Speltips Dagens Trippel 3/6

Bild från Bildbyrån

Allsvenskan & tysk cupfinal

Två allsvenska kamper står i blickfånget på lördag. IFK Göteborg - Mjällby och IFK Norrköping - BP. Undertecknad tycker det mesta talar för en målfattig historia på Gamla Ullevi. Oddset på underspelet i Norrköping känns också lockande. Senare under kvällen tittar vi till den tyska cupfinalen där Emil Forsberg och company hålls i handen.

Rygga trippeln här

IFK Göteborg - Mjällby: Under 2,5 mål @ 1,76

Det ser fortfarande mörkt ut för IFK Göteborg. Blott en vinst efter tio omgångar är såklart under all kritik. Det blev islossning i hemmamötet mot Degerfors (6-0), men i övrigt har det sett extremt blekt ut framåt. Den enda som egentligen levererat i offensiv riktning är Sebastian Ohlsson (4 mål), men han saknas här på grund av skada.

Ett tajt och kompakt Mjällby lär inte bli någon enkel nöt att knäcka för Mackan Berg och company. De gulsvarta från Listerlandet har ett stabilt försvar och släpper generellt sett till få målchanser. MAIF har däremot blivit nollade i sex av sina sju senaste allsvenska matcher, så offensiven är allt annat än bländande.

Speltips

Att vi får drygt 1,70 på under 2,5 mål är iögonfallande högt. Mjällby snittar blott 1,7 mål per match i snitt vilket är klart lägst i serien. Åtta av deras tio matcher har gått under 2,5 mål. Sju av Blåvitts tio matcher har i sin tur gått under den här linan.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,76

Tävling: Allsvenskan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 15:00


IFK Norrköping - Brommapojkarna: Under 2,5 mål @ 2,09

Bättre målförutsättningar finns det på Platinumcars, men med det sagt känns ändå oddset på undern högt.

Norrköping har i det stora hela gjort en fin vår poängmässigt, men formen är sviktande med två raka förluster. Tittar man till de underliggande siffrorna ser det också mindre övertygande ut. Faktum är att det endast är Kalmar och Varberg som har lägre xG. I Nyman, Sigurdsson och Traustason har Peking ett par goa gubbar som kan avgöra matcher på egen hand, men här saknas Traustason (avstängd).

Uppstickaren BP har imponerat desto mer efter förutsättningarna. Den bottentippade nykomlingen har, bortsett från stjärnsmällen mot Elfsborg, stått upp bra i samtliga matcher. Noterbart är att 18-åringen Filip Sidklev har bara släppt fyra bollar förbi sig på sina sju framträdanden.

Speltips

Båda lagen snittar 2,7 mål per match, men då har Norrköping haft maximal utdelning i offensiv riktning. All form av statistik pekar på att Peking varit bättre bakåt än framåt. Summa summarum känns en bra bit över dubbel deg på under 2,5 mål som ett trevligt odds.


Spel: Under 2,5 mål @ 2,09

Tävling: Allsvenskan

Plats: Platinumcars Arena

Tid: 17:30


Leipzig - Frankfurt: 1 @ 1,69

Den tyska cupfinalen spelas på Olympiastadion i Berlin. Leipzig är regerande mästarna och mycket talar för att Emil Forsbergs gäng kommer att försvara titeln.

Leipzig avslutade Bundesliga övertygande – fem raka vinster – däribland en viktoria borta mot Bayern München. Nio av de tio senaste matcherna har tjurarna gått segrande från. Cupsemifinalen mot Freiburg slutade hela 5-1 efter att Dani Olmo haft fullständig lekstuga. Skadeläget ser även ljust ut.

Frankfurt har inte alls gått lika starkt under våren och Oliver Glasners mannar missade topp 6 i Bundesliga. Inför den här cupfinalen har dessutom Eintracht ett par skador i truppen. Både Lucas Alairo och kaptenen Sebastian Rode riskerar att missa finalen på grund av skador.

Speltips

Något superodds är det inte, men för dagen känns Leipzig kort och gott klart vassare. Raka ettan till 1,69 blir därför mitt sista bidrag.

Spel: 1 @ 1,69

Tävling: DFB-pokal

Plats: Olympiastadion

Tid: 20:00


Trippeln

IFK Göteborg - Mjällby: Under 2,5 mål @ 1,76

IFK Norrköping - Brommapojkarna: Under 2,5 mål @ 2,09

Leipzig - Frankfurt: 1 @ 1,69


Totalt odds: 6,21

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.