Speltips Dagens Trippel 27/9

Bild från Bildbyrån

Blågul triumf & daladans

Det är en ödesmatch som går av stapeln på Friends Arena den här aftonen. Sverige måste besegra Slovenien för att hålla sig kvar i B-divisionen. Trots usel form samt avsaknaden av både Isak & Ekdal är ändå undertecknad inne på att oddset på Blågult är för högt. Jag sätter mig i den blågula båten och jobbar in Jannes mannar tillsammans med Leksand och Schweiz!

Speltipset finns att rygga här

HV71 - Leksand: 2 @ 2,71

Dalarnas stolthet torskade inte helt oväntat mot Färjestad i SHL-premiären men i helgen blev det tre poäng mot Skellefteå (1-0) efter Carter Campers sena avgörande. Insatsen från Leksand var riktigt bra. Att målvakten Mantas Armalis fick hålla nollan i debuten var fundamentalt. Detta lär betyda att ojämna Kasimir Kaskisuo återigen förpassas till kvisten mot HV.

HV71 är en stark nykomling som bör kunna hålla sig runt mittenskiktet av tabellen. Rutinerade rävar som Mikkel Bödker och Taylor Matson håller hög nivå, den gamla Leksandsspelare Fredrik Forsberg hade även en riktigt fin säsong i Hockeyallsvenskan i fjol. Inledningen från HV har dock inte varit speciellt övertygande. De småländska tjurarna hade inte en suck mot Luleå i premiären och i straffsegern senast mot Malmö hade HV marginalerna på deras sida.

Speltips

Att nykomlingen HV ställs ut som tämligen klara favoriter i Husqvarna Garden ställer jag mig något tveksam till, framförallt då inledningen varit något tveksam. Drygt 2,70 på den raka tvåan känns som en fin högoddsare!

Spel: 2 @ 2,71

Tävling: SHL

Plats: Husqvarna Garden

Tid: 19:00


Sverige - Slovenien: 1 @ 1,75

Sverige har börjat gå kräftgång och Janne Andersson har nu blivit starkt ifrågasatt. Blågult har inte alls fått igång spelet i Nations League och riskerar nu att trilla ur B-divisionen. För att Jannes mannar ska hålla sig kvar i divisionen krävs det tre poäng mot Slovenien, något som jag tycker Sverige bör kunna lösa, trots den usla formen.

Allt för stora växlar tycker jag inte att man ska dra av Sveriges resultatrad i Nations League med tanke på att truppen var ruskigt b-betonad under sommarens samling. Samtidigt ska man ha med sig att Slovenien hemma på Friends är något helt annat än Serbien borta på Balkanhalvön.

På pappret är Slovenien tveklöst gruppens svagaste kort. Bortsett från målvakten Janne Oblak är truppen ruskigt anonym. Salzburg-talangen Benjamin Sesko, som sänkte Norge i helgen, spås en lysande framtid men i det stora hela ser truppen väldigt begränsad ut. Ser vi till det senaste VM-kvalet torskat Slovenien bland annat borta mot Cypern. En knapp 1-0-seger hemma mot Malta är inte heller något resultat som övertygar.

Speltips

När nationerna möttes i somras vann Sverige med 2-0 i Ljubljana, fullt rättvist. Detta trots att Blågult även då var b-betonat. Trots usel form samt avsaknaden av både Isak och Ekdal finner jag 1,75 på hemmasegern för högt. Kanna på!

Spel: 1 @ 1,75

Tävling: Nations League

Plats: Friends Arena

Tid: 20:45


Schweiz - Tjeckien: 1 @ 1,66

Schweiz gyllene generation har ett riktigt fint landslagsår bakom sig. Seferovic, Xhaka, Rodriguez, Shaqiri och väggen Yann Sommer stod för ett riktigt bra EM och vann också VM-kvalgruppen före Italien förra året. Insatserna under Nations League har även varit lovande. 1-0-segern hemma mot Portugal följdes i helgen upp med en 2-1-seger borta mot Spanien.

Tjeckien är gruppjumbo och måste ta tre poäng mot Schweiz för att undvika nedflyttning till B-divisionen. Patrick Schick var inne i ett målstim förra säsongen men numera ser Leverkusen-anfallaren inte alls lika het ut. Schick brände en straff senast mot Portugal (0-4) där tjeckerna blev totalt slaktade.

Speltips

Det finns en helt annan stabilitet hos Schweiz som bör kunna utnyttja att tjeckerna förr eller senare måste framåt. Ettan känns väldigt trolig och då Svenska Spel ligger högt på hemmasegern blir det ett givet inslag på trippeln!

Spel: 1 @ 1,66

Tävling: Nations League

Plats: AFG Arena

Tid: 20:45


Trippeln

  • HV71 - Leksand: 2 @ 2,71
  • Sverige - Slovenien: 1 @ 1,75
  • Schweiz - Tjeckien: 1 @ 1,66

Totalt odds: 7,87

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.