6,32Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.