Europatipset Tips Söndag 2 augusti » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 2/8

Bild från Bildbyrån

Europatipset 2/8 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 2 augusti hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Liverpool

💥 Kupongens skräll

 • Watford

1. Göteborg - Malmö 2

Vi inleder med kanske den mest klassiska matchen som finns i Sverige, Göteborg - Malmö. Returmatch efter cupfinalen i torsdags som i skrivande stund inte har spelats. Oavsett så finner jag värde på Malmö här som har trampat igång rejält och som ska vara klara favoriter till SM-guldet i min bok. Göteborg har gått knackigt de senaste veckorna och här blir det tufft. Malmö spikas.

2. Helsingborg - Hammarby 2

Helsingborg har ryckt upp sig sedan sin katastrofala start på säsongen och kommer nu med fem raka utan förlust men förvisso endast en seger. Nu väntar en tuff uppgift när ett Hammarby som fick det att lossna senast kommer på besök. Visst har Helsingborg en hemmafördel här med sin gräsmatta men jag tycker ändå Hammarby ska få ett klart favoritskap. Utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

3. Kalmar - AIK 2

Kalmar går fortsatt trögt och det var nu ett tag sedan laget vann en fotbollsmatch. Senast räddade de en poäng borta mot MAIF i sista minuten men det ser fortfarande inte bra ut. Nu får de besök av ett krisande AIK som gjort sig av med Norling och som i skrivande stund inte gjort klart med något ersättare. Oavsett vem det blir så tror jag det bör lyfta för AIK kortsiktigt även om problemen är större än bara tränarposten. Lurig match där jag kommer utgå från tvåan men ta med krysset på mitt större system.

4. Varberg - Östersund 1

Det är svårt att inte bli imponerad av detta Varberg och framförallt coach Jocke Persson som placerar sitt lag på en sjundeplats efter elva omgångar trots en massiv rotation inför i princip varje match. På hemmaplan mot ett Östersund som ser trötta ut ska Varberg vara favoriter och jag kommer kliva på ettan här men ta med krysset på mitt större system.

5. Norrby - Jönköping X2

Vi tar oss till Superettan och här tycker jag svenska folket överskattar hemmafördelen här och jag tycker värdet ligger på gästerna. Visst står lagen på samma poäng efter nio omgångar men det är inget snack om att J Södra är det bättre laget. När lagen möttes i Borås förra säsongen slutade det 1-7 och även om jag inte tror på liknande siffror nu så ska X2 räcka väldigt långt.

6. Akropolis - GAIS X2

Även här tycker jag svenska folket överskattar hemmafördelen och jag tycker Akropolis blivit rejält överstreckade. Visst har Akropolis fått en fin start på säsongen sett till förväntningarna samtidigt som GAIS inlett knackigt. Akropolis ska vara favoriter på hemmaplan där de är svårslagna. Men allt har ett pris och kan vi spela X2 till 30% när GAIS chanser till poäng är runt 50% är det ett måste. X2 spelas.

7. Haugesund - Stabaek 1

Vi tar oss till Norge och Eliteserien där två lag som jag värderar som relativt jämna drabbar samman. Haugesund ska få favoritskapet och jag tycker oddsen sitter ganska bra här. Jag tycker dock svenska folket stirrar för mycket på tabellen och underskattar hemmalagets chanser till seger i denna match. Haugesund ska ha runt 45% chans till seger och kan ettan hålla sig under 50% är det en fin spik. Utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system.

8. Odd - Rosenborg 1X

Odd har inlett säsongen väldigt fint och placerar sig på tredjeplats efter elva omgångar. Jag såg lagets senaste match borta mot Mjöndalen där de vann fullt rättvist med 2-0 och siffrorna skulle kunna varit större. Gästerna Rosenborg är inte på samma nivå de har varit tidigare säsonger och jag håller faktiskt Odd som favoriter här. Jag skippar tvåan och spelar 1X.

9. Bodö/Glimt - Strömsgodset 1

Bodö/Glimt är kanske Nordens bästa lag just nu då laget fullständigt slaktar Eliteserien med tio raka vinster och en målskillnad på +27. På hemmaplan mot mittenlaget ska de vara väldigt stora favoriter och även om favoritskapet är rejält pressat tycker jag ettan är en spik som ska hamras in. Jag går på ettan och går vidare.

