Europatipset Tips Söndag 21 februari » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 21/2

Bild från Bildbyrån

Europatipset 21/2 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 21 februari hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Man City

💥 Kupongens skräll

 • Benevento

1. Arsenal - Man City 2

Stormatch i Premier League när ligatian Arsenal tar emot ett flygande Manchester City som fortsätter att slakta allt och alla. Arsenal hade match redan i torsdags mot Benfica där det blev 1-1 och att laget ska orka ställa om inför denna tuffa match har jag svårt att se. Inget verkar kunna stoppa detta Man City för stunden och även om favoritskapet är pressat tror jag det smartaste är att spika tvåan och gå vidare vilket jag kommer att göra.

2. Man Utd - Newcastle 1

Kupongens största favorit och det med all rätt när ligatvåan Man Utd tar emot 17:onde placerade Newcastle. United fick förvisso endast en poäng förra helgen borta mot West Brom men laget studsade tillbaka i veckan med en övertygande 4-0 seger mot Real Sociedad. Här ska Man Utd ha väldigt goda chanser till seger mot ett Newcastle som jag inte värderar särskilt högt. Även om favoritskapet är rejält pressat tror jag det bästa är att spara sina tecken och spika ettan.

3. Aston Villa - Leicester X2

Två lag som gör det väldigt bra sett till sina förutsättningar och jag tycker tabellen ger en ganska rättvis bild här där Leicester ska ses som det bättre laget men i Birmingham ska oddsen jämnas ut något. Men jag tycker ändå Leicester ska vara laget med störst chans till seger här och jag kan inte sluta imponeras av detta Leicester. Men nu sitter både odds och streck ganska bra vilket gör att jag iallafall tar med krysset och jag tror X2 ska räcka långt här.

4. Milan - Inter 2

Milanoderby och seriefinal när ligatvåan Milan möte serieledarna Inter och det skiljer endast en poäng mellan lagen. Milan stod för en väldigt blek insats förra helgen med en 2-0 förlust borta mot Spezia och i veckan blev det endast en poäng borta mot Röda Stjärnan. Inter har fått vila i veckan och kommer från en övertygande 3-1 seger hemma mot Lazio. Jag värderar Inter som det ganska klart bättre laget här. Jag ger Inter runt 50% chans till seger här och kan tvåan hålla sig där under tycker jag det är en fin spik som jag kliver på.

5. Atalanta - Napoli 1

En mycket fin match mellan två lag som har mött varandra två gånger de senaste veckorna i Coppa Italia där den första matchen slutade 0-0 men Atalanta vann klart rättvist i returen på hemmaplan med 3-1. Atalanta har nu fått vila i veckan samtidigt som Napoli spelade match redan i torsdags som slutade med en 2-0 förlust borta mot Granada. Det lär kännas i benen inför den här väldigt tuffa borta matchen och jag tror starkt på en hemmaseger här. Jag kliver på den raka ettan.

6. Benevento - Roma 1X

Vi har klivit på många favoriter och om vi ska ha någon större chans på högre utdelning måste vi såklart också fälla lite favoriter och här tycker jag Roma blivit alldeles för stora favoriter borta mot Benevento. Visst ska Roma ses som det klart bättre laget här och gå in som klara favoriter trots bortaplan men jag köper ändå inte att Roma ska ha 80% chans till seger som svenska folket anser. Spelbolagen ger Roma runt 60% chans till seger vilket känns mer rimligt och med det sagt ligger värdet på 1X som spelas.

7. Ath Bilbao - Villarreal 1X2

Lurig match mellan två lag som jag värderar som jämna även om Villarreal står sig åtta poäng bättre till i tabellen. Bilbao kommer från en övertygande 4-0 seger borta mot Cadiz och har nu fått vila i veckan samtidigt som Villarreal spelade en tuff bortamatch mot Salzburg redan i torsdags som förvisso slutade med en fin 2-0 seger. Men jag tycker både odds och streck sitter korrekt här och utan något större spelvärde vill jag helgardera.

