Speltips Dagens Trippel 27/11

Bild från Bildbyrån

VM-trippel

Den första VM-veckan har gått relativt bra för egen del. 10 av 15 spel har suttit till ett snittodds runt 1,90. I fredags trillade trippeln in till 6,39. Veckan avslutas under söndagen med spännande matcher från Grupp E & F. Precis som i den första omgången backar jag Marocko och går emot Belgien. Kroatien hålls även i handen innan trippeln går i mål med ett målspel från Spanien - Tyskland.

Speltipset finns att rygga här

Belgien - Marocko: Marocko +0,5 @ 1,88

Jag var tveksam till Belgien inför mästerskapet och premiären var allt annat än övertygande. 1-0-segern mot Kanada var ett rejält rån. Kanadickerna skapade mängder av målchanser, brände en straff och noterades faktiskt för högst xG av samtliga nationer i den första omgången. Då ska det även sägas att Kanada skulle haft två straffar ytterligare (enligt Jonas Eriksson).

Som jag tidigare nämnt har Belgiens gyllene generation blivit till åren och jag tycker fortfarande att The Red Devils värderas för högt av marknaden. Marocko ska vara väl så bra som Kanada. Nordafrikanerna inte torskat en enda tävlingsmatch under ordinarie tid sedan VM 2018! I truppen finns klasspelare som Hakimi & Ziyech och insatsen mot Kroatien (0-0) i den första omgången var lovande.

Jag tror återigen att Belgien får det tuffare än vad oddsen pekar på och väljer således att backa underdogen. Marocko +0,5 till 1,88 gillas.

Spel: Marocko +0,5 @ 1,88

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 14:00


Kroatien - Kanada: 1 @ 2,14

Kanada förtjänade som sagt poäng mot Belgien. Insatsen från nordamerikanerna var riktigt bra. Hockey-nationen har fått fram mängder av spännande spelare de senaste åren och faktum är att kanadickerna vann deras VM-kvalgrupp före nationer som Mexiko och USA. Med det sagt tycker jag oddset på Kanada droppat lite väl mycket mot Kroatien.

Kroatien ska trots allt vara ett starkare landslag. VM-finalisterna från 2018 har fortfarande ett av världens bästa mittfält med Brozovic, Kovacic och Modric. Med den trion på mitten räknar jag med att Kroatien kommer att kunna ta tag i spelet betydlig bättre än vad Belgien gjorde. Insatsen mot Marocko (0-0) i den första omgången var blek, dock ska man ha med sig att Kroatien vann deras Nations League-grupp så sent som i höstas framför nationer som Danmark och Frankrike.

Efter premiäromgången har oddset på Kroatien gått upp massivt, lite väl mycket i mitt tycke. Jag tror att Modric & Co kommer att göra en betydligt bättre insats än vad Belgien gjorde och kliver därför på raka ettan till 2,14.

Spel: 1 @ 2,14

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 17:00


Spanien - Tyskland: Över 2,5 mål @ 1,71

Spanien har knappt gjort en dålig landskamp sedan förlusten på Friends Arena. De bollskickliga spanjackerna imponerade i Nations Leagues A-division och vann deras VM-premiär med hela 7-0(!) mot Costa Rica. Costa Rica är ingen vidare värdemätare, med det sagt tycker jag ändå Spanien ska hållas som en av huvudfavoriterna i det här mästerskapet.

Det är betydligt mer pressat läge hos Tyskland som torskade mot Japan med 1-2. Hansi Flicks Bayern-offensiv vaskade fram gott om målchanser och borde väl också fått in ett 2-0-mål, men i den andra halvleken agerade tyskarna slarvigt där det återigen blev tydligt att Flicks försvar är allt annat än ramstarkt. I och med förlusten mot Japan är Die Manskraft nu så gott som piskade att besegra Spanien.

Känslan är att detta mycket väl kan bli målrikt. Spanien har alla möjligheter att såra ett offensivt inriktat Tyskland som måste gå för tre poäng. När nationerna möttes i Nations League 2020 sluade det hela 6-0(!) till spanjackerna. Över 2,5 mål 1,70+ känns bra.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,71

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Trippeln

  • Belgien - Marocko: Marocko +0,5 @ 1,88
  • Kroatien - Kanada: 1 @ 2,14
  • Spanien - Tyskland: Över 2,5 mål @ 1,71

Totalt odds: 6,88

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.