Europatipset Tips Söndag 18 augusti » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 18/8

Europatipset 18/8 » Tips, Analys & Spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 18 augusti hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Leipzig

💥 Kupongens skräll

 • Leicester

1. Chelsea - Leicester X2

Jag lyfter varningsflagg direkt på favoriterna här i Chelsea som jag tycker blivit rejält överstreckade. Chelsea blev överkörda i premiären mot United och spelade 120 minuter redan i onsdags mot Liverpool. Nu får de besök av Leicester och även om Chelsea ska vara klara favoriter på hemmaplan ska de inte ha 70% chans till seger. X2 spelas.

2. Sheffield Utd - Crystal Palace 1X2

Två lag som inledde med en poäng i sina premiärer och denna match blir spännande för att få en bättre bild av var vi har klubbarna denna säsong. Sett till spelartrupperna ska Palace ses som vassare men Sheffield ska ändå gå in som favoriter med sin hemmafördel. Jag finner dock inget spelvärde i denna match och känner mig tryggast med en helgardering.

3. Alaves - Levante X2

Premiär i La Liga och här tycker jag favoriterna Alaves har blivit alldeles för stora favoriter på kupongen. Jag värderar dessa lag som relativt jämna och Alaves ska få ett litet favoritskap med sin hemmafördel som bör ge Alaves runt 40-45% chans till seger. Men nu är hemmalaget streckade till 58% vilket ger oss spelvärde på X2 som spelas.

4. Atletico Madrid - Getafe 1X

Det har hänt en hel del i Atletico Madrid under sommaren och det blir spännande att se var vi har laget denna säsong. Jag har svårt att se något annat än att Atletico återigen gör en stark säsong och ska vara med och utmana Barcelona och Real Madrid. Här i premiären hemma mot Getafe ska laget såklart vara väldigt stora favoriter. Men jag tycker ettan blivit lite väl högt streckad och vill iallafall ha med mig krysset. 1X spelas.

5. Espanyol - Sevilla 2

Förra säsongen skiljde det endast en placering mellan dessa lag men denna säsong tror jag Espanyol kommer att dippa och vi bör inte förvänta oss att klubben ska utmana om en plats till Europaspel. Trots bortaplan ska Sevilla få favoritskapet och jag tycker gästerna bör ha minst 40% chans till seger. Kan tvåan hålla sig under 40% tycker jag det är en vettig spik.

6. Real Betis - Valladolid X2

Betis ska självklart gå in som klara favoriter i premiären hemma mot Valladolid som helt klart är en nivå under Betis. Men jag tycker favoritskapet gått för långt på Europatipset och jag håller inte med svenska folket om att Betis ska ha 75% chans till seger. Spelvärdet ligger på X2 som blir mitt val.

7. Frankfurt - Hoffenheim X2

Förra säsongen skiljde det endast tre poäng mellan dessa två lag och jag tror återigen dessa lag kommer stå för en liknande säsong där inte mycket skiljer lagen åt. Frankfurt ska få favoritskapet här med sin hemmafördel men de ska inte ha 50% chans till seger som svenska folket anser. Återigen spelvärde på X2 som spelas.

8. Union Berlin - Leipzig 2

Nykomlingarna Union Berlin lär få en tuff säsong och när jag kollar på spelartruppen har jag svårt att ser hur laget ska kunna lösa ett nytt kontrakt denna säsong. Nu gästar Leipzig som ska gå in som stora favoriter här trots bortaplan. Jag ger gästerna runt 60% chans till seger och tycker tvåan till nuvarande 55% är en bra spik.

9. Rennes - PSG 2

Rennes är ett lag som jag gillar och jag tycker laget ofta underskattas då de inte har någon särskilt namnstark trupp. Men mot PSG ska de inte ha särskilt stora chanser till poäng trots hemmaplan. PSG är på en egen nivå i ligan och även om laget känns svagare än förra säsongen tror jag PSG återigen joggar hem titeln. Tvåan spikas här trots hög streckning.

