Speltips Dagens Trippel 23/6

Bild från Bildbyrån

Irländsk midsommarafton

Irländsk julafton är ett fenomen som inte sällan förekommer på midsommarafton. Den här högtiden väljer att tvista på begreppet när det blir irländsk midsommarafton på trippeln. Inte mindre än tre besök ska göras i Dublin där “Dublin Derby” mellan Bohemians och Shamrock Rovers sticker ut. Let’s go!


Få trippeln ifylld och klar!


St. Patrick’s - Shelbourne: St. Patrick’s -0,5 @ 1,76


Damien Duff har skruvat åt Shelbournes defensiv rejält. Bara 14 insläppta mål är bäst i hela Premier Division, men å andra sidan är bara 20 i rätt riktning en blygsam notering. Shels är dessutom begränsade på resande tass där blott två segrar på nio försök är anledningen till att Duff och company inte återfinns nära toppstriden.


Det gör däremot St. Patrick’s. The Saints är med sina 37 gjorda mål endast slagna av ligaledarna Shamrock Rovers i denna kategori och i kraft av ett klart spetsigare spelarmaterial blir jag inte förvånad om värdarna förbättrar sin målskörd denna afton. Nämnas bör även att de rödklädda är ett av ligans klart bästa hemmalag.


Speltips

Shelbourne kan säkert göra match av detta en bit in i den andra halvleken, men förr eller senare är jag övertygad om att St. Patrick’s blir övermäktiga framför de egna fansen. 1,76 är tillräckligt bra betalt för att jag ska trycka av den raka ettan.


 • Spel: St. Patrick’s -0,5 @ 1,76
 • Tävling: Premier Division
 • Plats: Richmond Park
 • Tid: 20.45


Bohemians - Shamrock Rovers: Under 2,5 mål @ 1,66


“Dublin Derby” är det kanske hetaste rivalmötet av samtliga i Premier Division och jag vågar lova elektrisk stämning på Dalymount Park när Bohemians och Shamrock Rovers drabbar samman. Är det någonstans de förstnämnda ska rå på Shamrock är det på egen mark där gästerna torskat inte mindre än fyra av sina sex senaste besök.


Även om Rovers är tillräckligt bra för att bryta den negativa sviten ska det föras till protokollet att Bohemians inte kommer att bjuda på en centimeter i onödan. Burke och hans kamrater får således finna sig i att bli hårt uppvaktade och jag lutar, precis som oddsmarknaden, åt en tight och målsnål tillställning i Dublin.


Speltips

Små marginaler tenderar inte sällan att avgöra rivalmöten och för att undvika att Shamrock Rovers rycker i tabelltoppen bör Bohemians lägga stort fokus på sin defensiv. Jag ger värdarna god möjlighet att lyckas med detta. Under 2,5 mål liras till 1,66.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,66
 • Tävling: Premier Division
 • Plats: Dalymount Park
 • Tid: 20.45


UC Dublin - Sligo Rovers: Båda lagen gör mål @ 2,06


UC Dublin är ett lag som pendlar som en jojo mellan Premier Division och First Division. I fjol klarade sig universitetslaget kvar via återkval, men den här säsongen tyder i princip ingenting på att det blir fortsatt spel i finrummet. Blott sex inspelade poäng är inte mycket att hänga i granen, men är det någonstans värdarna ska kunna hota sina opponenter är det på egen mark.


Sligo Rovers sladdar farligt nära den negativa kvalplatsen och även om jag skriver under på att de tillresta ska anses vara tydliga favoriter i denna strid tror jag inte att de kommer undan utan en rejäl fight. På resande fot har Sligo snittat över ett insläppt mål per match och jag blir inte förvånad om UC Dublin rinner igenom det inte vattentäta försvaret.


Speltips

Att räkna med att Sligo Rovers bara städar undan en motståndare i rådande slag är att utsätta sig för lidelse. Även om UC Dublin inte håller måttet finns förutsättningar för att åtminstone göra mål på hemmaplan och jag tror på nätrassel från bägge lagen denna afton. Båda lagen gör mål klickas till höga 2,06.


 • Spel: Båda lagen gör mål @ 2,06
 • Tävling: Premier Division
 • Plats: UCD Bowl
 • Tid: 20.45


Trippeln


 1. St. Patrick’s - Shelbourne: St. Patrick’s -0,5 @ 1,76
 2. Bohemians - Shamrock Rovers: Under 2,5 mål @ 1,66
 3. UC Dublin - Sligo Rovers: Båda lagen gör mål @ 2,06


Totalt odds: 6,07Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.