Europatipset Tips Söndag 22 november » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 22/11

Bild från Bildbyrån

Europatipset 22/11 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 22 november hos Svenska Spel. Nu med cirka fem miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

 • AIK

💥 Kupongens skräll

 • Valladolid

1. Liverpool - Leicester X2

Vi inleder kupongen med en toppmatch från Premier League när ligatrean Liverpool tar emot serieledarna Leicester och det skiljer endast en poäng mellan lagen. Liverpool har inga optimala förutsättningar inför denna match då flera tunga namn saknas, van Dijk, Fabinho, Gomez, Trent och nu även Salah som åkt på Corona. Trots detta ska Liverpool ändå gå in som favoriter men jag tror inte laget ska ha över 55% chans till seger med dessa avbräck. Nu lär ettan bli överstreckad och jag spelar X2 som jag tror är troligare än ettan.

2. Leeds - Arsenal 1 2

Efter en flygande start på säsongen har Leeds kommit ner på jorden med två raka 4-1 förluster och laget börjar sakta men säkert sjunka i tabellen. Nu får de besök av ett Arsenal som kommer från en 0-3 förlust hemma mot Aston Villa men Arsenal ska ändå ses som det bättre laget här såklart och trots bortaplan ska Arsenal gå in som favoriter. Men jag litar inte fullt ut på detta Arsenal och jag vill gardera här. Då jag tror på en målrik match ska ettan vara mer trolig än krysset och med ett överstreckat kryss blir mitt val 1 2.

3. Sheffield Utd - West Ham X2

Sheffield Utd går minst sagt trögt med endast en poäng efter åtta omgångar och jag har väldigt svårt att se hur laget ska lösa ett nytt kontrakt denna säsong. Nu får de besök av ett West Ham som har inlett säsongen som vanligt med blandade resultat och prestationer. Men jag tror ändå såklart på gästerna här och tar vi med krysset och spelar X2 ska vi ligga bra till.

4. Elfsborg - Helsingborg 1X

Med endast tre omgångar kvar av Allsvenskan är det viktigt att värdera in motivationsfaktorn. Här bör dock båda lagen vara tokmotiverade då Elfsborg försöker säkra en Europaplats och Helsingborg försöker rädda ett nytt kontrakt. Precis som tabellen tyder på ska Elfsborg ses som det klart bättre laget och med hemmafördelen ska de ha väldigt stora chanser till seger. Men då ettan lär bli överstreckad vill jag iallafall få med krysset och 1X bör räcka väldigt långt här.

5. Kalmar - Djurgården 2

Även här en viktig match för båda lagen där Kalmar krigar för ett nytt kontrakt och Djurgården krigar om en Europaplats. Kalmar vaknade till liv senast när de tog en livsviktig seger borta mot Örebro. Men nu väntar betydligt tuffare motstånd mot ett lag som har lika mycket att spela för och då räcker inte kvalitén till för Kalmar. Tvåan är förvisso något överstreckade men jag tror ändå tvåan är ett vettigt tecken som jag kliver på. Tar dock med krysset på mitt större system.

6. Östersund - Varberg 2

Här tycker jag svenska folket kommit snett på det när de har streckat Östersund till över 40% och Varberg till under 30% trots att Varberg går in som favoriter här. Varberg är det bättre laget och med mer att spela för så ska Varberg ha goda chanser till seger här. Jag kommer att utgå från tvåan men ta med krysset på mitt större system.

7. AIK - Örebro 1

AIK har fortfarande en teoretisk chans på en Europaplats även om det är minimal sannolikhet. Men med en så fin höst som AIK har haft så tror jag inte de drar ner på tempot här och på hemmaplan mot ett avhängt Örebro ska AIK gå in som stora favoriter. Örebro verkar ha checkat ut för säsongen nu när kontraktet är säkrat och jag tror inte Örebro har särskilt stora chanser till poäng här. Jag gillar ettan här sett till oddsen och även om ettan är något överstreckad så blir det en spik på min lapp.

8. Napoli - Milan 1X2

Toppmatch i Serie A när ligatrean Napoli tar emot serieledarna Milan och det skiljer endast tre poäng mellan lagen. Jag värderar dessa två lag som relativt jämna och Napoli ska gå in som favoriter med hemmafördelen även om det som vanligt är spel utan publik. Jag tycker dock både odds och streck sitter som de ska och jag finner inget större spelvärde i denna match. Helgardering.

9. Roma - Parma 1

Kupongens största favorit både sett till odds och streck när ligafyran Roma tar emot 15:onde placerade Parma. Det är rejäl klasskillnad mellan dessa två lag och med hemmafördel samt en väldigt fin form ska Roma också vara stora favoriter. Jag har väldigt svårt att se någon annan matchbild än dominans från hemmalaget och jag kommer utgå från ettan. Men ettan är och kommer bli överstreckad vilket gör att jag iallafall vill få med krysset på mitt större system.

