Speltips Dagens Trippel 29/8

Bild från Bildbyrån

Svenskt & spanskt

Det fattades en Bajen-strut på gårdagens allsvenska trippel. Ny tag ikväll då den blågula bollen rullar vidare med Djurgården - Elfsborg på Tele2. Vi bjuds även på finfin spansk boll från Andalusien och Valencia. Här nedan finner ni mina tankar inför kvällen!

Speltipset finns att rygga här


Djurgården - Elfsborg: Elfsborg +0,5 @ 2,20

Djurgården är det laget som har gått bäst i Allsvenskan den här sommaren. Blåränderna har inte torskat i ligaspelet sedan maj månad och i torsdags blev DIF klara för Conference League-gruppspel. Med det sagt har flera av de senare insatserna varit något sämre. Förra omgången kryssade DIF mot Varberg där Radetinac räddade poäng på stopptid. Nu har dessutom Kim & Tolle blivit av med kuggen Isak Hien som lämnat för Hellas Verona.

Elfsborg borde kunna stå upp bättre än vad oddsen visar. Det finns en hög höjd hos boråsarna som rent truppmässigt är ett lag för det övre skiktet av Allsvenskan. Jimmy Thelins mannar har haft skral poängutdelning men sett till underliggande siffror har Elfsborg inte presterat mycket sämre än Djurgården.

Speltips

All press ligger tveklöst på guldkandidaten Djurgården. Elfsborg är ingen enkel opponent och till dessa odds anser jag att spelvärdet ligger på gästerna. Elfsborg +0,5 till 2,20 hos Svenska Spel är i skrivande stund marknadshögst!

 • Spel: Elfsborg +0,5 @ 2,20
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Tele2 Arena
 • Tid: 19:10


Cádiz - Athletic Bilbao: Under 2,5 mål @ 1,50

Det förväntas bli tight och målsnålt i kvällens La Liga-fajt på Estadio Nuevo Mirandilla. Både Cádiz och Athletic Bilbaos styrkor sitter i det defensiva spelet. Cádiz är ett begränsat gäng som måste sätta grunderna för att hålla sig kvar i det spanska finrummet. I fjol var det endast Getafe som gjorde färre mål än andalusierna i La Liga. Inledningen på den här säsongen har varit svag – 0-1 mot Real Sociedad och 0-2 mot Osasuna. I hemmamötet mot La Real kom Cádiz upp i blott 0,33 i xG.

Athletic Bilbao på San Mamés brukar vara rena rama mardrömmen för de spanska topplagen. På bortagräs är dock Bilbao långt ifrån lika fruktade, dessutom brukar baskerna ha vissa problem med att föra matcherna mot “sämre motstånd”. Bilbao fick inte hål på Mallorca (0-0) i hemmapremiären, däremot blev det en knapp 1-0-seger senast hemma mot Valencia i den andra omgången.


Speltips

Även fast oddset kan tyckas lågt blickar jag ändå mot underspelet. Detta är i grunden två målsnåla gäng och så gott som alltid talar för att detta blir en chansfattig historia. 1,50 på under 2,5 mål känns bra nog.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,50
 • Tävling: La Liga
 • Plats: Estadio Nuevo Mirandilla
 • Tid: 20:00


Valencia - Atlético Madrid: 2 @ 1,98

Det har varit turbulent i Valencia de senaste åren. Klubben har sålt mängder av nyckelspelare och årets upplaga ser tämligen svag ut. De vitsvarta lyckades lösa en knapp 1-0-seger hemma mot nykomlingen Girona i premiären, men som tidigare nämnts blev det torsk i den andra omgången mot Athletic Bilbao på Mestalla. Kaptenen José Gayà har varit avstängd i de inledande matcherna och han saknas även här på grund av samma anledning.

Atlético Madrid är på en klart högre nivå. Är det något lag som ska kunna utmana Bara/Real så är det Diego Simeones gäng. Framåt ser Atléti fint rustade ut då spelare som Griezmann, Morata, Felix, De Paul, Lemar, Correa och Matheus Cunha finns att tillgå. Det blev seger med 3-0 borta mot Getafe i premiären, däremot blev det en snöplig torsk senast mot Villarreal med 0-2, trots att Atléti inte saknade målchanser.


Speltips

Det bör vara bra chans för Atléti att studsa tillbaka här. I grunden är det viss nivåskillnad mellan lagen, något som har varit tydligt under flera års tid. Faktum är att gästerna inte förlorat mot Valencia sedan 2014. Raka tvåan runt dubbel deg lockar således på Mestalla.

 • Spel: 2 @ 1,98
 • Tävling: La Liga
 • Plats: Mestalla
 • Tid: 22:00


Trippeln

 1. Djurgården - Elfsborg: Elfsborg +0,5 @ 2,20
 2. Cádiz - Athletic Bilbao: Under 2,5 mål @ 1,50
 3. Valencia - Atlético Madrid: 2 @ 1,98


Totalt odds: 6,53


Speltipset finns att rygga här

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100