Speltips Elfsborg - Pafos

Bild från Bildbyrån

Gulingarna tar kommandot!

På Borås Arena tar IF Elfsborg emot Pafos FC från Cypern, i första av två möten i kvalet till Europa League. Returen i den första kvalomgången spelas på Alphamega Stadium, en vecka senare. Elfsborg är klara favoriter till att gå segrandes ur den första duellen.

ELFSBORG

Genom att sluta 2:a i tabellen året 2023 har man tagit sig välförtjänt till kvalet. Det är också det bästa resultatet i Allsvenskan sedan man vann ligan året 2012. Tränaren Oscar Hiljemark har en bra trupp, som alltid går för en trepoängare.

Efter att ha torskat mot Malmö FF och IFK Göteborg innan sommaruppehållet reste man sig i omstarten. Brommapojkarna besegrades med hela 3-0, efter mål av Simon Hedlund, Michael Baidoo och Eggert Aron Gudmundsson, som hoppade in från bänken.

PAFOS

Något storlag i hemlandet är de ändå inte. Det blev en 5:e plats när säsongen avslutades andra veckan i maj månad. Däremot vann laget den cypriotiska cupen med 3-0 över Omonia och får tävla i kvalet till Europa League för första gången någonsin.

Även om laget saknar rutin i dessa sammanhang finns det kvalité fram i banan, med brassen Jairo, som har nätat 32 gånger på de två senaste säsonger. Samt svensken Muamer Tankovic. Efter cupvinsten har laget ägnat sig åt 3 vänskapsmatcher, med bra utfall. Fast något matchtempo finns ännu inte i truppen.

MITT SPELTIPS

Med en förlösande säsong över BP kommer Elfsborg till start med ett gott självförtroende. Då spelet stämde helt, både bakåt och framåt, bör man rida vidare på framgångsvågen och slå ett lag som är ett nummer sämre överlag.

Mitt spel landar på att Elfsborg får en bra start i detta möte och vinner hemmamatchen mot Pafos.

Oddsjämförelse Elfsborg - Pafos