Speltips Djurgården - Mjällby

Bild från Bildbyrån

Målsnålt när Djurgården möter Mjällby

Omgång 15 i Allsvenskan sparkar igång onsdag kväll med två matcher och Björn Johnson hittar spelvärde i matchen mellan Djurgården och Mjällby.

Endast tre dagar efter derbyförlusten mot Hammarby är Djurgården tillbaka på Tele2 Arena för att hoppa upp på den berömda hästen. Den här gången mot nykomlingen Mjällby som ju bekant gjorde det svårt för "Blåränderna" i vintras då man vann gruppen i Svenska cupen. Mjällby vann mötet på just Tele2 Arena i mars med 2-1.

Mjällby har överraskat positivt och finns när (nästan) halva serien är spelad på en åttonde plats i tabellen. Nya tränaren Marcus Lantz har implementerat ett hårt arbetande lag med disciplinerat försvarsspel, kombinerat med bollskickliga och snabba spelare i offensiven. Jag har skrivit om det tidigare, men Mjällby har gjort flera starka nyförvärv i bland annat David Batanero, Besard Sabovic och inte minst Moses Ogbu som har gjort fem mål på de fyra senaste matcherna. Apropå nyförvärv meddelade Mjällby i dagarna att Jonathan Tamimi förlänger sitt kontrakt säsongen ut.

Djurgården hittar vi på en fjärde plats och förlorade som sagt derbyt mot Hammarby senast där Bajens tränare Stefan Billborn taktiskt manövrerade Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. En 3-5-2-uppställning som defensivt blev en fembackslinje kombinerat med aggressivt presspel satte stopp för Djurgården som knappt skapade en enda het målchans på hela matchen.

Och det påminner ju en hel del om hur Mjällby agerar mot topplagen. Det är fembackslinje med ett fyrmannamittfält strax framför vilket ofta gör det riktigt jobbigt för motståndaren. Vi har sett Mjällby stoppa flera skickliga offensiva lag den här säsongen och Djurgården har haft svårt att skapa farliga målchanser det här året.

Djurgårdens tre senaste matcher

Hammarby (h) 1-2

Varberg (b) 2-1

Häcken (h) 3-1

Mjällbys tre senaste matcher

AIK (h) 3-1

Sirius (h) 1-1

IFK Norrköping (b) 1-1

Vad gäller skadeläget har Djurgården inga nya rapporterade skador. Yttermittfältaren Haris Radetinac, som varit bland de bästa offensiva spelarna för DIF i år, klev av i paus mot Varberg, lämnade sent återbud senast mot Hammarby och missar matchen mot Mjällby.

Som sagt, Djurgården är lite tröga i sista tredjedelen för tillfället. Yttrarna är i dålig form, anfallarna Emir Kujovic och Kalle Holmberg har inte fått fart på målskyttet och Mjällby är väldigt skickliga i sitt försvarsspel. Det här blir målsnålt.

Därför spelar jag Under 2,5 mål till oddset 1.95.