Speltips Dagens Trippel 28/1

Bild från Bildbyrån

FA-cupen

Den fjärde omgången av FA-cupen står i blickfånget den här lördagen. I vanlig ordning finns det gott om Premier League-lag som bär stora favoritskap, inte minst Man United som får besök av Reading hemma på Old Trafford. Undertecknad har scannat av utbudet och grävt fram tre spel som i kombination betalar sex gånget smeten. Let’s go!


Få trippeln ifylld och klar


Southampton - Blackpool: X2 @ 2,62


På St. Mary’s Stadium bör det vara slagläge för Blackpool. Här blir jag inte alls förvånad ifall Southampton bara vaskar matchen helt och hållet. Soton måste prioritera ligaspelet med tanke på att The Saints är jumbo i Premier League. Dessutom ska man ha med sig att returen mot Newcastle i EFL Cup-semin väntar redan på tisdag. Min känsla är att klart större fokus kommer att ligga på den cupmatchen.


Blackpool rosar inte marknaden i Championship men under vintern har The Seasiders trots allt varit relativt svårslagna. Det ska även sägas att de orangeklädda slaktade Nottingham Forest i den förra omgången av FA-cupen med 4-1 där coach Michael Appleton ställde ut en stark startelva.


Speltips

Hela grunden till spelet är att den här matchen kommer väldigt olägligt för Southampton. The Saints är tvungna att prioritera ligaspelet, dessutom väntar en semifinal i EFL Cup så sent som på tisdag. Allt som allt känns bortasidan intressant. X2 liras till dryga 2,60.


 • Spel: X2 @ 2,62
 • Tävling: FA-cupen
 • Plats: St. Mary’s Stadium
 • Tid: 16:00


Preston - Tottenham: 2 @ 1,38


Vidare mot Deepdale där hemmafansen börjat tappa tålamodet. Championship-laget Preston North End har förlorat fyra raka hemmamatcher i ligaspelet – i andradivisionen har Preston resultatraden 3-3-7 på hemmabanan. Ryan Lowes mannar har sett rätt kalla ut efter uppehållet och här saknas troligen både Ben Whiteman och Emil Riis på grund av skador – två nyckelspelare.


Tottenham ska absolut ses med toppchans här. Allt tyder på att Antonio Conte kommer att lämna klubben till sommaren och nu har italienaren bara en rimlig titelchans kvar denna säsong, och det är i FA-cupen. Således räknar jag med att det blir en stark startelva från Conte i den här cupmatchen, precis som i den förra omgången mot Portsmouth där både Son och Kane fanns med från start.


Speltips

Tottenham har verkligen alla möjligheter för att gå långt i FA-cupen samtidigt som herr Conte inte direkt är känd för att rotera. Därmed har jag svårt att se ett svagt Preston göra match av detta. Närmare 1,40 på bortasegern är en given ingrediens på trippeln.


 • Spel: 2 @ 1,38
 • Tävling: FA-cupen
 • Plats: Deepdale Stadium
 • Tid: 16:00


Man United - Reading: Reading +(3) @ 1,67


Omgångens stora favorit hittas på Old Trafford. Här ska såklart inte Championship-gänget Reading vara något hot. Man United har gått som tåget hela vintern – förlusten mot Arsenal förra helgen är Uniteds enda nederlag sedan november. Att det ska bli några tennissiffror mot Reading har jag däremot svårt att se.


United har spelat 10(!) på en dryg månad efter VM-uppehållet. Därmed är det ingen vild gissning att Erik ten Hag kommer att spara på ett par nyckelspelare ifall chansen ges mot Reading. I 3-0-segern mot Nottingham Forest tidigare i veckan klev Rashford av redan efter 57 minuter spel.


Med rätt inställning tror jag absolut att Reading har det som krävs för att hålla nere siffrorna skapligt på Old Trafford. The Royals håller en hyfsad stabil nivå i Championship och i den förra omgången av FA-cupen besegrades ett starkt Watford på ett stabilt sätt med 2-0.


Speltips

United vann “bara” med 3-0 i den förra omgången mot League One-klubben Charlton, och då ska det sägas att två av målen gjorde på stopptid. Jag tror inte att det kommer att gå lättare mot Championship-laget Reading, framförallt inte med tanke på det snortajta spelschemat. Reading +(3) blir mitt spel. Det innebär att Reading max får torska med två bollar.


 • Spel: Reading +(3) @ 1,67
 • Tävling: FA-cupen
 • Plats: Old Trafford
 • Tid: 21:00


Trippeln


 1. Southampton - Blackpool: X2 @ 2,62
 2. Preston - Tottenham: 2 @ 1,38
 3. Man United - Reading: Reading +(3) @ 1,67


Totalt odds: 6,03


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.