Speltips Dagens Trippel 6/6

Bild från Bildbyrån

Helsvensk trippel med cupfinal

Sveriges nationaldag bjussar på flera blågula godbitar. 15:00 är det avspark på Tele2 där damernas cupfinal avgörs. Trippla fajter från Superettan står också på dagens program. Undertecknad har gått igenom matcherna och knåpat ihop en trippel som betalar närmare åtta gånger degen. Ni kör vi!

Rygga trippeln här

Hammarby (D) - Häcken (D): 2 @ 2,36

Det ska vara tydligt favoritskap för Häcken i cupfinalen. Lagen möttes för ett par veckor sedan på Hisingen och då vann göteborgskorna med 1-0, fullt rättvist. I den matchen stängde Häcken runt 1,60 på oddset.

I den här finalen på Tele2 drar Hammarby lite fördel av hemmaplan, dock ska det sägas att Kanalplan är Bajens ordinarie hemmaplan för damerna. Pablo Pinones-Arces grönvita gäng har tagit stora kliv det senaste året, men formen är sviktande och i Damallsvenskan är det fem pinnar upp till Häcken som toppar serien. Hisingens stolthet torskade ligapremiären mot Djurgården men därefter har de gulsvarta slaktat så gott som allt.

Speltips

Summas summarum känns det generöst att Häcken-segern betalar 2,36. Lagen har tidigare mötts vid sex tillfällen, alla gånger har det slutat med gulsvart viktoria.

Spel: 2 @ 2,36

Tävling: Svenska Cupen

Plats: Tele2 Arena

Tid: 15:00


GIF Sundsvall - GAIS: Sundsvall +0,5 @ 1,93

Med all rätt gillar markanden GAIS, men nu börjar det gå lite överstyr i mitt tycke. All underliggande statistik pekar på att makrillarna varit Superettans bästa lag, men formen är helt klart sviktande hos de grönsvarta som blivit nollade i tre raka matcher. I derbyt senast mot ÖIS kom inte alls GAIS upp i nivå. Här saknas dessutom Axel Norén och Egzon Binaku i försvaret på grund av avstängningar.

GIF Sundsvall har inte samma trygghet i grundspelet men det finns gott som spets hos Giffarna som vunnit två raka. Trots degraderingen från Allsvenskan i fjol har de blåvita lyckats behålla både Pontus Engblom och Linus Hallenius som var outstanding i Superettan 2021. 19-åringen Johan Bengtsson har även tagit stora kliv.

Speltips

GAIS må kanske vara seriens bästa lag, med det sagt känns priser runt 1,90 på göteborgarna för lågt upp i Sundsvall. Giffarna är inget dåligt lag, samtidigt är Superettan som bekant en oerhört jämn serie. Sundsvall +0,5 till 1,93 spelas.

Spel: Sundsvall +0,5 @ 1,93

Tävling: Superettan

Plats: NP3 Arena

Tid: 15:00


Örgryte - Landskrona: Landskrona +0,5 @ 1,75

Örgryte fick en ruskigt jobbigt start på Superettan. Det blev inte en enda seger på de sju första matcherna, men nu har vinden vänt för ÖIS som vunnit tre raka. 1-0-segern i derbyt senast mot GAIS var inte på något sätt oförtjänt. Mot ett kompetent Landskrona känns dock ÖIS som en favorit i fara. Erion Sadiku, Jonathan Drott och William Svensson är alla avstängda.

Bättre truppstatus är det hos Landskrona som kommer till spel i gott slag. Billy Magnussons mannar har stått för habila insatser rakt igenom och förtjänar således full respekt. De vitsvarta har plockat poäng i fem av sina sex senaste matcher – enda förlusten under den här perioden var en knapp sådan borta mot topptippade Öster (1-2).

Speltips

Med ett gäng avstängningar hos ÖIS köper jag inte att göteborgarna blir så här pass stora favoriter. Landskrona +0,5 till 1,75 är ett givet klick.

Spel: Landskrona +0,5 @ 1,75

Tävling: Superettan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 15:00


Trippeln

Hammarby (D) - Häcken (D): 2 @ 2,36

GIF Sundsvall - GAIS: Sundsvall +0,5 @ 1,93

Örgryte - Landskrona: Landskrona +0,5 @ 1,75

Totalt odds: 7,97

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.