Speltips Espada - C0ntact

Bild från Bildbyrån

C0ntact får det svårt med stand-ins

Lagom till fredag lunch öppnar vi upp grupp D i Malta Vibes 9 med mötet mellan Espada och C0ntact.

Espada

Espada har visat bra form på slutet och visat upp bra spel i tidigare Malta Vibes turneringar, man vann cup nummer sju och kom tvåa i nummer åtta. Man har skojat bort dom flesta tier B lagen senaste tiden och tagit sig ett steg närmare tier A. Enda plumpen i protokollet senaste fem matcherna är finalförlusten mot Spirit, som är ett betydligt starkare lag. Öppningsmatchen är en bo1, så man kommer få spela en karta man känner sig trygg på. Troligen bannar man Vertigo, Train och Nuke och är nöjda med den kartan som blir över när C0ntact tagit bort sina tre. I dagsläget ska man vara starkare än C0ntact på dom flesta av dom kartorna och degster och Patsi verkar vara i storform.

C0ntact

C0ntact spelade nyligen FunSpark 2020 kvalet där man slutade på 9-12 plats efter förluster mot Nemiga och HAVU. Det var dock med sina ordinarie spelare, inför denna turneringen ska två spelare sitta på bänken, emi och SHiPZ, och Smooya och Spinx ska testas. Tanken verkar vara att man ska spela in Smooya och Spinx och göra sig av med sina tidigare spelare. Smooya är relativt känd sedan tidigare från sin tid i BIG och Chaos. Spinx är ett nytt stjärnskott från FPL som nyligen fick spela några matcher med svenska Tikitakan och gjorde bra ifrån sig. Sedan tidigare har man ottoNd och EspiranTo, där den sistnämnda är en otroligt skicklig spelare. Sista man är Snappi som tidigare var på lån till Astralis och även han är relativt ny i laget och IGL. Det hela är ett hopplock och mer eller mindre skickliga spelare, men utan samspel och taktiker kommer man ta en tuff period framför sig. På sikt tror jag att det kan bli ett stabilt tier B lag, men just nu får man vara nöjda över att få vara med.

Spelet

Vi spelar Espada som vinnare till 1.72. Man är ett stabilt lag, men bra taktiker och samspel, något C0ntact kommer sakna. Det tillsammans med att det är en bo1 utan överraskande kartor gör att Espada borde ta hem det här relativt enkelt.