Speltips Dagens Trippel 29/5

Bild från Bildbyrån

Allsvensk trippel

Söndagens trippel gick in igår till drygt sex gånger degen då bland annat Elfsborg krossade Malmö FF i seriefinalen. Ikväll är det allsvensk boll för hela slanten på trippeln. Degerfors och IFK Göteborg hålls i handen medan ett målspel gillas på Tele2. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar!


Degerfors - Varberg: 1 @ 1,92


Precis som förra säsongen har Degerfors varit väldigt starka hemma på Stora Valla. Här har Halmstad, Djurgården och AIK fått stryk. Förra veckan tog Degen även poäng i hemmamötet mot Hammarby som slutade 2-2. Nyckelspelare som Vukojevic, Örqvist och Campos har visat fin form på slutet, dessutom finns det visst sparkapital i både Bassey och Gwargis.


Jumbon Varberg har i sin tur gått kräftgång hela våren. Hallänningarna inledde årets allsvenska med ett par kryss men nu står Jocke Perssons gäng på fyra raka förluster. I den förra omgången blev det torsk mot BP, detta trots att 43-årige Stojan Lukic räddade en straff.


Speltips

Degen känns klart hetare för dagen och här hemma på Stora Valla ska värmlänningarna ha goda chanser att lösa en ny trea. Raka ettan liras till 1,92.


 • Spel: 1 @ 1,92
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Stora Valla
 • Tid: 19:00


Hammarby - IFK Värnamo: Över 2,5 mål @ 1,75


Marti Cifuentes unga Bajen har presterat väldigt ojämnt under våren. Försvaret har stundtals sett väldigt ihåligt ut, samtidigt finns det mer att kräva av spelare som Boudah, Mikkelsen, Tekie och Vagic. Anmärkningsvärt är att det endast är Halmstad som har högre expected goals against än Hammarby.


Bajens tre vinster har kommit hemma på Tele2 och hemma mot ett lag som IFK Värnamo ska Hammarby kunna dominera matchbilden. Smålänningarna har förvisso ägt rätt mycket boll i majoriteten av deras matcher, men på bortagräs har inte Värnamo tagit poäng sedan premiären borta mot IFK Göteborg.


Speltips

Känslan är att det här bör bli målrikt. I den här typen av matcher på Tele2 brukar Bajen kunna dominera, men med tanke på att Hammarby släppt till enormt med chanser under hela våren ska Värnamo ändå ha goda möjligheter att göra mål i matchen. Över 2,5 mål till 1,75 spelas.


 • Spel: Över 2,5 mål @ 1,75
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Tele2 Arena
 • Tid: 19:00


Häcken - IFK Göteborg: Göteborg +1,5 @ 1,82


Häcken kommer till spel i derbyt med lite knackig form. Krysset mot Malmö FF följdes upp med en snöplig förlust mot Djurgården där en feldömd straff blev direkt avgörande. Överlag har de regerande mästarna sett väldigt fina ut under våren men att Högmos mannar bara ska kliva ut och slakta IFK Göteborg känns långt ifrån givet.


Blåvitt inledde katastrofalt men gästerna har helt klart höjt sig. Berg har börjat göra mål igen och IFK är nu obesegrade i fem raka matcher. Kryssen mot Hammarby, AIK och Norrköping har dessutom varit med mersmak. Skadeläget ser ljust ut i truppen, dock är Gustav Svensson avstängd.


Speltips

Här är känslan att Häcken blir lite väl lågt prisade. Ett derby är trots allt ett derby. Motsvarande möte i fjol vann faktiskt IFK med 2-0 på Hisingen. Göteborg +1,5 till 1,82 blir mitt sista bidrag.


 • Spel: Göteborg +1,5 @ 1,82
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Bravida Arena
 • Tid: 19:10


Trippeln


 1. Degerfors - Varberg: 1 @ 1,92
 2. Hammarby - IFK Värnamo: Över 2,5 mål @ 1,75
 3. Häcken - IFK Göteborg: Göteborg +1,5 @ 1,82


Totalt odds: 6,11


Få trippeln ifylld och klar!

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.