Speltips Dagens Trippel 4/6

Bild från Bildbyrån

Allsvenskan & Serie A

På söndag går både Serie A och La Liga i mål. Dessutom väntar ett gäng högintressanta matcher från Allsvenskan. Hemmastarka Halmstad känns som en riktig bomb på Örjans Vall. Nedslag görs också på Studenternas och Stadio Olimpico. Mot full pott!

Rygga trippeln här

Halmstad - Hammarby: Halmstad +0,5 @ 1,74

Att Hammarby ställs ut som glasklara favoriter ställer jag mig väldigt frågande till.

Så här långt har inte Bajen visat någonting som gör det här oddset befogat på Örjans Vall. Blott två vinster har det blivit efter tio omgångar – hemma mot Varberg och Djurgården. I den förra omgången blev det torsk hemma på Tele2 då Värnamo var på besök. Supportrarna buade ut laget efter fiaskot och under veckan har det kavlats ut uppgifter om att det varit osämja mellan flera nyckelspelare och coach Cifuentes.

Pelle Olsson & Mange Haglunds Halmstad är i sin tur ingen enkel nöt att knäcka, framförallt inte på Örjans Vall där Häcken, Djurgården och AIK fått se sig besegrade. Det var även ytterst nära att Malmö FF tappade poäng på den halländska mattan. Efter den knappa förlusten mot MFF har HBK vunnit borta mot både Sirius och Mjällby.

Speltips

Vad som ligger till grund för Hammarbys tydliga favoritskap är verkligen helt obegripligt. Usel form, osämja i truppen, naturgräs, bedrövliga underliggande siffror. Listan kan göras lång. Alla former av spel på HBK välkomnas till dessa odds.

Spel: Halmstad +0,5 @ 1,74

Tävling: Allsvenskan

Plats: Örjans Vall

Tid: 15:00


Sirius - Värnamo: Över 2,5 mål @ 1,84

Det har varit stolpe ut för Sirius hela våren, men i den förra omgången lyckades Uppsala-laget ta tre poäng då BP besegrades på Grimsta med 2-1. Detta var Sirius femte match i följd som gick över 2,5 mål. I det egna straffområdet har det sett extremt virrigt ut samtidigt som man varit ineffektiva framåt. Nu när Christian Kouakou är tillbaka från skada borde dock målfabrikationen kunna bli bättre.

Det är även vind i seglen hos Värnamo som monterade ner Hammarby med 2-0 på Tele2 i den förra omgången. En pånyttfödd Gustav Engvall, vem annars, gjorde både mål och assist uppe i huvudstaden. Trots att IFK fått med sig fyra vinster efter tio omgångar är ändå känslan att det finns visst sparkapital i spelare som Zeljkovic, Thern och Oscar Johansson.

Speltips

Både Sirius och Värnamo gillar att trilla boll och här tror jag vi kommer att få se en öppen matchbild. Över 2,5 mål till 1,84 gillas således. Motsvarande möte i fjol slutade 3-2 till Värnamo.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,84

Tävling: Allsvenskan

Plats: Studenternas IP

Tid: 17:30


Roma - Spezia: 1 @ 1,97

Det är stukade romare som kommer till spel i den sista omgången av Serie A. I onsdags blev det torsk med i Europa League-finalen mot Sevilla efter straffar, trots en fin insats. Det kommer därmed inte att bli något Champions League-spel för José Mourinhos gäng kommande säsong.

Risk för slitna ben och psyken finns såklart hos Roma som “bara” krigar för en Europa League-biljett i Serie A. Med det sagt gillas ändå oddset på Giallorossi.

Bottengänget Spezia är ett av seriens allra svagaste kort och Ligurien-klubben löper en stor risk att trilla ur Serie A. De vitsvarta står på samma poäng som Hellas Verona som återfinns under nedflyttningsstrecket. Albin Ekdal och company har inte vunnit en bortamatch sedan januari och formen är högst tveksam. I den förra omgången blev det torsk med hela 0-4 hemma mot Torino.

Speltips

Framför ett sedvanligt välfyllt Olimpico, som mycket väl skulle kunna vara Mourinhos sista match, räknar jag trots allt med att Roma kommer upp i en skaplig insats vilket ska räcka för att besegra Spezia. 1,97 på raka ettan klipper vi.

Spel: 1 @ 1,97

Tävling: Serie A

Plats: Stadio Olimpico

Tid: 21:00


Trippeln

Halmstad - Hammarby: Halmstad +0,5 @ 1,74

Sirius - Värnamo: Över 2,5 mål @ 1,84

Roma - Spezia: 1 @ 1,97


Totalt odds: 6,30

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.