Speltips Dagens Trippel 29/11

Bild från Bildbyrån

VM-trippel

På tisdag inleds den sista gruppspelsomgången i fotboll-VM. Laddade möten stundar i Grupp B, inte minst bataljen mellan Iran och USA. Parallellt med den matchen spelas det brittiska derbyt mellan Wales och England. Mina tankar inför tisdagskvällen hittar ni här nedan.

Speltipset finns att rygga här

Wales - England: Under 2,5 mål @ 1,96

Wales måste ta tre poäng i den sista omgången för att ge sig själva chansen att nå slutspelet. Trots att “Drakarna” måste gå för tre poäng blickar jag ändå mot undern. Wales halkade in i VM på ett bananskal och walesarna har föga förvånande sett bleka i Qatar, framförallt framåt. Storstjärnan och målskytten Gareth Bale har suttit en hel del på bänken i MLS under hösten och är knappast i samma slag som för ett par år sedan.

Båda Wales matcher har varit tajta tillställningar som gått under 2,5 mål – 1-1 mot USA och 0-2 mot Iran. England slaktade Iran med 6-2 i premiären, trots blott 1,56 i xG, men i den andra omgången stod Gareth Southgates mannar för en väldigt slät figur mot USA (0-0) där Harry Kane & Co hade extremt svårt att skapa chanser.

Trots att Wales måste gå för tre poäng lär inte walesarna trycka plattan i mattan från start. Ska Wales lyckas vinna den här matchen så måste först och främst den ramstarka defensiven sitta. När Svenska Spel ligger högt på undern känns det som ett givet spel.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,96

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Iran - USA: Iran +0,5 @ 1,84

Känslan är att Iran har blivit undervärderade efter premiären mot England (2-6) där iranierna bevisligen inte var mentalt redo. I den andra omgången mot Wales (2-0) uppträdde Iran som ett helt annat lag. Med tanke på att kryss räcker för avancemang så räknar jag med att Iran kommer att stå lägre mot USA och fokusera på omställningarna som säkerligen kommer att uppstå.

USA har kryssat mot både Wales och England och är således piskade att vinna i den sista omgången. Spelmässigt så har jänkarna sett rätt fina ut men känslan är att det saknas spets framåt. Utöver Christian Pulisic ser det tunt. Att “The Yanks” ställs ut som klara favoriter mot Iran ställer jag mig något tveksam till.

Iran kommer bokstavligen att vara helt all in och här kommer möjligheten ges att ligga på rulle och kontra, något som ska passa iranierna bra. Kommer de upp i samma frenetiska insats här som senast mot Wales är jag övertygad om att USA kommer att få det tuffare än vad oddsen gör gällande. 1,80+ på Iran +0,5 är taget.

Spel: Iran +0,5 @ 1,84

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Australien - Danmark: Under 2,5 mål @ 1,92

Trippeln går i mål under onsdagen med Australien mot Danmark. Även här känns underspelet lockande.

Att Australien kommer att stå lågt och bli defensivt inriktade är ingen vild gissning. “The Socceroos” står på tre poäng efter 1-0-segern mot Tunisien och tar sig således vidare med ett kryss här. Spelarmaterialet är begränsat och spelmässigt har det inte sett övertygande ut. Efter två matcher har Australien blott 0,69 i xG.

Danmark är såklart ett betydligt bättre fotbollslag i grunden. Kaser Hjulamnds kumpaner har gjort väldigt fina resultat de senaste åren men i det här mästerskapet har inte spelet lossnat. Avsaknaden av en riktigt bra striker har blivit tydlig. I båda matcherna mot Tunisien (0-0) och Frankrike (1-2) har danskarna haft under 1,0 i xG.

Jag räknar med att Danmark kommer att föra spelet mot ett defensivt inriktat Australien som kommer att slita sina liv. Över 90 minuter bör danskarna lösa detta, men att den här matchen springer iväg målmässigt känns föga troligt. Under 2,5 mål runt 1,90 gillas.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,92

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 16:00 (onsdag)


Trippeln

  • Wales - England: Under 2,5 mål @ 1,96
  • Iran - USA: Iran +0,5 @ 1,84
  • Australien - Danmark: Under 2,5 mål @ 1,92

Totalt odds: 6,92

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.