Speltips Dagens Trippel 28/11

Bild från Bildbyrån

VM-trippel

De fyra sista gruppspelsmatcherna från omgång 2 av fotbolls-VM går av stapeln under måndagen. Undertecknad har valt att fokusera på de två sena matcherna där storfavoriten Brasilien hålls i handen medan ett målspel gillas i mötet mellan Portugal och Uruguay. Trippeln går sedermera i mål under tisdagen med Ecuador - Senegal.

Speltipset finns att rygga här

Brasilien - Schweiz: Brasilien -0,5 @ 1,50

Brasilien visade varför man är favoriter i det här mästerskapet redan i öppningsmatchen. 2-0 slutade premiären mot Serbien och det hade mycket väl kunnat bli större siffror än så. Brassarna förde spelet från start till mål och släppte knappt till en enda målchans – 10-0 i skott på mål säger väl det mesta.

Vinsten gav dock en bitter eftersmak med tanke på att Neymar ådrog sig en skada. Han uppges nu missa resten av gruppspelet. Men trots avsaknaden av honom har jag väldigt svårt att se Schweiz ta poäng här. Schweizarna håller förvisso en stabil nivå och har plockat poäng av flera kvalificerade motståndare det senaste året, men känslan är att spetsen saknas för att störa “Seleção”. 1-0-segern mot Kamerun i den första omgången var mindre övertygande.

Här tror jag mycket väl att brassarna kan dominera på samma sätt som mot Serbien. Jag håller serberna snäppet högre än schweizarna och gillar halvbollen runt 1,50.

Spel: Brasilien -0,5 @ 1,50

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 17:00


Portugal - Uruguay: Under 2,5 mål @ 1,67

Det har så här långt varit ett målsnålt mästerskap och i den här matchen tycker jag det finns fog för att kliva på underspelet.

Uruguay har en ramstark centrallinje och ett solitt försvar med den gamla Atlético-duon Gimenez & Godin i mittlåset. Offensiven håller dock inte alls samma klass som för ett par år sedan, något som blev väldigt tydligt i den trötta insatsen mot Sydkorea som slutade 0-0. Cavani och inte minst Suarez har tveklöst passerat bäst föredatum. Jag är även långt ifrån såld på Nunez.

Mer offensiv kraft finns det tveklöst hos Portugal som besegrade Ghana i den första omgången med 3-2. Någon övertygande insats var det dock inte från portugiserna som fick en skämtstraff vid ställningen 0-0. Med tanke på att Ronaldo & Co fick med sig tre poäng från premiären tror jag mycket väl att det kan bli en mer avvaktande matchplan mot Uruguay. Ett kryss här är trots allt ett gångbart resultat för portugisernas del.

Jag tror detta blir målfattigt och då Svenska Spel ligger marknadshögst på under 2,5 blir det en no-brainer i min bok.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,67

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Ecuador - Senegal: 1 @ 2,46

Ecuador är en av de nationerna som imponerat mest så här långt och inför den sista omgången har “La Tricolor” allt i deras egna händer – ett kryss mot Senegal räcker för avancemang. Sydamerikanerna hade inga som helst bekymmer med Qatar (2-0) i premiären och i den andra omgången var man det klart bättre laget mot Nederländerna (1-1) – Ecuador vann xG med hela 1,37 - 0,04 mot Nederländerna.

Att den stora målskytten Enner Valencia ådrog sig en skada mot Nederländerna är såklart inte optimalt. I skrivande stund är det fortfarande oklart om han kommer till spel här. Men jag tror Ecuador har goda chanser att bemästra Senegal både med och utan Valencia på planen.

Senegal har inte alls levererat samma typ av fotboll. Att storstjärnan Sadio Mané (skadad) inte finns med det här mästerskapet är givetvis ett enormt avbräck. De afrikanska mästarna hade rent spelmässigt stora bekymmer mot Qatar (3-1) där värdnationen bland annat blev rånade på en straff. Mot ett starkt Ecuador kommer det att krävas en betydligt bättre insats.

Hela 2,46 på raka ettan känns generöst. Att Senegal måste gå för seger bör ett frejdigt Ecuador kunna utnyttja. Skulle Valencia komma till spel sitter vi väldigt bra i den sydamerikanska båten.

Spel: 1 @ 2,46

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 16:00 (tisdag)


Trippeln

  • Brasilien - Schweiz: Brasilien -0,5 @ 1,50
  • Portugal - Uruguay: Under 2,5 mål @ 1,67
  • Ecuador - Senegal: 1 @ 2,46

Totalt odds: 6,16

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.