Speltips Dagens Trippel 22/9

Bild från Bildbyrån

Nations League-trippel

I gårdens text delade jag med mig av mina tankar från Frankrike - Österrike samt Turkiet - Luxemburg. Nu har undertecknad grottat ner sig i ytterligare Nations League-kamper. Underdogs gillas i både Trnava och Bryssel medan målplingen jobbas i Warszawa!

Speltipset finns att rygga här

Slovakien - Azerbajdzjan: Azerbajdzjan +1,5 @ 1,75

Slovakerna har inget vidare landslagsår bakom sig. “Falkarna” stod för en rad tveksamma insatser i VM-kvalet förra året – Slovakien tappade poäng mot nationer som Cypern (0-0) och Malta (2-2). Inledningen på Nations Leagues C-division har även varit skakig. Slovakerna har besegrat Belarus (1-0) och Azerbajdzjan (1-0) borta men torskat båda mötena mot kazakerna.

Slovakiens stora stjärna har tackat för sig i landslaget, Marek Hamsik. Numera är det Milan Skriniar som bär kaptensbindeln, men han finns inte med den här samlingen. Det gör inte heller erfarne Robert Mak.

Att detta halvdana Slovakien bara ska gå ut och köra över Azerbajdzjan har jag svårt att se framför mig. Besökarna från Kaukasien håller trots allt en skaplig nivå. Det Qarabag-betonade landslaget är ett samspelt gäng som stått för fyra gedigna insatser i Nations League.

Speltips

När lagen möttes i somras vann Slovakien “bara” med 1-0. I den tillställningen noterades slovakerna för ynka 0,83 i xG. Min tanke är att Azerbajdzjan återigen ska kunna stå upp bra, framförallt då Slovakien saknar flera tunga namn. Azerbajdzjan +1,5 till 1,75 är taget.

Spel: Azerbajdzjan +1,5 @ 1,75

Tävling: Nations League

Plats: Anton Malatinský Stadium

Tid: 20:45


Polen - Nederländerna: Över 2,5 mål @ 1,86

I A-divisionen gör Nederländerna och Belgien upp om förstaplatsen i Grupp 4. Polen och Wales slåss i sin tur för att hålla sig kvar.

Nederländerna har verkligen fått fart på grejerna under Louis van Gaal som tog över rodret efter EM 2021. När två omgångar återstår av Nations League toppar Nederländerna gruppen på tio poäng, tre pinnar före Belgien. De Oranje har varit effektiva, lirat en fartfylld fotboll och visat upp ett fint anfallsspel. I den första omgången blev det seger med hela 4-1 borta mot Belgien där Memphis Depay noterades för två fullträffar. Därefter har det blivit två vinster mot Wales (3-2/2-1) samt ett kryss mot Polen (2-2).

Polackerna spelar inte en lika fartfylld boll. Däremot finns det som bekant enormt med offensiv spets hos de rödvita i form av Zielinski, Milik och inte minst Robert Lewandowski.

Speltips

Detta bör bli en sevärd tillställning, som det så ofta blir när Nederländerna är i farten. Gästerna har inte gått mållösa en enda gång under Van Gaals styre. Närmare 1,90 på över 2,5 mål känns generöst.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,86

Tävling: Nations League

Plats: Nationalstadion i Warszawa

Tid: 20:45


Belgien - Wales: Wales +1,5 @ 1,78

Världstvåan Belgien har inte fått ut max av deras gyllene generation. Det kommer att vara sista chansen för flera erfarna spelare i vinterns mästerskap. Spelare som Alderweireld, Vertonghen, Witsel, Mertens och Eden Hazard har tveklöst passerat bäst föredatum. Bortsett Hazard vilar ett stort ansvar på De Bruyne och Lukaku, dock saknas den sistnämnda den här samlingen på grund av en skada.

Spelet i Nations League har varit upp och ner. 1-4-förlusten mot Nederländerna följdes upp med en 6-1-seger mot Polen där precis allt gick in. Bortamötet därefter mot Wales var helt jämnt och slutade 1-1.

Någon walk in the park kommer det inte att bli mot VM-klara Wales som sällan faller ut ramen. Britterna stått upp bra i samtliga tre matcher. I båda uddamålsförlusterna mot Nederländerna avgjorde inte “De Oranje” förrän på stopptid. Senaste gången Wales torskade med mer än ett måls marginal var i EM-åttondelen mot Danmark förra sommaren. Laget känns i grunden solitt, dessutom har storstjärnan Gareth Bale alltid en förmåga att steppa upp i landslaget.

Speltips

Självfallet ska Belgien gälla som stora favoriter. Jag tror dock inte att det blir så enkelt som oddsen antyder. Wales håller en stabil nivå och har stått upp väldigt bra mot både Nederländerna och Belgien i Nations League-gruppen. Jag gillar bortasidan och lirar därför Wales +1,5 till 1,78

Spel: Wales +1,5 @ 1,78

Tävling: Nations League

Plats: Kung Baudouin-stadion

Tid: 20:45


Trippeln

  • Slovakien - Azerbajdzjan: Azerbajdzjan +1,5 @ 1,75
  • Polen - Nederländerna: Över 2,5 mål @ 1,86
  • Belgien - Wales: Wales +1,5 @ 1,78

Totalt odds: 5,80

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.