8. Huesca - Granada 1

Ligajumbon Huesca går fortsatt tungt men jag tycker ändå laget är bättre än vad tabellen visar och laget har stått upp bra i de senaste matcherna mot Sevilla och Real Madrid även om det slutat i förluster. Granada är det bättre laget här men laget spelade match mot Napoli redan i torsdags och vi kan nog förvänta oss en viss rotation från gästerna här. Sevnska folket har streckat Granada till favoriter samtidigt som spelbolagen har Huesca som favoriter. Jag litar mer på spelbolagen och tycker vi bjuds på fint värde i ettan som jag kliver på.

9. Real Sociedad - Alaves X2

Real Sociedad blev överkörda i torsdagens match mot Man Utd som slutade i en 0-4 förlust. Nu ska laget ställa om inför en uppgift som kan tyckas vara bekväm på hemmaplan mot Alaves men jag är inte lika säker. Alaves har tagit poäng mot Sociedad de tre senaste mötena och jag tror absolut laget ska ha större chans än 20% att ta poäng. Nu när X2 är streckat till låga 20% är det inget snack om att värdet ligger där och X2 blir mitt val.

10. PSG - Monaco 1X

PSG tog en övertygande seger i veckans Champions League match borta mot Barcelona med 4-1 trots att laget saknade Neymar. Brassen saknas även till helgens match i toppmötet mot Monaco och PSG har verkligen inte råd att gå på halvfart här. Men PSG brukar också lyfta sig när det vankas toppmatch i ligan och här ska de såklart gå in som stora favoriter. Men med tanke på att laget spelade en tuff match i veckan och att Neymar saknas vill jag ändå få med krysset. 1X spelas.

11. Nice - Metz X2

Det skiljer sex poäng mellan dessa lag till Metz fördel men trots detta väger svenska folket hemmafördelen så tungt att Nice blivit streckade till över 50% här vilket jag inte alls håller med om. Jag tycker Metz är det bättre laget för stunden och trots bortaplan ska de ha goda chanser till poäng. Jag tycker iallafall att Metz bör ha över 50% chans till poäng och kan X2 hålla sig där under blir det mitt val.

12. Hertha Berlin - Leipzig 1X

Hertha Berlin går tungt med endast en poäng på lagets fem senaste matcher och nu väntar en tuff uppgift på hemmaplan mot ligatvåan Leipzig. Ett Leipzig som haft en fin form i ryggen men som i veckan förlorade på hemmaplan mot Liverpool i Champions League. Det är såklart stor skillnad mellan dessa två lag och Leipzig ska gå in som klara favoriter trots bortaplan. Men jag håller inte med svenska folket om att Leipzig ska ha 75% chans till seger här utan då tycker jag värdet ligger på Hertha och 1X spelas.

13. Hoffenheim - Werder Bremen 1

Vi avslutar med en lurig match mellan två lag som står på samma poäng och precis som tabellen visar tycker jag dessa lag ska värderas som relativt jämna. Om jag ändå är tvungen att välja sida så lutar jag åt Hoffenheim som jag tycker har det bättre laget på pappret även om de inte riktigt visat det på plan denna säsong. Men på hemmaplan ska Hoffenheim gå in som favoriter och kan ettan hålla sig kring 45% tycker jag det är en okej spik som jag utgår från. Tar dock med krysset på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. Arsenal - Man City 2
 2. Man Utd - Newcastle 1
 3. Aston Villa - Leicester X2
 4. Milan - Inter 2
 5. Atalanta - Napoli 1X
 6. Benevento - Roma 1X
 7. Ath Bilbao - Villarreal 1X2
 8. Huesca - Granada 1X
 9. Real Sociedad - Alaves X2
 10. PSG - Monaco 1X
 11. Nice - Metz X2
 12. Hertha Berlin - Leipzig 1X2
 13. Hoffenheim - Werder Bremen 1X

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer