Speltips Elfsborg - Häcken

Bild från Bildbyrån

Regerande mästarna får en bra start på säsongen!

Regerande mästarna får en bra start på säsongen!

Det stundar allsvensk premiär och vi fokuserar på Borås Arena och matchen mellan Elfsborg och Häcken den tredje April. Kan regerande mästarna Häcken få en drömstart på säsongen eller kan Elfsborg kamma hem alla tre poängen? Det återstår att se.

Elfsborg

Elfsborg har travat lite i leran under försäsongen då man inte var med i årets upplaga av Svenska Cupen utan man har fått visa sina kvaliteér på träningsmatcher. Dessa träningsmatcher har varit mot främst danska och norska lag men även mot svenska Degerfors. Imponerat kan man inte säga att Elfsborg har gjort då på 6 matcher har man endast lyckats vinna en, detta var 4-3 mot Lyngby BK som huserar i botten av danska högsta divisionen. Man har också släppt in en del mål bakåt, totalt 13 mål på dessa 6 matcher. In har Elfsborg plockat bland annat André Boman från Varberg och återvändaren Niklas Hult. Men man har även tappat flera tongivande spelare, bland dessa finns Simon Strand som gick till Hammarby, Leo Väisänen, Simon Olsson, Oliver Zandén samt Jarjue och Rasmus Alm. Kvar har man fortfarande Baidoo, Per Frick, Ondrejka, André Römer och Johan Larsson.

Häcken

Häcken har fått en smakstart på säsongen med klara vinster i samtliga matcher i Svenska Cupen där man nu står i en final mot Mjällby. Häcken har trampat över flera namnpackade lag bland annat Halmstad, Norrköping och framförallt Djurgården i semifinalen som man vann mot med klara 3-0. Häcken har mäktat med hela 19 mål på 5 matcher hittills i Svenska Cupen och endast släppt in ynka 2 mål. Häcken har dock inte varit det hetaste laget under transferfönstret då man endast plockat in Simon Sandberg från Hammarby, lånat in Lars Olden Larsen från Pari Nizhniy Novgorod och flyttat upp spelare från sitt U19 lag. Man har dock heller inte tappat särskilt många spelare men några tongivande har lämnat, framförallt är Jeremejeff ett stort tapp som stod för otroligt många mål i fjol. Man har även tappat Tobias Heintz och Gustav Berggren som bidrog till fjolårets SM-guld. Man har fortfarande kvar spelare som bröderna Gustafsson, Rygaard, Ibrahim Sadiq, Uddenäs och Johan Hammar.

Speltips

Jag tror att Häcken har skaffat sig ett riktigt starkt lag till i år som är tillräckligt bra för att försöka försvara SM-guldet. Man har också visat under försäsongen att man är ett bra spelande fotbollslag, detta har Elfsborg inte riktigt lyckats med på samma sätt. Elfsborg har inte imponerat under försäsongen och jag tror att de kommer få stora problem med ett hungrigt Häcken som kommer på besök. Elfsborg har släppt in en del mål på träningsmatcherna och försvaret måste vara nästintill perfekt för att förhindra ett målfarligt Häcken från att göra 2-3 mål. Jag tror Häcken är för starka för Elfsborg och väljer att spela -0.25 Häcken till 2.08 på Bet365 vilket vid oavgjort ger tillbaka halva insatsen!

Spel: Elfsborg - Häcken , -0.25 Häcken @ 2.08 - Bet365

Läs även min kollegas speltips: Mål att vänta i Elfsborg - Häcken