Speltips Dagens trippel 21/9

SHL-trippel

En ny rykande färsk SHL-omgång väntar under torsdagskvällen. Fullpoängaren Färjestad ställs inför en tuff uppgift den här aftonen, likaså “krislaget” Leksand och maskinen Örebro. En trippel har bakats ihop till närmare åtta gånger såsen!


Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel!


Leksand - Rögle: Rögle ML @ 1,80

Det fanns en hel del frågetecken kring Leksand inför säsongen och efter två omgångar är masarna utan poäng, detta trots att Hrivík fått en kanonstart poängmässigt. I hemmamötet mot Rögle kommer coach Hellkvist att tvingas laborera om i truppen. Östman, Kloos, Caito och Martin Karlsson dras med skador, dessutom är Vejdemo avstängd.

Känslan är således att den här matchen kommer passande för Rögle som på pappret ser ut som ett av seriens bästa lag. RBK stod för en stark vändning i derbyt mot Malmö och i den andra omgången fick man med sig en pinne borta mot Örebro, med mersmak. Kvaca stod för en fin debut i kassen och det kommer inte att bli helt lätt för Cam Abbott att välja keeper framöver.

Rögle har vunnit de två senaste matcherna i Tegera. I fjol slog skåningarna ut LIF i åttondelsfinalen och den här säsongen ser gästerna klart starkare ut. Nu när dessutom LIF dras med ett gäng jobbiga avbräck blir Rögle ML (vinna inklusive förlängning/straffar) till 1,80 ett givet spel.

Spel: Rögle ML @ 1,80
Tävling: SHL
Plats: Tegera Arena
Tid: 19:00

Luleå - Örebro: 1 @ 2,09

Luleå övertygade i hemmasegern mot Timrå (4-0) där Omark noterades för tre poäng i den sista perioden. Insatsen som sådan var även lovande i premiären borta mot Oskarshamn där Bulans björnar föll efter straffar. I den matchen vann Luleå skottstatistiken med 31-20. Med vind i seglen ska Omark och gänget ha goda chanser att bryta ner Örebro.

Örebro har förvisso inlett kanon poängmässigt – 5/6 poäng. Nyförvärvet Jonathan Lekkerimäki har varit ett friskt tillskott som blev direkt avgörande i straffsegern mot Rögle. Johan Hedbergs lag har dock varit illa ute och legat under i den tredje perioden mot både Rögle och Leksand. Truppen är långt ifrån en av seriens bästa och uppe i Norrbotten tror jag ÖHK får det svårt.

I Delfinen är Luleå erkänt starka. Kommer Omark och company upp i samma nivå som senast mot Timrå ska ettan ligga nära till hands i Norrbotten. Hemmasegern klickas till 2,09.


Spel: 1 @ 2,09
Tävling: SHL
Plats: Coop Norrbotten Arena
Tid: 19:00


HV71 - Färjestad: HV71 ML @ 2,05


Topptippade Färjestad har fått en perfekt start på säsongen. FBK står på full pott efter två hemmamatcher mot två toppkonkurrenter, Skellefteå och Växjö. Lindbom har varit briljant i kassen, men mot HV71 lär troligen NHL-meriterade Max Lagacé få chansen mellan stolparna.

Inledningen från FBK har varit felfri och jag förväntar mig att värmlänningarna är med och slåss om guldet den här säsongen. Med det sagt räknar jag med att det blir svårt i Jönköping. HV71 har fått en hel veckas vila från hemmapremiären mot Linköping som slutade i moll (förlust efter straffar), detta trots att HV var överlägsna spelmässigt.

HV har ett par riktigt starka kedjor och med en hel träningsvecka i ryggen tror jag “Tjurarna” kommer att stå upp bra mot FBK. Senaste gången värmlänningarna besökte Husqvarna Garden blev det hemmaseger med 5-2. HV71 ML, till drygt dubbel deg, gillas och lirat.


Spel: HV71 ML @ 2,05
Tävling: SHL
Plats: Husqvarna Garden
Tid: 19:00


Trippeln

Leksand - Rögle: Rögle ML @ 1,80
Luleå - Örebro: 1 @ 2,09
HV71 - Färjestad: HV71 ML @ 2,05

Totalt odds: 7,71


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.