Speltips Dagens Trippel 27/3

Bild från Bildbyrån

SHL & EM-kval

Det blev sannerligen ingen lyckad premiär för Janne Anderssons landslag i EM-kvalet. Förhoppningsvis kan Blågult spänna musklerna och göra processen kort med Azerbajdzjan i den andra omgången. Utöver EM-kvalet finns SHL-slutspelet med på veckans första trerätters. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar!


Frölunda - Färjestad: 1 @ 1,98


Det är matchboll Frölunda i Scandinavium. Det står 3-2 i matcher till FHC och jag tror bestämt att Roger Rönnbergs mannar kommer att slå in matchbollen under måndagskvällen.


Sett över hela matchserien har Frölunda sett starkare ut. Göteborgarna har varit tyngre i spelet 5 vs 5, Lasse Johansson ska även hyllas för sina senaste insatser mellan stolparna. Färjestad stod för en skaplig slutforcering i lördagens tillställning i Karlstad, men över 60 minuter var Joel Lundqvist och company definitivt förtjänta av segern. Matchen dessförinnan i Scandinavium slutade hela 5-0 till göteborgarna.


Speltips

Att oddset på Frölunda har gått ner under matchserien är motiverat. Ett fullspikat Scandinavium räknar jag med bär fram Rönnbergs gäng till semifinalerna. Närmare dubbel deg på ettan plockar vi.


 • Spel: 1 @ 1,98
 • Tävling: SHL-slutspel
 • Plats: Scandinavium
 • Tid: 19:00


Sverige - Azerbajdzjan: Över 2,5 mål @ 1,69


EM-kvalet hade knappast kunnat börja sämre för Blågult. Belgien vann som bekant med 3-0 på Friends Arena efter att Lukaku dunkat in ett hattrick. Kulusevski gjorde en okej match men i det stora hela såg det väldigt risigt ut för svensk del.


Att det finns frågetecken i de bakre leden råder det ingen tvekan om, men att det skulle se så blekt ut framåt mot Belgien var överraskande. Spelare som Isak och Forsberg är trots allt i väldigt fin form, så även Jesper Karlsson som otroligt nog inte fick några minuter i fredags. Något som Janne fått kritik för.


Mot en nation som Azerbajdzjan ska Sveriges offensiv kunna blomstra desto mer. Azerbajdzjan släppte till enormt med målchanser i bortamötet mot Österrike som slutade 1-4. Det hade absolut kunnat bli större siffror än så.


Speltips

Att mål-linan ligger på 2,75 är iögonfallande lågt med tanke på hur pass stora oddsfavoriter Sverige är. Tre mål ska Foppa och gänget ha goda chanser att lösa på egen hand, samtidigt ska man ha med sig att Azerbajdzjan nätat i deras sex senaste landskamper. 1,69 på över 2,5 mål är taget sju dagar i veckan. 3-1?


 • Spel: Över 2,5 mål @ 1,69
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Friends Arena
 • Tid: 20:45


Irland - Frankrike: Frankrike -1,5 @ 2,12


En av de nationerna som imponerade mest i den första omgången var Frankrike. Hela 4-0 slutade hemmamötet mot Nederländerna. Föga förvånande gjorde Mbappé 2+1 i Paris. Silvermedaljörerna från Qatar har en trupp som är fylld av världsstjärnor och under Didier Deschamps styre går det absolut att argumentera för att Les Bleus varit ett av planetens bästa landslag.


Mot en nation som Irland ska man kunna dominera spelet från start till mål. Stephen Kennys trupp består i stort sett enbart av benknäckare från Championship. Genrepet mot Lettland slutade 3-2 hemma i Dublin där Rotherham-yttern Chiedozie Ogbene stod för det avgörande målet.


Speltips

I Dublin brukar Irland sällan vara lätta att bryta ner men när ett av världens bästa landslag står på andra sidan har jag väldigt svårt att se hur Kennys mannar ska kunna hävda sig. Under de senaste åren har Irland torskat mot nationer som Armenien och Luxemburg (hemma). Frankrike -1,5 till 2,12 blir sista bidraget på trippeln.


 • Spel: Frankrike -1,5 @ 2,12
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Aviva Stadium
 • Tid: 20:45


Trippeln


 1. Frölunda - Färjestad: 1 @ 1,98
 2. Sverige - Azerbajdzjan: Över 2,5 mål @ 1,69
 3. Irland - Frankrike: Frankrike -1,5 @ 2,12


Totalt odds: 7,09


Få trippeln ifylld och klar!

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.