Speltips Dagens Trippel 26/9

Bild från Bildbyrån

Måndagstrippel

Det var sannerligen stolpe ut i helgen. Ett mål fattades på både lördagens- och söndagens trippel – ett surt stopptidsmål från israelerna var det som fällde lördagens.

Nya tag ikväll då oddset på Rumänien lockar i hemmamötet mot Bosnien – rumänerna slåss för deras existens i B-divisionen med bosnierna inte har någonting att spela för i den sista omgången. Vi börjar dock på svensk mark med Division 1-fotboll och Damallsvenskan.

Speltipset finns att rygga här

GAIS - Lindome: GAIS -2,0 @ 1,89

I Division 1 Södra har GAIS varit seriens bästa lag, både på och utanför planen. “Makrillarna” har haft ett stort publikstöd och huserat i toppen av tabellen hela säsongen. När sju omgångar återstår är avståndet ner till tvåan Falkenberg tre poäng, trots en match mindre spelad.

I derbyt mot bottengänget Lindome ska GAIS tveklöst ses som stora favoriter. Gästerna har haft stora problem med försvarsspelet hela säsongen vilket 52 insläppta efter 23 omgångar vittnar om. Noterbart är att Lindome är det lag som har högst expected goals against – de vitsvarta släpper alltså generellt sett till mycket målchanser. GAIS är i sin tur det lag i serien med högst expected goals i serien. I den förra omgången fick Lindome stryk hemma mot Olympic med hela 0-4.

Speltips

Allt talar för att detta blir en ensidig historia. GAIS ska vara flera nummer större. Jag lirar GAIS -2,0 till 1,89 – spelet innebär är vi får pengarna tillbaka ifall GAIS vinner med två kulor. Oddset är marknadshögst hos Svenska Spel.

Spel: GAIS -2,0 @ 1,89

Tävling: Division 1 Södra

Plats: Arena

Tid: 19:00


Hammarby - Linköping: Över 2,5 mål @ 1,54

I Damallsvenskan går guldkandidaten Linköping som tåget. Sedan maj månad är det endast Rosengård som plockat poäng av Nilla Fischer och gänget. Med en match mindre spelad är avståndet upp till skånskorna fem poäng. LFC har varit effektiva framåt och danskan Amalie Vangsgaard (18 mål) har varit en stor bidragande orsak till det framgångsrika anfallsspelet. Med 3,5 mål per match i snitt är LFC seriens näst målrikaste lag.

Med det sagt lär det inte bli någon walk in the park på Hammarby IP. Pablo Pinones-Arces damer besitter hög kapacitet. Den senaste hemmamatchen slutade 2-0 mot Rosengård där Bajen var det genomgående bättre laget. Föga förvånande var det stjärnan Madelen Janogy som gjorde både pytsar i den matchen. Vilde Hasund och Emma Jansson är två andra giftiga offensiva hot. Bajen snittar 3,0 mål per match.

Speltips

Känslan är att en målrik historia är att vänta. Linköping är så gott som alltid inblandade i målrika matcher och har även seriens bästa målskytt i Vangsgaard. Danskan gjorde alla målen i hemmasegern mot Hammarby som slutade 3-1. 1,54 på över 2,5 mål är taget.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,54

Tävling: Damallsvenskan

Plats: Hammarby IP

Tid: 19:00


Rumänien - Bosnien: 1 @ 2,02

I Nations Leagues ställs rumänerna mot Bosnien i ett väldigt tacksamt läge. Gästerna har nämligen redan säkrat gruppsegern och har ingenting att spela för i den sista omgången. Således kan mycket väl Bosnien komma att rotera i den här tillställningen. Att ålderstigna stjärnor som Dzeko och Pjanic startar är långt ifrån givet.

Rumänien måste i sin tur ta tre poäng för att hålla sig kvar i C-divisionen. Något de gulklädda bör kunna göra. Rumänerna håller trots allt i grunden en helt okej nivå och brukar generellt sett vara starka på hemmabanan. I VM-kvalet förra året var det endast Tyskland som lyckades besegra till gulklädda på rumänsk mark. Dessutom ska man ha med sig att Rumänien presterat bättre än vad resultaten visat under Nations League – Rumänien har vunnit expected goals i fyra av fem matcher.

Speltips

I grund och botten känns Rumänien och Bosnien som två jämnstarka nationer. Nu när värdnationen är piskade att vinna medan gästerna inte har någonting att spela för är känslan att ettan bör ligga nära till hands. Drygt dubbel deg på hemmasegern är taget sju dagar i veckan!

Spel: 1 @ 2,02

Tävling: Nations League

Plats: Stadionul Rapid - Giulesti

Tid: 20:45


Trippeln

  • GAIS - Lindome: GAIS -2,0 @ 1,89
  • Hammarby - Linköping: Över 2,5 mål @ 1,54
  • Rumänien - Bosnien: 1 @ 2,02

Totalt odds: 5,87

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.