10. AIK - Kalmar 1

AIKs spelschema är minst sagt intensivt och kommer så vara de kommande veckorna med Europaspel mellan ligaomgångarna. Men AIK har inte råd att rotera med tanke på att laget endast har en poäng upp till serieledarna Djurgården. Kalmar går fortsatt trögt och det var ett tag sedan laget vann nu och lär inte vända den trenden på Friends. Jag utgår från den överstreckade ettan men vill ha med krysset på mitt större system.

11. Malmö FF - Falkenberg 1

Precis som AIK har även Malmö ett tufft spelschema och har fortfarande goda chanser på guld med endast tre poäng upp till Djurgården. Hemma mot Falkenberg kan Malmö lufta truppen lite och ändå gå in som stora favoriter. Ettan är högt streckad men det ska vara en "bank" som spikas i mitt system.

12. Sirius - Norrköping X2

Sirius kommer från en tuff period med tre raka förluster där Sirius inte haft något att säga till om mot tufft motstånd. Nu väntar återigen en tuff uppgift mot Norrköping som i veckan blev utslagna i Europa och som nu kan lägga full fokus på Allsvenskan. Tror Peking får med sig minst en poäng här och X2 spelas.

13. Örebro - Häcken 2

Vi avslutar i Örebro där jag tycker vi har en av kupongens bästa spikar i form av Häcken som jag tycker är ett bra tecken till nuvarande 39%. Trots bortaplan och en halvdan form tycker jag Häcken bör vara större favoriter och i min bok ska gästerna ha minst 45% chans till seger. Tvåan spikas.

Stora raden - 2304kr

 1. Chelsea - Leicester X2
 2. Sheffield Utd - Crystal Palace 1X2
 3. Alaves - Levante X2
 4. Atletico Madrid - Getafe 1X
 5. Espanyol - Sevilla X2
 6. Real Betis - Valladolid X2
 7. Frankfurt - Hoffenheim 1X2
 8. Union Berlin - Leipzig 2
 9. Rennes - PSG 2
 10. AIK - Kalmar 1X
 11. Malmö FF - Falkenberg 1
 12. Sirius - Norrköping X2
 13. Örebro - Häcken X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
19 okt.
15:15
Leksand - Djurgården
SHL
Spel: Leksand vinner inklusive övertid och straffar
 
19 okt.
15:15
Färjestads BK - Luleå HF
SHL
Spel: FBK -1
 
19 okt.
16:00
Wolverhampton - Southampton
Premier League
Spel: 1
 
19 okt.
16:00
Bournemouth - Norwich
Premier League
Spel: Bournemouthvinst & BLGM
 
19 okt.
16:00
Luton - Bristol City
Championship
Spel: X2 + över 1,5 mål
 
19 okt.
16:00
Bournemouth - Norwich
Premier League
Spel: BLGM Bournemouth vinst
 
20 okt.
15:00
Hammarby - Malmö FF
Allsvenskan
Spel: Över 2,5 mål och båda lagen gör mål
 
20 okt.
15:00
Falkenberg - AIK
Allsvenskan
Spel: Falkenberg över 3,5 hörnor
 
20 okt.
17:30
IFK Norrköping - Kalmar FF
Allsvenskan
Spel: IFK Norrköping -1 (asian handicap)
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på SHL - Spela för 250 kr riskfritt!

SHL 18 oktober 2019

I helgen erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Färjestad - Luleå. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 18 oktober 2019

Landskamperna slut för denna gång och nu väntar engelska matcher på kupongen igen. Dessutom 12 miljoner i jackpot! Låt Bettingstugans experter Anders Limpar och Mattias Folkesson ... Läs mer

Vinn 20 000 kr i presentkort - Delta i vår snöboll!

18 oktober 2019

I helgen kör vi igång med en ny snöboll och denna gång maxar vi priset rejält. Denna gång får vinnaren hela 20 000 kr (!) i presentkort. Reglerna är enkla, skapa konto/eller logga ... Läs mer

Riskfritt spel till Man Utd v Liverpool

Premier League 18 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Manchester United - Liverpool. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 ... Läs mer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer