Europatipset Tips Lördag 23 maj » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Lördag 23/5

Europatipset 23/5 » Tips, Analys & Spelförslag

Europatipset rullar vidare och denna lördag bjuds det på 4 miljoner i jackpot. Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag lördag den 23 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Leipzig

💥 Kupongens skräll

 • Werder Bremen

1. Bayern Munchen - Frankfurt 1

Bayern tog en bekväm seger senast borta mot Union Berlin och har fortfarande greppet om titeln. På hemmaplan mot ett blekt Frankfurt ska de såklart gå in som väldigt stora favoriter vilket de gör både sett till odds och streckfördelning. Inget större spelvärde här men jag sparar mina tecken och spikar ettan i denna match.

2. Mönchengladbach - Leverkusen 1X2

Helgens hetaste match om ni frågar mig då jag verkligen förväntar mig en underhållande match här när ligatrean Gladbach tar emot ligafemman Leverkusen. Det skiljer endast två poäng mellan lagen och viktiga poäng står på spel. Båda lagen kommer från en stark insats senast och denna match känns öppen. Gladbach ska få favoritskapet med sin lilla hemmafördel men jag ser inget större värde här och målar på med en helgardering.

3. Wolfsburg - Dortmund X2

Även här en riktigt fin match när ligasexan Wolfsburg tar emot ligatvåan Dortmund som verkligen jagar Bayern. Båda lagen vann senast där framförallt Dortmund imponerade med en 4-0 seger i derbyt mot Schalke. Reus är inte helt oväntat skadad och saknas här men gästerna ska ändå gå in som klara favoriter. Tvåan är något överstreckad och jag vill få med krysset här, X2 ska räcka långt.

4. Freiburg - Werder Bremen X2

Freiburg kommer från ett rån där de på något vis lyckades få med sig en poäng från Leipzig trots att de var totalt utspelade. Nu får de besök av ett Bremen som fortsätter sin kräftgång och de såg inte bra ut senast hemma mot Leverkusen där defensiven läckte som ett såll. Men jag tycker ändå Freiburg blivit för stora favoriter på kupongen här och jag håller inte med om att de ska ha över 50% chans till seger. I grunden är det två jämna lag och jag spelar X2 här till fint värde.

5. Paderborn - Hoffenheim 2

Båda lagen gick mållösa senast där Paderborn spelade 0-0 borta mot Dusseldorf och Hoffenheim förlorade med hela 0-3 hemma mot Hertha. Precis som tabellen visar ska Hoffenheim ses som det bättre laget och med en minskad hemmafördel i.om ingen publik ska Hoffenheim få favoritskapet. Jag utgår från den tvåan men tar med krysset på mitt större system.

6. Schalke - Augsburg X2

Schalke såg riktigt bleka ut senast mot Dortmund där det slutade med en 0-4 förlust. Och även om man inte ska dra för stora slutsatser från en match tycker jag svenska folket överskattar Schalkes hemmafördel något enormt här. Schalke är det bättre laget och ska vara favoriter här men att de ska ha över 60% chans till seger köper jag inte. X2 spelas.

7. Mainz - Leipzig 2

När dessa två lag möttes i höstas slutade med en 8-0 seger till Leipzig och även om jag såklart inte tror på ett liknande resultat säger det en del om hur stor klasskillnaden är. Leipzig gjorde en bra match senast men blev rånade när de endast fick med sig en poäng. Mainz såg darriga ut i defensiven senast vilket verkligen kommer straffa sig här. Tvåan spikas.

8. Köln - Dusseldorf X2

Köln lyckades tappa en 2-0 ledning till ett 2-2 resultat senast vilket såklart var tungt. Nu ska de ha bra chans att studsa tillbaka mot bottenlaget Dusseldorf. Men återigen tycker jag svenska folket överskattar hemmafördel och streckar i detta fall Köln alldeles för högt. Spelbolagen ger Köln runt 55% chans till seger vilket känns rimligt, nu är ettan streckad till över 65% och då ligger värdet på X2 som spelas.

