Speltips Danmark - Schweiz

Bild från Bildbyrån

Schweiz med häng på gruppseger!

Redan till lunch är det nedsläpp i O2 Arena i Prag där Danmark ska ställas mot Schweiz. Klasskillnad bör råda här och då schweizarna har en gruppseger att gå för är det inte otänkbart att de lämnar matchen med en bekväm seger. Jag spelar Schweiz -1,5 mål till 1.66 gånger pengarna!

Tankar inför nedsläpp

Danmark har kanske inte riktigt imponerat hittills i hockey-VM. Våra rödvita vänner står på sex poäng efter fem matcher och noteras för en målskillnad på 14-18. Senast slog de Storbritannien med uddamålet, 4-3, och innan det föll de med 7-4 mot värdnationen Tjeckien. Värt att nämna är också att de förlorat med 2-0 mot Norge efter en 5-1-smäll mot Kanada, men i premiären, då vann de i åtminstone och det mot Österrike med 5-1.

Schweiz med gruppseger i sikte!

Schweiz har vunnit fyra av fyra matcher hittills under hockey-VM i Tjeckien. Tre av segrarna är under ordinarie speltid och den senaste viktorian togs mot Storbritannien genom bekväma 3-0. Innan det slog de Tjeckien med 2-1 i en tight match som gick till straffar, men Schweiz har även tagit full pott mot Österrike med 6-5 samt Norge med 5-2 och nu väntar alltså Danmark härnäst.

Det är gruppseger i sikte för Schweiz som vid seger här skulle kliva upp på 14 poäng. Det innebär att de just nu står på elva pinnar, vilket är lika många som Kanada. Danmark? De är med sina sex poäng så här långt på en femteplats och bättre än så lär de inte bli i den här gruppen, men de kommer hur som helst förbli ett lag för A-VM utan dramatik då de har hopplösa Storbritannien i samma grupp. 

Speltips inför Danmark - Schweiz
Johan Videll

Johan Videll

Att Schweiz är det bättre laget här råder det inga tvivel om. Schweiz har både motivation och klass på sin sida och jag tror att de förlänger segersviten genom en ny bekväm seger mot ett relativt blekt motståndarlag. Senast nationerna drabbade samman var i VM 2022, då vann Schweiz med 6-0 i en match som spelades i Helsinki Ice Hall.

Vad blir det den här gången? Kanske inte riktigt så stora siffror, men ett motiverat Schweiz bör åtminstone lösa en tvåmålsseger mot dessa danskar.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Danmark - Schweiz