Speltips Dagens Trippel 8/8

Bild från Bildbyrån

Tisdagstrippel

Under tisdagskvällen går ett riktigt ångestladdat möte av stapeln i Superettan. På Olympia får Helsingborg besök av bottenkollegan ÖIS. Undertecknad har en spelidé i Skåne. Trippeln kompletteras sedermera av två matcher från EFL Cup. Så här lyder analysen!


Få trippeln ifylld och klar!

Köp en andel till matcherna


Helsingborg - Örgryte: Under 2,5 mål @ 2,00


Det är minst sagt viktiga poäng som står på spel på Olympia. Nästjumbon Örgryte har fyra poäng upp till säker mark och tre poäng upp till Helsingborg som återfinns på negativt kval inför omgång 17.


HIF fick en usel start på säsongen och redan i mitten av april fick både tränarduon och sportchefen sparken. Under Stuart Baxters styre har poängskörden blivit bättre, men det är fortsatt ofta bleka prestationer från skåningarna. I den förra omgången var det ytterst nära att det blev förlust mot maskinen Utsikten (1-1) på Bravida Arena, detta trots att Utsikten saknade halva startelvan.


Örgryte kommer i sin tur till spel med väldigt knackig form. Innan krysset senast mot Brage (1-1) stod ÖIS på fem raka förluster. Målskyttet har varit ett stort bekymmer under hela säsongen – erfarna spelare som Viktor Lundberg och Niklas Bärkroth fortfarande är mållösa.


Jag räknar med att båda lagen kommer att vara rädda om poängen på Olympia. Således bör inte detta springa iväg nämnvärt målmässigt. HIF är seriens målsnålaste lag med blott 1,9 mål per match i snitt. ÖIS snitt ligger i sin tur på 2,4. Under 2,5 mål till dubbel deg är ett givet inslag på trippeln.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 2,00
 • Tävling: Superettan
 • Plats: Olympia
 • Tid: 19:00


Huddersfield - Middlesbrough: 2 @ 2,10


Både Huddersfield och Middlesbrough kammade noll i Championship-premiären. Hudds föll mot nykomlingen Plymouth nere på sydkusten medan Middlesbrough fick se sig besegrade av Millwall hemma på Riverside. Nu ska lagen mäta krafterna i EFL Cup.


Här bör det vara hyfsat tydlig fördel för bortalaget. Middlesbrough tippas i toppen av Championship medan Hudds förväntas tillhöra bottenskiktet, precis som i fjol. Boro gjorde ingen dålig insats mot Millwall där de hade närmare 70 procent av bollinnehavet. Skyttekungen Chuba Akpom (28 ligamål i fjol) var inte redo för spel mot Millwall men här bör anfallaren få ett par minuter. Huddersfields premiär var mindre övertygande. Neil Warnocks mannar släppte till väldigt mycket chanser i 1-3-förlusten mot den bottentippade nykomlingen Plymouth.


När lagen möttes på John Smith's Stadium i fjol vann Hudds med 4-2, men det var verkligen inget resultat som speglade matchbilden. Då stängde Middlesbrough runt 1,70 och det skulle verkligen inte förvåna ifall oddset på tvåan sjunker. 2,10 på Boro hugger vi.


 • Spel: 2 @ 2,10
 • Tävling: EFL Cup
 • Plats: John Smith's Stadium
 • Tid: 20:00


Plymouth - Leyton Orient: 1 @ 1,67


Vi avslutar nere på sydkusten. Här ska det vara klasskillnad mellan lagen.


Plymouth Argyle var nära att slå poängrekord i fjol då de gick och vann League One. Sydkustlaget har gjort en mycket fin försäsong och hemmapremiären mot Huddersfield (3-1) var lovande. Plymouth noterades för över 2,00 i expected goals. Det blev både mål och assist för Morgan Whittaker som tillhörde Swansea i våras.


Leyton Orient är inte på samma nivå. London-klubben gick upp från League Two i fjol och den här säsongen talar det mesta för att Leyton kommer att bli ett bottenlag i League One. Gästerna vann inte en match under försäsongen och i ligapremiären mot Charlton blev det torsk med 0-1. Utöver 38-åringen Darren Pratley och nyförvärvet Joe Pigott är truppen oerhört oerfaren.


Kvalitetsmässigt ska det skilja minst en division mellan dessa klubbar. Närmare 1,70 på hemmasegern känns således för högt.


 • Spel: 1 @ 1,67
 • Tävling: EFL Cup
 • Plats: Home Park
 • Tid: 20:45


Trippeln


 1. Helsingborg - Örgryte: Under 2,5 mål @ 2,00
 2. Huddersfield - Middlesbrough: 2 @ 2,10
 3. Plymouth - Leyton Orient: 1 @ 1,67


Totalt odds: 7,01Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.