10. Sampdoria - Bologna 2

Mittenmöte i Serie A och här förstår jag inte riktigt varför svenska folket har så stark tro på Sampdoria som är streckade till 55% trots att de inte ens ges 45% chans till seger hos spelbolagen. Bologna är ett något bättre lag och även om Samp ska vara favoriter med sin hemmafördel så ligger värdet absolut på tvåan kring 20% som blir mitt val.

11. Cadiz - Sociedad X2

Två lag som gör det väldigt bra sett till sina förutsättningar där lilla klubben Cadiz placerar sig på en stabil sjätteplats och möter nu serieledarna Sociedad. Båda lagen överpresterar och båda lagen lär falla i tabellen de kommande månaderna. Men tabellen visar korrekt att Sociedad är det bättre laget och trots bortaplan ska de gå in som klara favoriter. Men tvåan är överstreckad och jag vill iallafall få med krysset. X2 bör räcka långt och det blir mitt val.

12. Alaves - Valencia 1

Här har svenska folket kommit snett på det när de streckat Alaves till under 30% mot Valencia på över 40% trots att Alaves ska vara och är favoriter inför denna match. Det är två relativt jämna lag där Alaves dock ska dock få en liten fördel med sin hemmafördel och till dessa streck är det inget snack om att ettan ska spelas. Inte fel att ta med krysset men jag nöjer mig med ettan som spikas.

13. Granada - Valladolid X2

Jag förstår varför svenska folket gillar ettan när med tanke på tabellplaceringarna på lagen samt hemmafördelen. Men favoritskapet har gått alldeles för långt när Granada blivit streckade till över 60% trots att de inte ens ska ha 50% chans till seger här. Det skiljer inte så mycket mellan dessa två lag och jag tror på en tight och målsnål match. Inget värde i ettan och mitt val faller därför på X2.

Stora raden - 2304kr

 1. Liverpool - Leicester 1X2
 2. Leeds - Arsenal X2
 3. Sheffield Utd - West Ham X2
 4. Elfsborg - Helsingborg 1X
 5. Kalmar - Djurgården X2
 6. Östersund - Varberg X2
 7. AIK - Örebro 1
 8. Napoli - Milan 1X2
 9. Roma - Parma 1X
 10. Sampdoria - Bologna 2
 11. Cadiz - Sociedad X2
 12. Alaves - Valencia 1
 13. Granada - Valladolid X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
3 dec.
18:55
FC Zorya - Leicester
Europa League
Spel: under 3,5 mål & Leicester ö 3,5 hörnor
 
3 dec.
18:55
Royal Antwerpen - Ludogorets
Spel: Antwerpenvinst & u 4,5 mål i matchen
 
3 dec.
19:00
Luleå - Malmö
SHL
Spel: Luleå -1.5
 
3 dec.
21:00
Nice - Leverkusen
Europa League
Spel: Under 2.5 mål
 
4 dec.
20:00
IDOL 2020
Idol
Spel: Caspar topp 3
 
6 dec.
14:30
IFK Norrköping - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: Norrköping -1,5 asian hcp
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Prova Spelbörsen - gratisspel till Man United vs PSG

Champions League 1 december 2020

På onsdagskvällen väntar seriefinal i grupp H när Manchester United och PSG ställs mot varandra i en viktig Champions League-match. Till denna match kan du provs Betfair Spelbörs ... Läs mer

Gratisspel till Liverpool vs Ajax

Champions League 1 december 2020

Seriefinal i grupp D när Liverpool och Ajax ställs mot varandra. Till denna match kan du som inte har konto hos Betfair Spelbörs sedan tidigare ta del av ett riskfritt spel på 100 ... Läs mer

Ny stor bonus hos Tipwin - 100% upp till 1000 kronor!

Fotboll 30 november 2020

Tipwin lanserades 2010 och har funnits i Sverige sedan 2018. Nu kommer man med en ny bonus i Sverige och det är inte vilken bonus som helst - 100% upp till 1000 kronor! Läs mer

Gratisspel till Chelsea vs Tottenham

Premier League 27 november 2020

Under söndagen utspelas en intressant match i Premier League när Chelsea & Tottenham gör upp om poängen. Till denna match kan du som ny kund hos Betfair Spelbörs ta del av ett ... Läs mer

Betfair ger alla nya kunder SUPERLÅG kommission samt 100 kr i bonus!

27 november 2020

Betfairs Spelbörs kan stoltsera med de klart högsta oddsen på marknaden. Det kan de göra eftersom det inte är något spelbolag som tar marginaler på spelen utan vi spelare som ... Läs mer