Speltips Dagens Trippel 4/12

Bild från Bildbyrån

Söndagstrippel

Två nya rykande färska åttondelar i fotbolls-VM går av stapeln under söndagen där inte mindre än tre europeiska nationer äntrar ringen. Först ut är Frankrike mot Polen och senare under kvällen ställs England mot Senegal. Jag har gått igenom matcherna grundligt och valt sida i båda åttondelarna. Trippeln inleds dock med lite pastaboll från Sydtyrolen!

Speltipset finns att rygga här

Sudtirol - Frosinone: 2 @ 2,30

För första gången någonsin huserar F.C Sudtirol i den italienska andraligan. Som nykomlingar har nordborna gjort det förvånansvärt bra så här långt. Bolzano-gänget inledde säsongen med tre förluster men därefter har de vitklädda plockat poäng i elva raka matcher.

Sudtirol har varit väldigt vassa i omställningsspelet och behöver absolut inte be om ursäkt för tabellplaceringen (8:a), dock räknar jag med att laget kommer att dippa vad det lider. Sudtirol har trots allt seriens lägst värderade trupp och faktum är att nordborna även är det lag med lägst bollinnehav i serien.

Mot serieledarna Frosinone, som leds av VM-hjälten Fabio Grosso, räknar jag med att det blir svårt. Efter 14 omgångar står Grossos mannar på tio vinster. Marcus Rohdén har varit en av lagets bästa spelare så här långt och 31-åringen blev som säkert många minns uttagen till Jannes landslag under november-samlingen. Innan krysset senast mot Cagliari stod “Frossarna” på sex raka vinster.

Över en hel säsong ska Grossos kumpaner helt klart vara numret större än nykomlingen Sudtirol. Trots att hemmaplansfördelen är en betydande faktor i Serie B lockar ändå raka tvåan till 2,30.

Spel: 2 @ 2,30

Tävling: Serie B

Plats: Arena

Tid: 15:00


Frankrike - Polen: Frankrike -1,5 @ 1,92

De regerande mästarna kliver in som enorma favoriter i åttondelen vilket inte är mycket att säga om. Frankrike stod för ett väldigt starkt gruppspel där både Australien och Danmark slaktades. I den sista omgången blev det torsk mot Tunisien men detta var inget konstigt med tanke på att Didier Deschamps mönstrade ett b-lag.

Utvilade fransmän med Mbappé i spetsen tror jag mycket väl kan köra över detta Polen. Lewandowski & Co har gjort tre bleka insatser, i min värld så hade Mexiko varit betydligt mer förtjänta av ett avancemang. Mot mexarna hade Polen stora problem att ta tag i spelet, segern mot Saudi var allt annat än övertygande och i den sista omgången kom polackerna knappt över planhalvan mot Argentina. Polen gick tillslut vidare på bättre målskillnad än Mexiko, till stor del tack vare Szczesny som bland annat räddade två straffar i gruppspelet.

Tittar vi till nationernas trupper och grundspel så är det rejäl klasskillnad, det råder det ingen som helst tvekan om. Dessutom tror jag inte att man ska underskattas att Didier Deschamps hade möjligheten att vila sina nyckelspelare mot Tunisien medan Polen fick slita för sina liv i den sista omgången mot Argentina. Allt som allt gillas Frankrike -1,5 runt 1,90.

Spel: Frankrike -1,5 @ 1,92

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 16:00


England - Senegal: Senegal +1,5 @ 1,54

Jämnare lär det bli en kvällsmatchen. England tog sig vidare från en väldigt svag grupp – både Iran och Wales var helt iskalla. Gareth Southgates lejon städade av dessa nationer utan bekymmer, däremot blev britterna synade mot USA (0-0) där “The Three Lions” tveklöst var det sämre laget.

Att England bara ska kliva ut och slakta de regerande afrikanska mästarna ser jag som föga troligt. Senegal är ramstarka med bjässen Koulibaly i mittlåset. Prestationerna under gruppspelet var riktigt bra där afrikanerna dominerade mot Qatar samt ett hajpat Ecuador, premiärförlusten mot Nederländerna var även en helt jämn match som hade kunnat sluta precis hur som helst.

Att England prisas i paritet med matcherna mot Wales och USA i den här åttondelen ställer jag mig tveksam till. Detta trots att Senegal saknar Idrissa Gueye (avstängd) och Sadio Mané (skadad). Jag kort och gott med att detta blir jämnare än vad oddsen pekar på och kliver på Senegal +1,5 till dryga 1,50.

Spel: Senegal +1,5 @ 1,54

Tävling: Fotbolls-VM

Plats: Qatar

Tid: 20:00


Trippeln

  • Sudtirol - Frosinone: 2 @ 2,30
  • Frankrike - Polen: Frankrike -1,5 @ 1,92
  • England - Senegal: Senegal +1,5 @ 1,54

Totalt odds: 6,80

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.