Europatipset Tips Söndag 11 augusti » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 11/8

Europatipset 11/8 » Tips, Analys & Spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 11 augusti hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Hammarby

💥 Kupongens skräll

 • Öster

1. Man Utd - Chelsea 1X2

Premier League är tillbaka och vi bjuds på en toppmatch redan i första omgången när United tar emot Chelsea. Inget av lagen har stått för någon imponerande transfersommar och jag tror inget av lagen kommer vara med och utmana om titeln i år. Jag värderar dessa lag som relativt jämna och United ska få favoritskapet med sin hemmafördel. Men jag finner inget spelvärde och tycker helgardering är det bästa valet.

2. Leicester - Wolves 1X

Även här två lag som jag värderar som relativt jämna inför säsongen och det enda som skiljer lagen åt inför denna match är Leicesters hemmafördel. En till faktor som dock väger till hemmalagets fördel är att Wolves spelade match redan i torsdags i Europa League och kanske inte är helt utvilade inför denna match. Med det sagt spelas 1X.

3. Newcastle - Arsenal 2

Newcastle har knappast lyft sig under sommaren och jag tror laget går mot en oerhört tuff säsong där jag tror på nedflyttning. Arsenal har haft problem med sitt spel på bortaplan de senaste säsongerna men jag tycker ändå gästerna ska ha väldigt goda chanser till tre poäng här och tvåan spikas.

4. AFC Eskilstuna - AIK 1X

AFC tog en oerhört tung seger senast borta mot Östersund och ställs nu inför en tuff uppgift när AIK kommer på besök. AIK som dock redan i torsdags spelade en tuff match i Europa League kvalet och lär inte vara 100% fräscha inför denna match. Spelbolagen ger gästerna runt 60% chans till seger men på kupongen står tvåan runt 80% vilket är alldeles för högt. 1X spelas.

5. Hammarby - Helsingborg 1

Hammarby fick bara med sig en poäng borta mot Kalmar där de inte fick särskilt stor hjälp av domaren. Nu ska de dock ha väldigt goda chanser att ta revansch hemma mot Helsingborg där Bajen går in som stora favoriter. Helsingborg kommer med en svag form och jag har svårt att se hur de ska stå emot här. Ettan spikas.

6. Häcken - Malmö X2

Toppmatch i Allsvenskan när ligafyran Häcken tar emot ligatvåan Malmö i en oerhört viktig match för båda lagen. Trots att Häcken har hemmafördel samt att Malmö spelade match redan i torsdags är det gästerna som får ett litet favoritskap här. Jag kan bara hålla med då jag ändå tycker Malmö har en bred trupp samt brukar lyfta sig när det väl gäller till skillnad från Häcken. X2 spelas.

7. Norrköping - Elfsborg 1

Norrköping fick bara en poäng hemma mot Hapoel i torsdags men formen går inte att klaga på och jag tycker Peking har lyft sig de senaste veckorna. Nu får de besök av ett väldigt svagt Elfsborg och jag har svårt att se något annat än att Peking tar tre poäng här. Ettan är förvisso överstreckad mot oddsen men det finns mer skrällvärden i andra matcher och här gillar jag ettan.

8. Trelleborg - BP X2

Även om tabellen inte håller med mig så värderar jag dessa lag som relativt jämna. Trelleborg ska dock gå in som favoriter på hemmaplan med en tung faktor i sitt naturgräs. Men att Trelleborg ska ha runt 60% chans till seger köper jag inte då spelbolagen ger hemmalaget runt 45% chans till seger. X2 måste spelas.

9. GAIS - Mjällby 1X

Även här tycker jag favoriterna Mjällby blivit alldeles för hårt streckade och jag tycker för många svenska litar på tabellen lite för mycket. GAIS borta kommer inte bli en enkel uppgift för Mjällby som verkligen inte ska ha över 50% chans till seger som svenska folket tycker. 1X spelas.

10. Brage - Öster 2

Kupongens bästa spelvärde hittar vi i Dalarna där Brage blivit grovt överstreckade hemma mot Öster som i grunden är ett minst lika bra lag som Brage och som har lyft sig lite sedan tränarbytet. Spelbolagen ger Brage runt 45% chans till seger vilket känns rimligt. Men nu står ettan i 70% och då måste vi testa tvåan till låga 11%. Utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

11. Västerås - Örgryte 2

VSK har inte imponerat de senaste veckorna och har inte vunnit en match på sina fyra senaste. Nu tar de emot seriens formstarkaste lag i Örgryte och även om de har hemmafördel tror jag Västerås kommer få det väldigt tufft här. Inget supervärde i tvåan till över 50% men det är ändå sidan jag gillar och tvåan spelas.

12. Hobro - Bröndby 2

Hobro har inlett säsongen starkt sett till resultaten men spelmässigt har jag inte blivit imponerad av Hobro som haft lite flyt. Nu får de besök av ett klart bättre Bröndby som förvisso haft ett intensivt spelschema men som ändå ska gå in som klara favoriter här. Utgår från tvåan som dock är lite högt streckad vilket gör att jag tar med krysset på mitt större system.

13. Strasbourg - Metz 1X

Första omgången i Ligue 1 och jag vet inte riktigt var jag har dessa två lag ännu. Om vi utgår från förra säsongen samt vad som har hänt under sommaren ska Strasbourg ses som något vassare och bör ha runt 50% chans till seger med sin hemmafördel. Men jag finner inget spelvärde och kommer spela 1X men helgardera snabbt på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. Man Utd - Chelsea 1X2
 2. Leicester - Wolves 1X
 3. Newcastle - Arsenal X2
 4. AFC Eskilstuna - AIK 1X
 5. Hammarby - Helsingborg 1
 6. Häcken - Malmö X2
 7. Norrköping - Elfsborg 1
 8. Trelleborg - BP X2
 9. GAIS - Mjällby 1X
 10. Brage - Öster X2
 11. Västerås - Örgryte 2
 12. Hobro - Bröndby X2
 13. Strasbourg - Metz 1X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
1 juni
21:00
Jamie Hughes vs. Jose de Sousa
Dart
Spel: Jose de Sousa -1.5 HC
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

De vinner allsvenskan - enligt spelbolagen!

Allsvenskan 29 maj 2020

Allsvenskan har fått grönt ljus att återupptas. Tidigast 14 juni kan vi se våra lag spela igen men redan nu vet vi hur favoriterna till serieseger ser ut. Ta del av listan här och ... Läs mer

Helgens trippel med Bundesligadominans!

Bundesliga 29 maj 2020

Vår expert Jonas Weimer går väldigt bra på hemsidan och har träffat 16 av de senaste 20 speltipsen. Vi har bett vår tipster sätta ihop en trippel åt oss från Europas öppnade ligor ... Läs mer

Superodds på Dormund mot Schalke! 10 x pengarna!

Bundesliga 13 maj 2020

LÖRDAG - Fantastiska nyheter! Bundesliga är tillbaka denna fina helg! Och med det följer även trevliga kampanjer från Unibet. Här kommer en man absolut inte vill missa, eller vad ... Läs mer

Bundesliga är tillbaka - vi har trippeln!

Bundesliga 12 maj 2020

På lördag drar Bundesliga igång igen! Efterlängtad comeback som kräver att man läser på innan man lägger några spel. En som läst på ordentligt är Bettingstugans tipster Johan ... Läs mer

Så ser du Bundesliga gratis i helgen!

Bundesliga 11 maj 2020

Äntligen öppnar de europeiska stora ligorna upp för fotboll igen! Först ut är Bundesliga som drar igång redan i helgen. Schemat är fullspäckat med matcher för både lördag och ... Läs mer