Speltips Dagens Trippel 26/11

Bild från Bildbyrån

VM-trippel

På lördag är det fokus på Grupp C & D i fotbolls-VM. Redan i den andra omgången är det rejält pressat läge hos Argentina som ställs mot ett svårforcerat Mexiko under kvällen. Min känsla är att Messi & Co kommer att få det tuffare än vad oddsen indikerar. I övrigt gillas Frankrike-sidan samt överspelet i Polen - Saudi.

Speltipset finns att rygga här

Polen - Saudiarabien: Över 2,5 mål @ 2,16

Saudiarabien stod för en enorm knall i den första omgången då Argentina besegrades med 2-1. Så här i efterhand var det ett genidrag av coach Hervé Renard att stå högt med sin backlinje, dock ska det sägas att Argentina hade mängder av lägen att göra både 2-0 och 3-0 i den första halvleken.

Jag räknar med att vi får se ett liknande Saudi mot Polen. Mer pressat läge är det hos polackerna efter 0-0 mot Mexiko där Lewandowski bland annat missade en straff. Rent spelmässigt var det en svag insats från européerna men här räknar jag ändå med att Polen tar kommandot.

Polen är så gott som piskade att vinna och mot ett Saudi som står högt ska Lewandowski & Co ha goda möjligheter att göra ett par baljor. Samtidigt visade verkligen Saudi att det finns offensiva kvalitéer i laget mot Argentina. Allt som allt känns 2,16 på över 2,5 mål högt.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,16

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 14:00


Frankrike - Danmark: Frankrike -0,5 @ 1,78

De regerande mästarna stod för en felfri premiär mot Australien (4-1) där det var kraftig fransk dominans från start till mål. Även fast Benzema saknas (skadad) håller ändå bevisligen offensiven toppklass med Giroud, Griezmann och Mbappé. Även backlinjen och mittfältet ser slagkraftigt ut och jag håller Les Bleus som favoriter tillsammans med Brasilien och Spanien i detta mästerskap.

Danmark håller också hög nivå, det har Kasper Hjulmands landslag visat under flera års tid. Danskarna besegrade faktiskt Frankrike både hemma och borta i Nations League, dock ska det sägas att vinsten i Paris var ett rån sett till matchbilden. Här tror jag fransmännen har goda chanser att revanschera sig, framförallt med tanke på hur pass bleka Danmark såg ut i öppningsmatchen Tunisien (0-0).

Ett oerhört stjärnspäckat Frankrike ska tveklöst hållas högre. När nationerna möttes tidigare i höstas stängde Les Bleus som tydliga favoriter (runt 2,25), då på dansk matta. Nu när vi får närmare 1,80 på Frankrike på neutral mark backar jag Mbappé & Co.

Spel: Frankrike -0,5 @ 1,78

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 17:00


Argentina - Mexiko: Mexiko +1,5 @ 1,58

Det blev ett rejält magplask för i den första omgången för Argentina som föll med 1-2 mot Saudiarabien. Trots att sydamerikanerna hade gott om lägen att utöka 1-0-ledningen tyckte jag inte att det var något jätterån, framförallt inte med tanke på att Argentina fick en extremt billig straff. Trots att spelare som Di Maria, Martinez och Messi finns att tillgå framåt var kombinationerna i den sista tredjedelen otajmade under hela matchen.

Nu är såklart pressen enorm på coach Scaloni och inte minst Messi. Med kniven mot strupen har jag svårt att se Argentina bara kliva ut och köra över ett svårforcerat Mexiko. Mexarna var det bättre laget i öppningsmatchen mot Polen (0-0) och i dessa sammanhang är det ytterst sällan El Tricolor gör bort sig. Faktum är att Mexiko gått vidare från gruppen i samtliga världsmästerskap sedan 1994.

Jag tror Mexiko står upp bättre än vad oddsen antyder och spelar således Mexiko +1,5 till 1,58.

Spel: Mexiko +1,5 @ 1,58

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Trippeln

  • Polen - Saudiarabien: Över 2,5 mål @ 2,16
  • Frankrike - Danmark: Frankrike -0,5 @ 1,78
  • Argentina - Mexiko: Mexiko +1,5 @ 1,58

Totalt odds: 6,07

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.