Speltips Dagens Trippel 5/6

Bild från Bildbyrån

Blågul trippel

Fem av sex spel gick in i helgen – lördagens trippel rättades grön till drygt sex gånger smeten. På måndagens trerätters hittas tre svenska bidrag. Här görs det nedslag på Eleda Stadion, Påskbergsvallen och Södermalms IP. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar!


Malmö FF - Degerfors: Över 3,5 mål @ 2,08


Vi bör kunna få se ett par baljor på Eleda Stadion. Malmö FF har varit en maskin under stora delar av våren, men här är det ett revanschsuget MFF som kommer till spel. I den förra omgången blev det torsk med hela 0-3 borta mot Elfsborg. Anders Christiansen blir dessvärre borta resten av säsongen, men med spelare som Nanasi, Vecchia, Ali och Kiese-Thelin i fronten ska ändå MFF kunna göra ett par påsar på Degerfors.


Precis som i fjol ser Degerfors risiga ut bakåt, framförallt på resande fot. Värmlänningarna har bland annat torskat med 1-6 mot Häcken och 0-6 mot IFK Göteborg på västkusten. Krysset senast mot Varberg (1-1) blev kostsamt i och med att Christos Gravius blev utvisad. Mittfältsankaret är därför avstängd här, likaså försvararen Seid Korac. Formen är dock hyfsat stabil hos Degen som även sett fina ut framåt. Faktum är att det endast är fyra lag som har högre xG än Degen.


Speltips

När Svenska Spel ligger högt på överspelet tvekar jag inte på att slå till. Degerfors har en förmåga att falla ur ramen i den här typen av matcher, samtidigt skapar man generellt sett mycket målchanser. Undertecknad landar i Över 3,5 mål till 2,08. Det här är en lina som MFF absolut kan lösa på egen hand.


 • Spel: Över 3,5 mål @ 2,08
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Eleda Stadion
 • Tid: 19:10


Varberg - Häcken: Varberg +1,5 @ 1,81


Det är inte mycket som gått vägen för Varberg som är tabelljumbo. Noll vinster, fem kryss och fem förluster har det blivit efter tio omgångar. Här och nu är det inte mycket som talar för att Jocke Persson ska lyckas hålla kvar hallänningarna ytterligare en säsong i Allsvenskan, med det sagt räknar jag ändå med att BoISen kommer att ta sina poäng hemma på Påskbergsvallen.


Att Häcken bara ska kliva ut och slakta Varberg känns långt ifrån givet. Motsvarande möte slutade 1-1. Häcken är ett utpräglat konstgräs-lag som hade stora bekymmer mot exempelvis Halmstad på Örjans Vall där det blev torsk med 0-1. Det ska även sägas att de regerande mästarna bara fått med sig en pinne från sina tre senaste bortamatcher.


Speltips

Trots att det råder tydlig kvalitetsskillnad mellan lagen i grunden känns ändå Varberg +1,5 till priser runt 1,80 som ett generöst odds då ett konstgräs-lag gästar. 1-2?


 • Spel: Varberg +1,5 @ 1,81
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Påskbergsvallen
 • Tid: 19:00


Skövde AIK - AFC Eskilstuna: 1 @ 2,31


I Superettan är Skövde AIK vinstlösa efter tio omgångar. Spelmässigt har det dock inte sett så tokigt ut för SAIK som var närmast tre poäng i bottenmötet senast mot Helsingborg som slutade 0-0 på Olympia. Tobias Linderoths grabbar bör förr eller senare kunna få lite retroaktiv utdelning och känslan är att AFC Eskilstuna hemma på Södermalms IP ska vara en passande uppgift.


Seriens yngsta lag, AFC Eskilstuna, har stått för få övertygande insatser. De orangeklädda har noterats för lägre xG än motståndarna i sex raka matcher. Att endast Helsingborg har lägre expected points än AFC ska heller inte förringas. Att Eskilstuna dessutom trivs bäst på konstgräs är såklart också en faktor. I fjol torskade gästerna bortamötet mot Skövde med hela 0-4.


Speltips

Summa summarum känns oddset på Skövde lockande. Dryga 2,30 på hemmasegern klipper vi.


 • Spel: 1 @ 2,31
 • Tävling: Superettan
 • Plats: Södermalms IP
 • Tid: 19:00


Trippeln


 1. Malmö FF - Degerfors: Över 3,5 mål @ 2,08
 2. Varberg - Häcken: Varberg +1,5 @ 1,81
 3. Skövde AIK - AFC Eskilstuna: 1 @ 2,31


Totalt odds: 8,69Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.