Speltips Dagens Trippel 22/6

Bild från Bildbyrån

Division 1 trippel

Återigen är det Division 1-fotbollen som står på programmet. Undertecknad var lite snett på det igår men ikväll känns samtliga tre spel riktigt bra. Svenska Spel ligger högt på både Vasalund och Sandviken. Hemmastarka Åtvidaberg känns även som ett vettigt drag på Kopparvallen. Mot full pott!Vasalund - Täby: Vasalund -0,5 @ 1,81


I Division 1 Norra ser Vasalund bara bättre och bättre ut. Fyra vinster har det blivit på de fem senaste omgångarna. Höjden finns absolut för att blanda sig i toppstriden, något som VIF visade i den förra omgången då det blev seger med hela 3-0 borta mot ett starkt Stockholm Internazionale. I truppen finns det flera spelare med allsvenskt rutin, såsom Christian Moses och Ludvig Öhman.


Täby är inte lika namnkunnigt men de blåsvarta har imponerat så här långt. TFK har varit svårslagna och i tabellen hittas de blåsvarta en poäng före Vasalund. Flera av de senaste insatserna har dock lämnat en del i övrigt att önska. I den senaste bortamatchen mot jumbon IFK Stocksund torskade Täby xG med 1,11 mot 1,39, detta trots att Täby tilldömdes en straff.


Speltips

Vasalund har höjden för att ta sig tillbaka till Superettan. Kan VIF komma upp i en ny fin insats är jag övertygad om att Täby kommer att få problem. När Svenska Spel ligger högt på favorit-seger klickas Vasalund -0,5 ögonaböj.


Spel: Vasalund -0,5 @ 1,81

Tävling: Division 1 Norra

Plats: Skytteholms IP

Tid: 18:00


Hammarby TFF - Sandviken: Sandviken -0,5 @ 1,84


Hammarbys talanger har fått rejält med grus i maskineriet. Efter den flygande inledningen har Imad Khalilis lag börjat stapla förluster på hög. Fem raka nederlag har det blivit för HTFF som verkligen blandar och ger. I Deniz Gül finns en mycket vass målgörare, men för att det ska bli poäng mot Sandviken kommer det att krävas någonting alldeles extra.


Sandviken ser ut som ett av seriens bästa lag, precis som i fjol då gästrikarna var snubblande nära uppflyttning till Superettan. De rödvita har vunnit alla (!) bortamatcher den här säsongen och alla underliggande siffror pekar på att Sandviken verkligen har gjort sig förtjänta av den fina poängskörden.


Speltips

Ett HTFF som verkar vara helt ur slag ska topplaget Sandviken ha mycket goda chanser att bryta ner. Sandviken -0,5 till 1,84 är ett iögonfallande högt odds.


Spel: Sandviken -0,5 @ 1,84

Tävling: Division 1 Norra

Plats: Hammarby IP

Tid: 19:00


Åtvidaberg - Lund: Åtvidaberg +0,5 @ 1,92


I Division 1 Södra har Åtvidaberg varit som dag och natt hemma kontra borta. Hemma på Kopparvallen har Åtvid presterat som ett topplag. Här har ÅFF vunnit fyra av sina fem senaste fajter. Trots att Gustav Rydberg står som avstängd borde det ändå finnas goda chanser på poängplock mot Lunds BK.


Gästerna från Lund har varit extremt svårslagna, till stor del tack vare ett solitt försvar. Efter 13 omgångar står LBK på den imponerade resultatraden 8-4-1. Att det här poängsnittet ska hålla i sig över tid är dock föga troligt. Synar man lagets prestationer ser det inte jätteövertygande ut. På endast 18,8 i expected points har Lund fått med sig 28 pinnar – tydlig överprestation alltså.


Speltips

Med dessa underlag lockar oddset på underdogen. Åtvidaberg +0,5 till 1,92 blir mitt sista bidrag för kvällen.


Spel: Åtvidaberg +0,5 @ 1,92

Tävling: Division 1 Södra

Plats: Kopparvallen

Tid: 19:00


Trippeln


Vasalund - Täby: Vasalund -0,5 @ 1,81

Hammarby TFF - Sandviken: Sandviken -0,5 @ 1,84

Åtvidaberg - Lund: Åtvidaberg +0,5 @ 1,92


Totalt odds: 6,42Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.