Speltips: Dagens Trippel 7/8 7/8 "Söndagstrippel"
Speltips Dagens Trippel 7/8

Bild från Bildbyrån

Söndagstrippel

Söndagens utbud går inte av för hackor. Det är full rulle i flera europeiska storligor, dessutom bjussar Allsvenskan på en handfull intressanta kamper. I det svenska finrummet känns oddset på Elfsborg lockande nere på Listerlandet, så även ett målspel från Kalmar. Trippeln sparkas dock igång med ett Premier League-spel.

Leicester - Brentford: Brentford +0,5 @ 1,84

Efter guldet 2016 har Leicester egentligen dippat säsong efter säsong. I fjol slutade laget på åttonde plats, detta trots att Brendan Rodgers rävar hade extremt bra poängutdelning. Endast Norwich och Watford hade lägre expected points vilket säger en hel del. Schmeichel var tveklöst en av seriens bästa målvakter men nu har dansken lämnat Premier League för spel i Nice. Ett par nyckelspelare har även ryktats bort från klubben, bland annat Maddison.

Brentford lär inte bli någon enkel nöt att knäcka i premiären. Bortsett från Pontus Jansson består truppen i mångt och mycket av spelare som står på tillväxt och har framtiden för sig. Det dansk-betonade laget från London presterade på en stabil nivå i fjol och var överlag svårslagna. The Bees har även sett lovande ut på försäsongen då de besegrat Brighton, Betis och Arsenal bland annat.

Speltips

Leicester ser ut att vara på nedgång, således känns det skevt att Rodgers rävar ställs ut som hyfsat klara favoriter mot ett stabilt och svårslaget Brentford. Drygt 1,80 på att gästerna plockar minst en pinne spelas.

Spel: Brentford +0,5 @ 1,84

Tävling: Premier League

Plats: King Power Stadium

Tid: 15:00


Kalmar - AIK: Under 2,5 mål @ 1,69

Henke Rydströms Kalmar är ett robust gäng som sällan står för sämre insatser. Dock var insatsen senast mot Degerfors (1-2) undermålig där KFF hade oerhört svårt att skapa målchanser. Även fast Oliver Berg finns att tillgå framåt sitter styrkorna i det defensiva spelet, något som målskillnaden 18:14 efter 16 omgångar vittnar om. Med ett målsnitt på 2,0 mål per match i snitt är KFF seriens näst målsnålaste lag efter Mjällby.

Generellt sett är inte heller AIK någon “överlag”. Gnaget har dock fått igång John Guidetti och varit inblandade i några målrikare matcher på slutet. Rent spelmässigt har det sett tafatt ut och Bartosz Grzelak har med all rätt fått utstå lite kritik. Så sent som i torsdags stod AIK för en halvdan insats mot Shkendija (1-1) i Conference League-kvalet.

Speltips

På den småländska naturgräsmattan luktar det målsnålt. Med tanke på det tajta spelschemat kan det mycket väl vara en del trötta ben hos gnagarna. AIK är oftast kompakta och mot ett robust Kalmar har jag svårt att se en chansrik tillställning framför mig. Under 2,5 mål till 1,69 blir spelet.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,69

Tävling: Allsvenskan

Plats: Guldfågeln Arena

Tid: 15:00


Mjällby - Elfsborg: 2 @ 2,24

Det går absolut att argumentera för att Mjällby och Elfsborg är de två lagen som mest missvisande tabellplaceringar i Allsvenskan. Ingenting ska såklart tas ifrån Andreas “Brännan” Brännström, men ser vi till lagets insatser så är det helt otroligt att Mjällby skrapat ihop så här pass mycket poäng. I den senaste hemmavinsten mot Degerfors var Mjällby extremt illa ute, trots att de gulsvarta lirade så gott som hela den andra halvleken med en man mer på banan.

Elfsborg har tveklöst flera strängar på sin lyra. Försvaret har lämnat en del i övrigt att önska men faktum är att boråsarna är ett av de lagen som skapat flest målchanser i hela serien. I den sjuka tillställningen senast mot Häcken (4-4) visade Elfsborg vilken potential det finns i det offensiva spelet.

Speltips

Kommer Elfsborg upp i normal standard är jag övertygad om att de kommer att föra den här matchen. I mitt tycke råder det klasskillnad mellan lagen. Självfallet är underlaget (naturgräs) något Mjällby drar en liten fördel av, men över 2,20 på ett i grunden klart starkare Elfsborg kan jag inte blunda för.

Spel: 2 @ 2,24

Tävling: Allsvenskan

Plats: Strandvallen

Tid: 17:30


Trippeln

  • Leicester - Brentford: Brentford +0,5 @ 1,84
  • Kalmar - AIK: Under 2,5 mål @ 1,69
  • Mjällby - Elfsborg: 2 @ 2,24


Totalt odds: 6,96Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
14 aug.
15:00
Nottingham - West Ham
Premier League
Spel: Nottingham. Pengarna tillbaka vid oavgjort.
 
14 aug.
15:00
Djurgårdens IF - Kalmar FF
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål
 
14 aug.
15:00
AIK - IFK Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo +1 asian hcp
 
14 aug.
15:30
Mainz - Union Berlin
Bundesliga
Spel: Dominik Kohr får kort
 
14 aug.
17:30
Chelsea - Tottenham
Premier League
Spel: Tottenham över 4,5 hörnor
 
15 aug.
06:00
Marlon Vera - Dominck Cruz
UFC
Spel: Dominick Cruz vinner
 
15 aug.
18:30
Hellas Verona - Napoli
Serie A
Spel: Verona +0.5
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Presentation Demjan - Ny spelläggare hos Bettingstugan!

12 augusti 2022

Dennis "Demjan" Larsson är klar för Bettingstugans ombudsspel. Detta efter att ha briljerat med egna rader samt andelsspel åt ett annat ombud. Läs hans tankar kring spel och hur ... Läs mer

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik!

12 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Bottenstriden

La Liga 11 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Toppstriden

La Liga 10 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Toppstriden

Serie A 8 augusti 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer