Speltips Dagens Trippel 7/8

Bild från Bildbyrån

Allsvensk trippel

Tre allsvenska matcher står på kvällens program. Mycket talar såklart för att Malmö FF gör jobbet i hemmamötet mot Halmstad. Bataljerna i Norrköping och Varberg ser på förhand betydligt mer öppna ut. Undertecknad har gått igenom matcherna och knåpat ihop en trippel som betalar sex gånger smeten. Nu kör vi!

Få trippeln ifylld och klar här!

Köp en andel till matcherna här!

Malmö - Halmstad: Malmö -1,5 @ 1,75


Malmö FF löste tre viktiga poäng mot Värnamo i den förra omgången. Någon felfri insats var det inte men med råg i ryggen bör MFF kunna växa. Det är bara fyra pinnar upp till Elfsborg som toppar tabellen, trots en match mindre spelad. Christiansen är fortfarande out, troligen saknas också Vecchia medan Busanello är avstängd. Med det sagt räknar jag med himmelsblå dominans mot Halmstad.


HBK har sett ut som ett av seriens sämre lag på slutet. Det har varit ett gäng svaga prestationer från hallänningarna under sommaren och 0-5 i derbyt senast mot Varberg var sannerligen ett bottennapp. Malkolm Nilsson Sävqvist har i vanlig ordning varit väldigt stabil i buren, men nu har keepern tagit en paus på grund av psykiska problem.


Det råder helt klart klasskillnad mellan lagen i grunden. MFF har varit väldigt stabila hemma på Stadion och här räknar jag som sagt med att det blir himmelsblå dominans. Malmö -1,5 till 1,75 klickas.


 • Spel: Malmö -1,5 @ 1,75
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Eleda Stadion
 • Tid: 19:00


Norrköping - Göteborg: 1 @ 2,11


Norrköping kliver in i Kamratmötet med skaplig form. Peking stod på två raka vinster innan den knappa förlusten senast borta mot Hammarby. Insatsen mot Bajen var fullt godkänd. Totte Nyman var avstängd på Tele2 men här är Norrköpings skyttekung tillbaka i spel vilket såklart stärker upp offensiven.


Läget för IFK Göteborg är fortfarande prekärt, trots segern senast mot Kalmar. Blåvitt har bara vunnit två matcher den här säsongen och avståndet upp till säker mark är fyra poäng. Bitvis har det sett okej ut efter att Jens Askou tog över rodret, men att Blåvitt är nästjumbo är verkligen inte något mysterium sett till hela säsongen.


Med fin truppstatus och hemmaplansfördel (konstgräs) tycker jag oddset på östgötarna känns högt. Undertecknad är fortfarande väldigt tveksam till Blåvitt som bara noterats för fyra poäng och fyra baljor på åtta bortamatcher. Ettan spelas till 2,11.


 • Spel: 1 @ 2,11
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Platinumcars Arena
 • Tid: 19:00


Varberg - Mjällby: Under 2,5 mål @ 1,63


Vi avslutar med ett riktigt grismöte från Påskbergsvallen. Här lär det knappast bjudas på något skönspel. Att det förväntas komma stora mängder nederbörd i Varberg bör kunna göra sitt.


Varberg är fortfarande hopplöst sist i Allsvenskan. Målskyttet har varit ett bekymmer under hela säsongen. Hallänningarna snittar under ett mål per match framåt, trots att man lyckades göra 5-0 på Halmstad i den förra omgången där verkligen allt gick in.


Mjällby har gjort lika många mål (16) som Varberg. Lagets främsta målgörare är trotjänaren David Löfquist med sina tre fullträffar. Möjligen kan målskyttet bli lite bättre nu när Jacob Bergström vänt hem. Spelmässigt stod Mjällby upp bra senast mot Djurgården (0-1) men återigen blev det tydligt att det saknas spets i offensiven.


Mjällby är seriens näst målsnålaste lag och med rådande förutsättningar har jag svårt att se bortamötet mot Varberg springa iväg målmässigt. Under 2,5 mål till 1,63 blir mitt sista bidrag.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,63
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Påskbergsvallen
 • Tid: 19:00


Trippeln

 1. Malmö - Halmstad: Malmö -1,5 @ 1,75
 2. Norrköping - Göteborg: 1 @ 2,11
 3. Varberg - Mjällby: Under 2,5 mål @ 1,63


Totalt odds: 6,02Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.