Speltips Dagens Trippel 21/8

Bild från Bildbyrån

Fotbollssöndag - bara att låsa dörren!

Det är inga tråkiga matcher som spelas den här söndagen. Mäktiga kamper stundar i de europeiska toppligorna, dessutom är Allsvenskan i full rullning. Jag har scannat av utbudet och landat i spel i tre olika länder, Italien, England och Spanien. Nu åker vi!

Speltipset finns att rygga här

Newcastle - Manchester City: Newcastle +1,5 @ 1,80

Det kan tyckas djärvt att sätta sig i motsatt båt som Manchester City. Mästarna från Manchester har inlett på bästa sätt med två raka vinster utan insläppt mål. Med Håland i spetsen har Pep fått ytterligare en dimension i anfallsspelet. Bortsett från Laporte och Philips finns det inte heller några nyförvärv att rapportera. Med det sagt känns ändå oddset för lågt på City.

Storsatsande Newcastle är verkligen inga duvungar. De vitsvarta har förstärkt truppen på ett väldigt bra sätt sedan de nya ägarna tog över klubben. Detta har också gett resultat nere på planen. Under 2022 är det endast Liverpool och Man City som tagit fler poäng än Newcastle i Premier League. I de två inledande matcherna har Newcastle nollat både Nottingham Forest (2-0) samt Brighton (0-0).

Speltips

Newcastle på St James är verkligen ingen enkel bortamatch. Jag skulle inte bli förvånad ifall de vitsvarta kan vara med och slåss om topp 6 den här säsongen. Under 2022 har de Newcastle bara förlorat en hemmamatch i Premier League, och det var mot Liverpool med 0-1. Att City bara ska gå ut och slakta The Magpies med 2-3 bollar ser jag som föga troligt. Sammantaget gillas Newcastle +1,5 till 1,80.


 • Spel: Newcastle +1,5 @ 1,80
 • Tävling: Premier League
 • Plats: St James Park
 • Tid: 17:30


Napoli - Monza: Napoli -1,5 @ 1,97

Det har inte varit positiva vindar i Neapel den här sommaren. Fanbärare som Ospina, Koulibaly, Mertens och Insigne har lämnat vilket upprört en hel del supportrar, framförallt med tanke på att inga “större” namn har värvats in. Dock såg det väldigt lovande ut i premiären borta mot Hellas Verona (5-2) där nyförvärvet Kvaratskhelia var helt briljant. Stjärnan Oshimen fick även näta vilket kändes nödvändigt.

Gästande Monza är en spännande nykomling som ägs av Silvio Berlusconi. Berlusconi har satsat stora pengar i klubben och fått ihop ett väldigt fint spelarmaterial. Sensi, Valoti och Caprari är ett par spelare i truppen som har varit framstående i Serie A tidigare. Med det sagt kommer troligen Monza bli ett lag för den undre halvan. Insatsen i hemmapremiären mot Torino (1-2) var allt annat än övertygande.

Speltips

Möjligen måste man omvärdera Napoli lite. Mertens satt mest på bänken i fjol och Insigne blev inte riktigt den spelare som många hade hoppats på. Således kanske inte sommarens mercato varit så svag som många har velat få det till. Jag tyckte de ljusblå visade i premiären mot Hellas att man fortsatt är ett av Italiens bästa lag. Hemma mot en nykomling känns således Napoli -1,5 till 1,97 lockande.


 • Spel: Napoli -1,5 @ 1,97
 • Tävling: Serie A
 • Plats: Maradona-stadion
 • Tid: 17:30


Real Sociedad - Barcelona: 2 @ 2,11


Det blev ett antiklimax på Camp Nou i premiären. Trots alla nya stjärnspelare lyckades inte det katalanska fuskbygget få hål på Rayo Vallecano. Jag är dock tämligen övertygad om att Barcelona kommer att vara klart bättre än i fjol. Truppen ser både väldigt bred och spetsig ut där nyförvärv som Koundé, Christensen, Kessie och inte minst Lewandowski sticker ut.


Real Sociedad är inte på samma nivå. Utan Oyarzabal (skadad) saknas det spets hos baskerna, framförallt med tanke på att Isak varit totalt iskall det senaste året. La Real fick med sig tre poäng från den första omgången, men det ska sägas att Isak och company ställdes mot ett synnerligen svagt Cádiz.


Speltips

Att Barca tappade poäng mot Rayo är knappast till Sociedads fördel. Det kommer garanterat vara revanschsugna katalaner på Anoeta. Spelare för spelare är det klasskillnad mellan lagen och drygt dubbel deg på raka tvåan känns väldigt generöst. Noterbart är att Barca vunnit de fem senaste ligamatcherna mot La Real.


 • Spel: 2 @ 2,11
 • Tävling: La Liga
 • Plats: Anoeta
 • Tid: 22:00


Trippeln

 1. Newcastle - Manchester City: Newcastle +1,5 @ 1,80
 2. Napoli - Monza: Napoli -1,5 @ 1,97
 3. Real Sociedad - Barcelona: 2 @ 2,11


Totalt odds: 7,48


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100