Speltips Dagens Trippel 8/10

Bild från Bildbyrån

Lördagstrippel

Som brukligt finns det gott om goa matcher att sätta tänderna i under helgen. På lördagens meny står bland annat Milan - Juve samt ett derby från Madrid. Undertecknad blickar dock mot Allsvenskan och de brittiska öarna. Degerfors och Blackburn hålls i handen medan målpling jobbas i Brighton. Mot full pott!

Speltipset finns att rygga här

Degerfors - Sirius: Degerfors -0,5 @ 2,35

Lördagens enda allsvenska bidrag är en sexpoängsmatch från Stora Valla. Inför omgång 25 har Degerfors blott fyra poäng upp till Varberg och fem till Sirius.

Degen har under den andra halvan av säsongen gått riktigt bra. Flera nyförvärv har gjort skillnad, inte minst Lagerbielke som verkligen stabiliserat upp försvaret. Slakten av Djurgården (3-0) i den förra omgången var en maktdemonstration - ”Bruket” dominerade från start till mål. Detta var Degens sjunde raka hemmamatch utan förlust.

Medan värmlänningarna är tydligt på uppgång så befinner sig Sirius i en sämre period. Blott en pinne har det blivit på de sex senaste omgångarna. Kouakou har haft blött krut i bössan de senaste månaderna vilket varit ett stort bekymmer. Bortsett från honom känns offensiven uddlös.

Speltips

För dagen känns Degen minst lika starka som Sirius och med råg i ryggen tycker jag värmlänningarna ska vara större favoriter än vad marknaden menar. Sirius är som bekant ett bolltrillande lag som haft problem på naturgräs hela säsongen. På det här underlaget har gästerna bara vunnit en match. På Vallas torftiga matta gillas Degen -0,5 skarpt till drygt 2,30.

Spel: Degerfors -0,5 @ 2,35

Tävling: Allsvenskan

Plats: Stora Valla

Tid: 15:00

Blackburn - Rotherham: 1 @ 1,94

I Championship har Blackburn Rovers haft otroligt bra poängutdelning. Men trots att Rovers tabellplacering möjligen är något missvisande bör ändå värdlaget ses med fin chans den här lördagen.

Blackburn har skrapat ihop 18 poäng efter 12 omgångar, sex vinster och sex nederlag har det blivit. Detta trots att Rovers är ett av de lagen med lägst xG i hela serien. Försvaret har varit stabilt medan Ben Brereton (5 mål) alltid är ett hot framåt. Han är i sina bästa stunder en av seriens bästa anfallare.

Den bottentippade nykomlingen Rotherham har så här långt gått över förväntan och skrapat ihop 15 pinnar, 12 av dessa har kommit hemma på New York Stadium. På bortagräs har The Millers haft det betydligt tuffare. Rotherham är vinstlösa på resande tass och i samtliga fyra bortamatcher har Rotherham varit stundtals utspelade.

Speltips

Trots svaga underliggande siffror tror jag ett hemmastarkt Blackburn ska ha bra chans här. 1,94 mot ett i grunden svagt Rotherham känns generöst.

Spel: 1 @ 1,94

Tävling: Championship

Plats: Ewood Park

Tid: 16:00

Brighton - Tottenham: Över 2,5 mål @ 1,89

I ”toppmötet” på Falmer Stadium blickar jag instinktivt mot överspelet. Ett bollförande och stundtals naivt Brighton mot Kane och Son som ligger på rulle. Det luktar målrikt.

Brighton har varit seriens stora överraskning. Potter har byggt en väldigt stabil grund i Brighton som nu Roberto De Zerbi tagit över. Italienarens gamla Sassuolo var ett väldigt anfallsinriktat lag och känslan är att De Zerbis Brighton kan bli något liknande. De Zerbis första match på tränarbänken blev en minst sagt händelserik historia som slutade 3-3 mot Liverpool på Anfield.

Samma frenesi finns det inte hos Tottenham, däremot har Conte en betydligt spetsigare trupp. Att Kulusevski är skadad är inget större bekymmer då Richarlison, Son och Kane finns att tillgå framåt. Londonlaget har gjort mål i samtliga Premier League-matcher. Fem av Spurs åtta matcher har gått över 2,5 mål medan fyra av Brightons sju har gått över linan.

Speltips

Jag tycker det mesta talar för en händelserik historia där Contes mannar mycket väl kan ges möjligheten att ligga på rulle och kontra. Närmare 1,90 på över 2,5 mål är taget sju dagar i veckan.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,89

Tävling: Premier League

Plats: Falmer Stadium

Tid: 18:30


Trippeln

  • Degerfors - Sirius: Degerfors -0,5 @ 2,35
  • Blackburn - Rotherham: 1 @ 1,94
  • Brighton - Tottenham: Över 2,5 mål @ 1,89

Totalt odds: 8,61

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.