9. Teplice - Slovan Liberec 1

Vi tar oss till Tjeckien som drar igång sin högstaliga efter ett Corona-uppehåll och det finns såklart mycket osäkerhet här. Det vi kan förvänta oss är en tight och målsnål match där krysset ligger ganska nära. Men jag tycker mig ändå finna mest värde i ettan om den kan hålla sig runt 30% vilket jag tycker är för lågt. Jag utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system.

10. Holstein Kiel - Stuttgart 2

Tillbaka i Tyskland och ner till Zweite Bundesliga där ligaåttan Holstein Kiel tar emot ligatrean Stuttgart och mycket står på spel här. Det är dock ganska stor skillnad i kvalité mellan dessa två lag och Stuttgart ska vara klara favoriter trots bortaplan. Inget supervärde men det finns få favoriter med streckvärde och då gillar jag ändå tvåan här om den kan hålla sig runt 55%. Tar dock med krysset på mitt större system.

11. Hamburg - Bielefeld 1

Seriefinal i Zweite Bundesliga när ligatvåan Hamburg tar emot serieledarna Bielefeld i en intressant match. Även om det skiljer sju poäng mellan lagen till Bielefelds fördel håller jag Hamburg som det bättre laget och på hemmaplan ska de vara favoriter även utan sina fans. Kan ettan hålla sig runt 50% är det en fin spik.

12. Karlsruhe - Bochum 1X

Kanske inte helgens hetaste match när nästjumbon i Zweite Karlsruhe tar emot mittenlaget Bochum. Men mycket står på spel då båda lagen är inblandade i bottenstriden och sett till oddsen är det här matchen väldigt oviss. Karlsruhe är minifavoriter men jag har faktiskt ingen större take på denna match. Utgår från 1X men helgarderar snabbt på mitt större system.

13. Bate - Dinamo Brest X2

Vi avslutar i Vitryssland där det vankas cupfinal mellan Bate och Dinamo Brest. Bate är det klart bättre laget och ska vara favoriter. Lagen möttes så sent som förra helgen där Bate vann bekvämt med 1-3 på bortaplan. Jag tycker dock ändå svenska folket överskattar favoritskapet här då de har streckat ettan till över 70% vilket är helt fel. Stort värde på X2 som måste spelas här.

Stora raden - 2304kr

 1. Bayern Munchen - Frankfurt 1
 2. Mönchengladbach - Leverkusen 1X2
 3. Wolfsburg - Dortmund X2
 4. Freiburg - Werder Bremen X2
 5. Paderborn - Hoffenheim X2
 6. Schalke - Augsburg X2
 7. Mainz - Leipzig 2
 8. Köln - Dusseldorf X2
 9. Teplice - Slovan Liberec 1X
 10. Holstein Kiel - Stuttgart X2
 11. Hamburg - Bielefeld 1
 12. Karlsruhe - Bochum 1X2
 13. Bate - Dinamo Brest X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
6 juni
17:00
Altach - WSG Swarovski Tirol
Fotboll
Spel: Altach vinner
 
6 juni
17:05
V75 3 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Hossiana Boko placering 1-3
 
6 juni
18:20
V75 6 Östersund Platsspel
Trav
Spel: From The Mine placering 1-3
 
6 juni
18:42
V75 7 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Campo Bahia placering 1-3
 
7 juni
13:30
Stuttgart - Osnabrück
Fotboll
Spel: Båda lagen gör mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Kalmar - ta del av riskfritt spel!

LÖRDAG: Nationaldagen firas med en travkampanj från Betfairs spelbörs och 250 kronor i riskfritt spel. Läs mer

Travkampanj från Betfair Exchange

FREDAG - 250 kronor i riskfritt spel från Betfair Exchange till Årjängs trav. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan

Superliga 4 juni 2020

Bettingstugans expert Jonas Weimer kommer med en ny trippel till helgens heta matcher! Ta del av odds, speltips och analys här. Läs mer

Upphöjda odds i Leverkusen - Bayern München

Bundesliga 4 juni 2020

Lördag - Stormatch i Tyskland när Leverkusen får fint besök av serieledarna Bayern München. Ta del av kampanjen från 888 sport för monsterodds i matchen! Läs mer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer