Speltips Dagens trippel 28/9

SHL-trippel

En full SHL-omgång går av stapeln under torsdagskvällen, som sig bör. Fyra lag var uppe i ringen så sent som i tisdags och undertecknad väljer att gå emot tre av dessa. Hemmasegrar jobbas i Vida Arena, Delfinen och Löfbergs Lila till ett sammanlagt odds på 6,97!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel

Växjö - Frölunda: 1 @ 2,08

Mästarna från Växjö har en inlett skapligt. Sex poäng efter fyra omgångar får ses som godkänd utdelning med tanke på att Lakers spelat tre bortamatcher – förlusterna mot Rögle och Färjestad på bortais är två på pappret väldigt tuffa matcher. Backsidan är inför den här säsongen något nedmonterad, men likväl lär ändå Lakers bli ett lag för toppen.

Mer frågetecken finns det kring Frölunda som stått för flera tveksamma insatser inledningsvis. I de två tidigare bortamatcherna mot Malmö och Timrå har göteborgarna bitvis varit utspelade. Tömmernes har inte alls hittat rätt, dock fick FHC lite utdelning i PP-formationen i straffsegern senast mot Linköping.

Med blott en dags vila och två riktigt risiga bortamatcher i ryggen tror jag Förlunda får det svårt i Småland. Mästarna Växjö till drygt dubbel deg i Vida Arena känns mycket fin.

Spel: 1 @ 2,08
Tävling: SHL
Plats: Vida Arena
Tid: 19:00

Frolunda mot Vaxjo

Växjö får tipset på hemmais mot Frölunda denna hockeytorsdag.

Luleå - HV71: 1 @ 1,97

Luleå har inte fått speciellt bra betalt. Blott en seger har det blivit, hemma mot Timrå med 4-0. Flera prestationer har emellertid varit lovande, något som de underliggande siffrorna också pekar på – bäst corsi efter fyra omgångar. Spetsen som finns i truppen ska inte heller betvivlas. Andreasson, Shinnimin och Omark håller som bekant hög klass och uppe i Delfinen är Luleå alltid svåra att få hål på.

HV71 har också fina underliggande siffror. HV har totalt sett kommit till mycket målchanser och skjutit flest skott i serien efter fyra omgångar. Dock har det sett rejält svajigt ut bakåt, inte minst i tisdagens bortamatch mot nedskrivna MoDo (1-6). Varken Brattström eller Ortio har hittat rätt mellan stolparna samtidigt som försvarsspelet bitvis varit bedrövligt.

Ett mer utvilat samt hemmastarkt Luleå borde kunna få lite retroaktiv utdelning mot HV som läckt betänkligt bakåt. Raka ettan klickas till 1,97.


Spel:
1 @ 1,97
Tävling: SHL
Plats: Coop Norrbotten Arena
Tid: 19:00

Färjestad - Linköping: 1 @ 1,70

Högberg har varit seriens bästa målvakt, rakt igenom. När Linköping föll med 4-7 uppe i Örnsköldsvik saknades Högberg på grund av sjukdom. Utöver den 28-åriga målvakten är det däremot få som imponerat i LHC som överlag sett riktigt kalla ut. Linköping har bara skjutit fler skott än motståndarna i en av fem matcher, och det var i hemmamötet mot Leksand (0-3) där LHC hade svårt att skapa farliga målchanser.

Ska Cluben få med sig poäng från Karlstad krävs det att Högberg har en magisk aftonen, förutsatt att inte Myrenberg får chansen mellan stolparna. Färjestad är en stark guldkandidat som inledde säsongen med tre raka vinster innan det tog stopp nere i Malmö. Lindbom har varit ett fint tillskott mellan stolparna, likaså Tomasek som står noterad för 2+2 efter fyra matcher.

1,70 kan låta som ett lågt odds, men undertecknad hävdar motsatsen. Frölunda stängde trots allt runt 1,75 hemma mot Linköping i tisdags. I den matchen var FHC klart bättre spelmässigt och jag håller Färjestad högre än göteborgarna för dagen. Lägg därtill att FBK ska vara mer utvilat än Linköping. 1,70 på hemmasegern blir således ett givet inslag på trippeln.

Spel: 1 @ 1,70
Tävling: SHL
Plats: Löfbergs Arena
Tid: 19:00

Trippeln

Växjö - Frölunda: 1 @ 2,08
Luleå - HV71: 1 @ 1,97
Färjestad - Linköping: 1 @ 1,70

💰 Totalt odds: 6,97

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.