Speltips Dagens trippel 3/9

Allsvenskt för hela slanten

Upplösningen närmar sig med stormsteg och i vanlig ordning är det hugget som stucket i tabellen bägge ändar. Att de skiljer mil mellan topp och botten torde bli tydligt på Stora Valla och att känslor trumfar skönspel visar Stockholmsderbyt på Tele2. Dessutom fortsätter IFK Norrköping att ösa på framåt i den viktiga matchen mot Djurgården. Veckans sista trippel landar en bra bit över 6 gånger pengarna. Haka på!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel!


Degerfors - Häcken: Häcken att vinna första halvlek @ 2,09

Degerfors hade som väntat inte ett skvatt att hämta borta mot Djurgården, och trots att Joe Gyau kvitterade Diffens tidiga ledning var rödvitt aldrig nära. Nyförvärven har inte blivit några succéer och den primitiva modell som anammas av avgående tränarparet Solberg/Holmberg hålls tillbaka av ett klappuselt försvarsspel.

Häcken visade enorm styrka när de kvalade in till Europa League-spel, och känslan är allt som folket på Hisingen rör blir till guld. Sadiq är senast i raden att säljas för stora pengar, och Chilufya som lånats in i hans ställe känns som en perfect match med Getingarna. Dessutom har svajige mittbacken Tebo sålts till Norge, och nye Aiham Ousou ska vara en rejäl uppgradering.

Slitage och baksmälla till trots kommer det inte vara någon som helst tvekan om vilket som är det bästa laget på Stora Valla. Rotation till trots väntar jag mig att Häcken dominerar från startvisslan, och med tanke på hur ihåligt det sett ut i Degen lär det inte dröja länge innan stackars Sondre Rossbach tvingas kapitulera. Att Häcken kammar hem den första halvleken blir trippelns första ben.

Spel: Häcken att vinna första halvlek @ 2,09
Tävling: Allsvenskan
Plats: Stora Valla
Tid: 15:00


Hammarby - AIK: Under 2,5 mål @ 1,89

Hammarby har fått fart på grejorna efter en vår där Martí Cifuentes stundom hade det hett om öronen. Det hårdföra mittfältet med Hammar och Sadiku har gått från klarhet till klarhet och gav inte Mjällby skuggan av en chans. 3-0 var månne siffror i största laget, men i Djukanovic och Erabi finns herrar som kan göra det på egen hand i en matchbild som annars väntas bli låst.

AIK segrade med samma siffror, 3-0, när ett mycket svagt Varberg som sålt av var och varannan nyckelspelare kom till Friends Arena. Modesto var i vanlig ordning superb, men i det stora hela fanns få anledning att imponeras av Gnagets egna spel med boll. Då fanns betydligt större ytor att operera på, och nu kommer det bli än trängre för en sådan som Salétros.

Nye kosovanen Bersant Celina är en okänd kvantitet som lär medverka på något sätt i detta möte. Är han matchtränad nog kommer han att vara oerhört nyttig i tvåvägsspelet och bli ett exceptionellt tillskott till Bergs bygge. Om inte har Solnagänget problem att täppa till hålet efter Hussein. Känslor och kamp står på menyn snarare än skönspel och mål. Bajen-defensiven sitter på ett helt annat sätt än när lagen möttes i våras och under 2,5 känns högst troligt.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,89
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 15:00


IFK Norrköping - Djurgården: Över 2,5 mål @ 1,77

IFK Norrköping har kommit tillbaka efter sommaren utan Arnór Sigurdsson, men med en helt annan fart i det egna anfallsspelet. Från den frejdige ytterbacken Baggesen till direkt dominante Traustason och klassanfallaren Nyman satsas det friskt framåt i Glen Riddersholms gäng, vilket gör att defensiven kompromissas. Oscar Jansson kunde inget göra när Elfsborg satte tre bollar i det senaste målkalaset (2-3), och kommer att få det svettigt ånyo.

Detsamma gäller för hans motsvarighet i Djurgården, Jacob Widell-Zetterström. Visserligen har Samuel Dahl hyllats unisont för sitt mogna spel och Marcus Danielsson varit en stor trygghet i huvudspelet, men snabb är han inte och kamraten Une-Larsson har inte alls övertygat.

Desto bättre såg det ut framåt mot Degen. Bakom 4-1-segern låg bland annat 2+4 från haussade Musa Gurbanli, som mycket väl kan ha acklimatiserat sig till den allsvenska bollen. Är han lika klinisk här så kommer det att smälla framåt för DIF, och Peking har inget bättre svar än att själva ösa på. Undertecknad spår ett målkalas och överlinan sätter körsbäret på trippel-tårtan.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,77
Tävling: Allsvenskan
Plats: PlatinumCars Arena
Tid: 17:30

Trippeln

Degerfors - Häcken: Häcken att vinna första halvlek @ 2,09
Hammarby - AIK: Under 2,5 mål @ 1,89
IFK Norrköping - Djurgården: Över 2,5 mål @ 1,77

Totalt odds: 6,99

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.