10. Sarpsborg - Ålesund X2

Här har vi en klar hemmafavorit som dock blivit rejält överspelad och värdet ligger på gästerna. Ålesund har fått en tuff start på säsongen och placerar sig som ligajumbo efter elva omgångar. Men laget tog säsongen första seger senast och det borde ge en rejäl boost för självförtroendet. Jag håller inte med svenska folket om att Sarpsborg ska ha över 70% chans till seger här och jag tycker värdet ligger på gästerna och X2 spelas.

11. Viking - Kristiansund X2

Viking kommer förvisso med två raka vinster inför denna match men Kristiansund har ändå fått en bättre start på säsongen och ska ses som det bättre laget här enligt mig. Viking ska vara favoriter med sin hemmafördel men jag köper inte att de ska ha runt 50% chans till seger. Jag tror på en tight match och jag tycker värdet ligger på gästerna och X2 spelas.

12. Start - Mjöndalen X2

Viktigt bottenmöte mellan två väldigt formsvaga lag där Start står utan en enda seger efter elva omgångar och Mjöndalen kommer med fem raka förluster. Jag värderar dessa lag som ganska jämna och även om Start ska vara favoriter med sin hemmafördel ska de inte ha 50% chans till seger. Återigen värde på gästerna och X2 spelas.

13. Växjö - Djurgården 1X2

Vi avslutar i Damallsvenskan där ligajumbon Växjö tar emot mittenlaget Djurgården. Gästerna ska ses som det klart bättre laget här och ska även få ett klart favoritskap trots bortaplan. Men jag tycker både odds och streckfördelningen sitter ganska korrekt och jag finner inget större spelvärde. Vi avslutar kupongen med en helgardering.

Stora raden - 2304kr

 1. Göteborg - Malmö 2
 2. Helsingborg - Hammarby X2
 3. Kalmar - AIK 2
 4. Varberg - Östersund 1X
 5. Norrby - Jönköping 1X2
 6. Akropolis - GAIS X2
 7. Haugesund - Stabaek 1X
 8. Odd - Rosenborg 1X
 9. Bodö/Glimt - Strömsgodset 1
 10. Sarpsborg - Ålesund X2
 11. Viking - Kristiansund X2
 12. Start - Mjöndalen X2
 13. Växjö - Djurgården 1X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
13 aug.
02:00
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens
NHL
Spel: Philadelphia Flyers vinner
 
13 aug.
19:00
IK Sirius - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: 1 & ö 1,5 mål i matchen
 
13 aug.
19:00
IFK Norrköping - Hammarby IF
Allsvenskan
Spel: BLGM & Peking ö 4,5 hörnor
 
13 aug.
19:00
Sirius - Helsingborg
Allsvenskan
Spel: Sirius
 
13 aug.
21:00
RB Leipzig - Atletico Madrid
Champions League
Spel: X2 & u 3,5 mål
 
13 aug.
23:30
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks
NHL
Spel: Vegas vinner
 
14 aug.
20:00
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes
NHL
Spel: Colorado vinner
 
14 aug.
21:00
Barcelona - Bayern München
Champions League
Spel: X2 & u 3,5 mål i matchen
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Sanel utsedd till månadens Tipster på Bettingstugan

12 augusti 2020

Varje månad utser vi på Bettingstugan månadens Tipster bland våra spelläggare och efter en stark period blev det Sanel som tog hem det priset under juli månad. Vi tog ett kort ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Semifinal 2

6 augusti 2020

Vi är framme vid den andra och sista semifinalen i Stryktipset Duellen och där gör Andreas Höglund och Daniel Aldemir upp om den sista finalplatsen. Kolla in deras rader och köp ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.32)

6 augusti 2020

Inför varje omgång av Stryktipset plockar Mattias Folkesson och Anders Limpar ut sina bästa spikar och skrällar. Så även till lördagens omgång - som även bjuder på cirka 10 ... Läs mer

Riskfritt spel till Djurgården vs Hammarby

Allsvenskan 6 augusti 2020

SÖNDAG, 9 AUGUSTI: I helgen är det derby i Allsvenskan mellan Djurgården & Hammarby. Till denna match kan du som ny kund hos Betfair Spelbörs ta del av ett riskfritt spel på 100 ... Läs mer

Riskfritt spel till Man City vs Real Madrid

Champions League 6 augusti 2020

FREDAG, 7 AUGUSTI: Testa på spelbörsen hos Betfair genom att ta del av ett riskfritt spel till matchen mellan Manchester City och Real Madrid. Läs mer