Speltips Dagens Trippel 24/9

Bild från Bildbyrån

Trippelt Nations League

Landslagsfotbollen står fortsatt i blickfånget. Tre Nations League-matcher från Stryktipskupongen förgyller lördagens trippel. Portugal och Skottland är två favoriter som undertecknad håller i handen medan underdogen backas i Israel. Så här lyder analysen!

Speltipset finns att rygga här

Tjeckien - Portugal: 2 @ 1,78

I Grupp A2 står det viktiga poäng på spel. Tjeckien krigar för att hålla sig kvar i A-divisionen medan Portugal går en kamp mot Spanien om gruppsegern.

Tjeckien har gjort helt okej resultat de senaste åren men något VM kommer det inte att bli för Jaroslav Silhavys landslag som förlorade playoff-semin mot Sverige. Den här samlingen kommer tjeckerna till spel med en minst sagt b-betonad trupp. Flera bärande spelare saknas på grund av skador, såsom Vydra, Kalas, Masopust, kreatören Barák samt målspottaren Schick. De två sistnämnda är rejäla avbräck.

Utan flera tjeckiska nyckelspelare bör ett motiverat Portugal ses med fin chans i Prag. Portugiserna vann hemmamötet bekvämt i somras med 2-0 där Man City-stjärnan Bernardo Silva spelade fram till båda målen. Portugal har som bekant ett oerhört stjärnspäckat landslag och till den här samlingen kommer gästerna till spel med en så gott som helt ordinarie trupp.

Speltips

När nationerna möttes i somras var Portugal flera nummer större. Jag räknar även med att portugiserna tar tag i taktpinnen i Prag mot ett tveklöst b-betonat Tjeckien. Raka tvåan närmare 1,80 är taget.

Spel: 2 @ 1,78

Tävling: Nations League

Plats: Sinobo Stadium

Tid: 20:45


Skottland - Irland: 1 @ 2,10

I Grupp B1 stundar ett derby på Hampden Park. Inför den näst sista omgången sitter Skottland i pole position medan Irland slåss för att hålla sig kvar i B-divisionen.

Trots oddsdropp var undertecknad helt fel ute i onsdags då Skottland körde över Ukraina med 3-0. Även fast det dröjde till den 70:e minuten innan första målet trillade in så var verkligen inte något resultatet i underkant. Skottarna var överlägsna och vann xG med hela 2,46 mot 0,10. Britterna står nu på tre vinster och en förlust efter fyra omgångar.

Besökarna från Irland håller inte samma nivå. Under VM-kvalet förra året torskade de grönvita bland annat hemma mot Luxemburg vilket säger det mesta. Visserligen lyckades Irland vinna hemmamötet mot Skottland med 3-0 (maxutdelning) i somras, men det är Irlands hittills enda trepoängare i Nations League. Gästerna har bland annat torskat borta mot en nation som Armenien i gruppen.

Speltips

Det ska vara viss nivåskillnad mellan dessa nationer. Allt över dubbel deg på ett hemmastarkt Skottland på ett kokande Hampden Park är för högt i min bok.

Spel: 1 @ 2,10

Tävling: Nations League

Plats: Hampden Park

Tid: 20:45


Israel - Albanien: Albanien +0,5 @ 1,64

Grupp B2 består endast av tre lag på grund av att Ryssland uteslöts. Samtliga nationer i gruppen har en rimlig chans att norpa förstaplatsen. Israel toppar gruppen på fem pinnar efter tre omgångar. Det har blivit dubbla kryss mot Island samt en knapp 2-1-seger mot Albanien. Segern på Balkanhalvön var inget rån men här ställer jag mig ändå väldigt tveksam till att israelerna ställs ut som relativt tydliga favoriter.

Det är nämligen en extremt oprövad trupp Israel kommer till spel med. Ett par avstängningar samt en hel drös med skador har lett till att coach Alon Hazan tvingats ta ut flera debutanter, närmare bestämt sex stycken. Det finns även ett dussin spelare i truppen som bara gjort en handfull landskamper. Bland alla avbräck märks framförallt Bitton, Tibi, Solomon, Peretz, Dabbur (slutat) samt målsprutan Eran Zahavi.

Albanerna är betydligt mer ordinarie. I truppen finns det flera spelare som gör det bra på den största scenen till vardags, såsom Hysaj (Napoli), Asllani (Inter) och Broja (Chelsea). Värt att ha med sig är även att Balkan-nationen haft högre xG i de två inledande matcherna mot Israel och Island.

Speltips

Sammantaget ställer jag mig som sagt frågande till att Israel är relativt tydliga favoriter. Jag tar därför andra sidan och spelar Albanien +0,5 till 1,64.

Spel: Albanien +0,5 @ 1,64

Tävling: Nations League

Plats: Bloomfield Stadium

Tid: 20:45


Trippeln

  • Tjeckien - Portugal: 2 @ 1,78
  • Skottland - Irland: 1 @ 2,10
  • Israel - Albanien: Albanien +0,5 @ 1,64

Totalt odds: 6,06

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.