Speltips Dagens Trippel 24/11

Bild från Bildbyrån

VM-trippel

På torsdag kväll stängs den första gruppspelsomgången i VM med Brasilien - Serbien. Trots att brassarna känns som rättmätiga favoriter i mästerskapet gillas ändå Serbien-sidan. Trippeln rullar sedan vidare under fredagen då omgång 2 drar igång. Blir det ett nytt debacle för värdnationen månne?

Speltipset finns att rygga här

Brasilien - Serbien: Serbien +1,5 @ 1,65

Brasilien kliver in i mästerskapet som favoriter vilket inte är mycket att orda om. Samtliga lagdelar håller toppklass och Neymar har varit fenomenal i PSG under hösten. Brassarna stod för ett felfritt VM-kval och faktum är att Tites mannar bara torskat mot Argentina och Peru sedan uttåget mot Belgien i VM 2018.

Med det sagt tror jag inte att brassarna går säkert i premiären. Vi har sett både Argentina och Tyskland falla mot på pappret svagare motstånd än Serbien. Grabbarna från Balkan har ett oerhört talangfullt landslag som bevisligen fått ihop det under Dragan Stojkovic. Dusan Tadic & Co var som säkert många minns överlägsna i Nations League-gruppen där bland annat Sverige ingick, dessutom vann serberna VM-kvalgruppen före Portugal.

Jag tror detta rent spelmässigt kommer att bli en relativt jämn match. Således känns den europeiska sidan given. Serbien +1,5 till 1,65 hugger jag.

Spel: Serbien +1,5 @ 1,65

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Wales - Iran: Under 0,5 mål 1:a halvlek @ 2,40

Det blev en hädisk premiär för Iran som torskade med hela 2-6 mot England. Försvaret såg i stora drag extremt virrigt ut och insatsen som sådan var genomgående usel. Dock ska det sägas att England endast noterades för 1,56 i xG. I måstematchen mot walesarna är jag övertygad om att Iran kommer att kunna stå upp betydligt bättre.

Wales är i mitt tycke Europas klart svagaste kort i turneringen. “Drakarna” fick med sig 1-1 mot USA i premiären utan att imponera. Britterna har stått för en rad svaga prestationer under den här hösten och endast vunnit två matcher under hela året – 1-0-segern mot Ukraina i playoffet var ett smärre rån. Bortsett från Gareth Bale, som under hösten suttit mestadels på bänken i MLS, så ser det väldigt trubbigt ut framåt.

Det är oerhört viktiga poäng som står på spel för båda lagen och jag tror bestämt att det kommer att bli en försiktig och avvaktande inledning, som i så många andra matcher det här mästerskapet. Jag blickar därför instinktivt åt underspel i första halvlek. 0-0 vid pausvisslan till 2,40 känns som ett kul spel.

Spel: Under 0,5 mål 1:a halvlek @ 2,40

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 11:00 (fredag)


Qatar - Senegal: 2 @ 1,64

Oddset har droppat massivt på Senegal och det är sannerligen inget mysterium. Qatar blev den första värdnationen någonsin att torska en öppningsmatch i ett VM, och vilken sanslöst svag insats det var. Qatarierna hade inte ett rätt under hela matchen mot Ecuador (0-2) och redan tidigt in i den andra halvleken började shejkerna lämna arenan.

Att Qatar var en svag fotbollsnation visste vi alla, men jag hade ändå räknat med en klart bättre insats i öppningsmatchen. Nu väntar Senegal som i skrivande stund är knappa favoriter i mötet med Ecuador. Senegal har en slagkraftig trupp och är regerande afrikanska mästare. I premiären mot Nederländerna blev det torsk med 0-2 efter att De Oranje gjort två sena mål, men sett över 90 minuter var afrikanerna väl så bra som Nederländerna.

Trots avsaknaden av Sadio Mané (skadad) håller jag Senegal som klara favoriter. Med tanke på att oddset redan droppat blir det svårt att hävda att Senegal är ett kanonspel, men ska jag välja sida i den här matchen känns det ändå tämligen givet. Raka tvåan till 1,64 blir sista bidraget på trippeln.

Spel: 2 @ 1,64

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 14:00 (fredag)


Trippeln

  • Brasilien - Serbien: Serbien +1,5 @ 1,65
  • Wales - Iran: Under 0,5 mål 1:a halvlek @ 2,40
  • Qatar - Senegal: 2 @ 1,64

Totalt odds: 6,49

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.