Speltips Dagens Trippel 9/6

Bild från Bildbyrån

Fredagstrippel

Den svenska kulan fortsätter att dominera kupongerna. Under fredagskvällen drar en ny allsvensk omgång igång med Hammarby mot BP på Tele2 Arena. Trots Bajens kräftgång känns ändå oddset på Cifuentes söderbröder lockande den här aftonen. Division 1-fotboll och danskt kvalspel finns också med på trippeln. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar


Hammarby - Brommapojkarna: 1 @ 1,70


Det är inte mycket som gått vägen för Cifuentes söderbröder. Blott två tre vinster har det blivit efter tolv omgångar. Tittar vi till de underliggande siffrorna ser det också oroväckande svagt ut. Med det sagt har Hammarby varit skapliga hemma på Tele2 där de grönvita vunnit tre av fem matcher. Insatsen i bortamötet senast mot Halmstad (0-0) var även bättre än förväntat, framförallt med tanke på hur pass starka HBK varit på Örjans Vall.


Omvänt läge är det hos Brommapojkarna som varit seriens stora överraskning så här långt. Den bottentippade nykomlingen har skrapat ihop 19 poäng efter elva spelade matcher och det är inte på något sätt oförtjänt. Majoriteten av prestationerna från Oscar Pettersson och company har varit riktigt bra. Med det sagt tror jag ändå BP får det svårt på Tele2.


Speltips

Det bör finnas betydligt mer att ta av från Bajen medan BP helt klart maxpresterat så här långt. Hade det här varit en premiär hade troligtvis Hammarby-ettan stått runt 1,15-1,20. Nu när vi får Hammarby till 1,70 på Tele2 kan jag inte hålla mig borta från hemmasegern.


  • Spel: 1 @ 1,70
  • Tävling: Allsvenskan
  • Plats: Tele2 Arena
  • Tid: 19:00


Torns IF - Ariana FC: Under 2,5 mål @ 1,85


Vi tittar till Division 1 Södra där ett ovisst möte går av stapeln på Tornvallen. Hemmalaget Torns IF har varit ett av seriens målsnålaste gäng. Efter elva omgångar snittar Stångbys stolthet 2,0 mål per match i snitt. TIF kommer närmast från en 1-0-seger i bortamötet mot Tvååker – detta var femte matchen i följd som gick under 2,5 mål för Torn. Här saknas anfallaren Omar Khattab som är avstängd.


Nykomlingen Ariana FC, som gjort en otrolig resa genom seriesystemet sedan klubben grundades 2015, är inte heller något större vevgäng. Sex av deras elva matcher har gått under 2,5 mål. Ahmed Awad (5 mål), som har ett förflutet i Allsvenskan, har föga förvånande varit framstående, men utöver honom är det få spelare som levererat i offensiv riktning. Anfallaren Noor Zadran, som har ett förflutet hos Torns IF, är avstängd här.


Speltips

Allt som allt har jag svårt att se detta springa iväg målmässigt. Under 2,5 mål till 1,85 blir spelet.


Spel: Under 2,5 mål @ 1,85

Tävling: Division 1 Södra

Plats: Tornvallen

Tid: 19:00


Viborg - Midtjylland: 2 @ 2,73


I Danmark väntar en final mellan fyran (Viborg) från mästerskapsslutspelet och vinnarna (Midtjylland) från nedflyttningsgruppen. I potten ligger en Europa Conference League-biljett.


Att Midtjylland missade mästerskapsslutspelet var tveklöst en enorm missräkning. De så kallade vargarna har varit ett av Danmarks bästa lag de senaste åren och årets upplaga ser truppmässigt slagkraftig ut. Utöver målkungen Gustav Isaksen finns svenskbekantingar som Chilufya, Selmani, Gigovic och Kristoffer Olsson. I nedflyttningsgruppen var Midtjylland som väntat en klass för sig.


Att Viborg nådde fram till mästerskapsslutspelet var i sin tur en överraskning. VIF gjorde en mycket fin höstsäsong men under 2023 har det gått tyngre för de grönvita, vilket inte är så konstigt med tanke på att målkungen Jay-Roy Grot lämnade för spel i Japan i vinterfönstret.


Speltips

Position för position är Midtjylland ett klart starkare lag och med betydligt mer vind i seglen bör gästerna ses med skaplig chans på Viborg Stadion. Senaste gången lagen möttes på den här arenan var i februari, då vann Midtjylland med hela 4-0. I liga-sammanhang har Midtjylland sju raka mot Viborg utan förlust. Summa summarum gillas raka tvåan till smarriga 2,73.


Spel: 2 @ 2,73

Tävling: Superligaen (Conference League-kval)

Plats: Viborg Stadion

Tid: 19:00


Trippeln


  1. Hammarby - Brommapojkarna: 1 @ 1,70
  2. Torns IF - Ariana FC: Under 2,5 mål @ 1,85
  3. Viborg - Midtjylland: 2 @ 2,73


Totalt odds: 8,58Få trippeln ifylld och klar

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

SUPERBOOST till Champions League

Man City Inter

Betway superboost: Man City - Inter 5.50x pengarna!

Champions League 8 juni 2023

LÖRDAG: Det har blivit dags för finalen av Champions League! Man City mot Inter i en gastkramande match. Båda lagen har imponerat under turneringen men vi har en solklar favorit i ... Läs mer