Speltips Dagens Trippel 22/11

Bild från Bildbyrån

VM-trippel

Under tisdagskvällen äntrar de regerande mästarna ringen – på Al Janoub är det Australien som väntar i öppningsmatchen. Trots att Frankrike kliver in som stora favoriter tror jag undern är en bra startposition. Trippeln rullar sedan vidare med de två tidiga onsdagsmatcherna.

Speltipset finns att rygga här

Frankrike - Australien: Under 2,5 mål @ 2,16

Frankrike är knappa men ändå klara favoriter i Grupp D före Danmark, men det finns en rad frågetecken kring det franska landslaget. Flera nyckelspelare missar mästerskapet på grund av skador – varken Kanté, Pogba, Nkunku eller Benzema finns med vilket såklart försvagar både mittfält och offensiv.

Landskamperna inför mästerskapet har dessutom varit svajiga. Blott en seger blev det under Nations League – hemma mot Österrike (2-0). Det blev torsk i både hemma och bortamötet mot Danmark. Noterbart är att fem av Les Bleus sex matcher i NL gick under 2,5 mål.

Australien ska vara en passande uppgift i öppningsmatchen. Årets upplaga av The Socceroos ser tämligen svag ut. Dock har australiensarna varit stabila bakåt under året. Australien snittade under ett insläppt mål per match i VM-kvalet och playoff-finalen mot Peru slutade mållöst där australiensarna tillslut vann efter straffar.

Trots att Frankrike ska ses som stora favoriter blickar jag instinktivt mot undern. Australien har varit tajta bakåt under året och det är knappast någon vild gissning att Graham Arnolds mannar kommer att sjunka lågt mot de regerande mästarna. Les Bleus har dessutom flera tunga avbräck, framförallt framåt. Under 2,5 mål till 2,16 känns således som en fin position.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,16

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Al Janoub Stadium

Tid: 20:00


Marocko - Kroatien: Marocko +0,5 @ 1,81

Det är ett starkt Marocko som kommer till spel i Qatar. Faktum är att The Atlas Lions inte torskat en enda tävlingsmatch under ordinarie tid sedan VM 2018. I Afrikanska mästerskapet tidigare i år föll Marocko i kvartsfinalen mot Egypten efter straffar.

Truppen som sådan håller hög klass med stjärnor som Hakimi (PSG), Amrabat (Fiorentina) och Ziyech (Chelsea). Den sistnämnda stod för ett av årets mål i genrepet mot Georgien som slutade 3-0.

Att Kroatien bara ska kliva ut och städa av Marocko i Mellanöstern känns föga troligt. Grabbarna från Balkan gick till final VM 2018 och precis som för fyra år sedan håller mittfältet toppklass med Modric, Kovacic och Brozovic. Dock finns det frågetecken i både backlinjen och inte minst i offensiven. Framåt är det fortfarande Hoffenheims Kramaric som förväntas göra det.

Kroatien gick starkt under Nations League men det ska sägas att prestationerna inte var lika övertygande som resultaten. Mot ett svårslaget Marocko är jag inne på att européerna får det tuffare än vad oddsen indikerar. 1,80+ på Marocko +0,5 är taget i min bok.

Spel: Marocko +0,5 @ 1,81

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Al-Khor Stadium

Tid: 11:00 (onsdag)


Tyskland - Japan: Över 2,5 mål @ 1,70

Hansi Flick Bayern München-präglade Tyskland förväntas göra upp om gruppsegern tillsammans med Spanien i Grupp E. Jogi Löws landslag underpresterade kraftigt i VM 2018, men generellt sett är det ytterst sällan Die Mannschaft gör bort sig i dessa sammanhang.

Truppen är en go mix av yngre och mer erfarna spelare. Framåt finns bland annat både VM-specialisten Müller och stjärnskottet Musiala som gjort succé i både landslaget och Bayern. Det var dock väldigt mycket upp och ner i Nations League där Flicks mannar följde upp slakten av Italien (5-2) med att torska hemma mot Ungern (0-1).

Om det är något lag som ska kunna utmana Tyskland och Spanien i gruppen så är det Japan. Samurajerna stod för ett fint kvalspel och har en riktigt stark upplaga på pappret. Både Arsenals Tomiyasu och Brightons Mitoma har gått riktigt bra i Premier League, det stora namnet är dock alltjämt Minamino som numera tillhör Monaco.

Här blickar jag mot övern. Precis som Hansi Flicks gamla Bayern har det tyska landslaget bara en växel, och det är full fart framåt. Japan har i sin tur både kompetens och speed vilket bör kunna såra de framåtlutande tyskarna i omställningarna. Summa summarum gillas 1,70 på över 2,5 mål.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,70

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Khalifa International Stadium

Tid: 14:00 (onsdag)


Trippeln

  • Frankrike - Australien: Under 2,5 mål @ 2,16
  • Marocko - Kroatien: Marocko +0,5 @ 1,81
  • Tyskland - Japan: Över 2,5 mål @ 1,70

Totalt odds: 6,65

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.