Speltips Dagens Trippel 9/8

Bild från Bildbyrån

Europakval & EFL Cup

Onsdagskvällen förgylls med ett gäng mysiga cupmatcher. Kvalet till Champions League och Europa Conference League är i full gång, så även EFL Cup. Undertecknad gillar Gent och Leicesters chanser den här aftonen. Känslan är även att Servette ska kunna stå upp bättre mot Rangers än vad oddsen indikerar. Mot full pott!

Få trippeln ifylld och klar!


Gent - Pogon Szczecin: Gent -1,5 @ 1,84


Gent har absolut tillräckligt med kvalitéer för att gå långt i Conference League. Under stora delar av förra säsongen var de blåvita ett av Belgiens bästa lag. Gent har öppnat den här säsongen lovande med två raka vinster i ligaspelet. Belgarna slaktade även som väntat Zilina från Slovakien i den förra omgången av Conference League-kvalet med sammanlagt 10-3.


Fjolårets ligafyra från polska Ekstraklasa, Pogon Szczecin, som leds av Jens Gustafsson, ska inte vara på samma nivå. Gustafssons mannar har förvisso öppnat säsongen starkt, inte minst den nya grekiska anfallaren Efthymios Koulouris. Med det sagt räknar jag med att det blir svårt mot ett av Belgiens bästa lag.


Pogon kvalade till Conference League i fjol, och då torskade polackerna med 0-1 mot borta KR Reykjavik och borta 0-4 mot Bröndby. Vill det sig väl för belgarna ska de kunna vinna detta med viss marginal. Gent -1,5 till 1,84 klickas.


 • Spel: Gent -1,5 @ 1,84
 • Tävling: Europa Conference League
 • Plats: Ghelamco Arena
 • Tid: 20:00


Rangers - Servette: Under 2,5 mål @ 2,16


I Champions League-kvalet ska Rangers ha goda chanser att nå den sista kvalomgången. Att hemmamötet mot Servette springer iväg målmässigt är jag dock långt ifrån övertygad om. Rangers har blivit av med både Morales och Colak som gjorde en hel del mål under fjolårssäsongen. I helgens ligapremiär mot Kilmarnock (0-1) såg anfallet riktigt trubbigt ut. Nyförvärvet Curiel Dessers kom inte alls till sin rätt.


Servette har i sin tur fått en smakstart på säsongen. Schweizarna är obesegrade i den inhemska ligan. Servette stod också för en mycket fin insats i den förra omgången av Champions League-kvalet då schweizarna slog ut ett offensivt starkt Genk. Trots att anfallaren Enzo Crivelli blev utvisad tidigt i returen lyckades ändå Servette vinna efter straffar med 3-2 i Belgien. Crivelli står nu som avstängd.


Rangers imponerade inte alls i ligapremiären mot Kilmarnock där nyförvärvet Dessers såg direkt iskall ut. Mot ett förmodat defensivt inriktat Servette har jag svårt att se detta springa iväg nämnvärt målmässigt. Under 2,5 mål till 2,16 kittlar.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 2,16
 • Tävling: Champions League
 • Plats: Ibrox Stadium
 • Tid: 20:45d


Burton - Leicester: 2 @ 1,57


I EFL Cup väntar tufft motstånd för Burton Albions som förlorade ligapremiären i League One med 0-2 mot Blackpool. The Brewers slutade på den undre halvan av tredjedivisionen i fjol och mycket talar för att värdlaget kommer att tillhöra de nedre regionerna även den här säsongen.


Leicester ska vara klasser bättre. Trots degraderingen från Premier League finns spelare som Pereira, Vestergaard, Praet, Ndidi, Daka, Dewsbury-Hall, Iheanacho och Vardy kvar i truppen. Dessutom har The Foxes fått in Harry Winks. I ligapremiären mot Coventry blev det seger med 2-1 där Dewsbury-Hall gjorde båda målen.


Även om manager Enzo Maresca roterar räknar jag med att Leicester gör jobbet. Truppen är trots allt både bred och spetsig. Närmare 1,60 mot svagt League One-motstånd är taget.


 • Spel: 2 @ 1,57
 • Tävling: EFL Cup
 • Plats: Pirelli Stadium
 • Tid: 21:00


Trippeln


 1. Gent - Pogon Szczecin: Gent -1,5 @ 1,84
 2. Rangers - Servette: Under 2,5 mål @ 2,16
 3. Burton - Leicester: 2 @ 1,57


Totalt odds: 6,24Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.